Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Nieuwe gazonzaadlijn moet hovenier ontzorgen
Als je als hovenier een gazon gaat aanleggen of renoveren, is een aantal zaken belangrijk. Het begint met kwalitatief hoogwaardig graszaad en het juiste mengsel van soorten, afgestemd op het gebruik en eventuele bijzondere groeiomstandigheden.
29-04-2024 135 sec
De Stelling: gemeenten moeten het vergroenen van particuliere tuinen verplichten, in navolging van Groningen
Vergroenen is het antwoord op veel stedelijke problematiek; denk aan hittestress, droogte en wateroverlast. Steeds vaker kijken gemeenten hiervoor ook naar particuliere grond is dat terecht?
15-04-2024 159 sec
De zekerheden van Graszodenkopen.nl
Graszodenkopen.nl in het Drentse Gasselte teelt gras. Tientallen hectaren vol. Deze graszoden, in drie verschillende soorten, kunnen worden bezorgd in Nederland en België of opgehaald in Gasselte.
11-04-2024 163 sec
Biodiversiteit in wadi en stadsweide
Een eenzijdige parkachtige omgeving, een grasveld dat niet of nauwelijks gebruikt wordt, ja zelfs voegen tussen de bestrating kunnen gebruikt worden voor het vergroten van de biodiversiteit in de stedelijke omgeving.
11-04-2024 218 sec
Ziek, zwak en misselijk
Het ziekteverzuim is gedaald in 2023, maar dat is allerminst reden voor een feestje aldus hoofdredacteur Willemijn van Iersel. 'Juist bij een sector die zorgt voor een groene en fijne leefomgeving moeten we onze eigen mensen gezond inzetbaar kunnen houden toch?!'
10-04-2024 100 sec
Welvaere faciliteert hovenier met hoogwaardige hottubs en buitensauna's
Hoveniers krijgen steeds vaker de vraag om een wellness-oplossing op te nemen in een tuinontwerp. Dat ervaart ook Temm & Tuin. Voor deze werkzaamheden is het hoveniersbedrijf een samenwerking aangegaan met Welvaere.
10-04-2024 225 sec
Stabiele bomen met onzichtbare kluitverankering
In het afgelopen jaar raasde de ene na de andere storm ons land over, van Gerrit tot Isha. De toenemende frequentie en intensiteit van steeds extremere weersomstandigheden stelt de stabiliteit van bomen op de proef.
09-04-2024 153 sec
Hitachi blinkt uit in veelzijdigheid, betrouwbaarheid en levensduur
Bas van Elteren van Meker Tuinen loopt weg met zijn Hitachi-machinepark. De minigraafmachines en wielladers bewijzen hun waarde bij de aanleg van de omvangrijke, luxueuze tuinprojecten waarin het hoveniersbedrijf is gespecialiseerd.
08-04-2024 187 sec
Artificial intelligence in de hovenierssector: potentie of toekomstmuziek?
In hoeverre is de AI-koorts al toegeslagen in de groene sector? Wij gaan op onderzoek uit om erachter te komen waar de kansen liggen. Of is het vooral toekomstmuziek?
05-04-2024 338 sec
'Creëer een Ibiza-vibe in de tuin met schaduwdoeken'
Er is geen licht zonder schaduw. De schaduwdoeken van ZONZ beschermen niet alleen tegen de (uv-straling van de) zon, maar brengen ook sfeer en beleving in de tuin.
04-04-2024 236 sec
Vrouwen in mannelijke hovenierswereld: 'We worden soms gezien als ongemak'
Vakblad De Hovenier neemt een kijkje bij Yuverta Nijmegen, waar de hovenierspopulatie iets diverser is dan gemiddeld. Hoe kijken de vrouwen in Nijmegen aan tegen een sector die wordt gedomineerd door mannen?
03-04-2024 132 sec
Voor Bast Hoveniers geeft ketenintegratie 'gemak, rust en tijd'
In de afgelopen maanden hoorden we van Become-IT steeds vaker over ketenintegratie, waarbij het assortiment van leveranciers beschikbaar is in bedrijfssoftware Suite MKB. Zoiets blijft toch vaak wat abstract; wat houdt dat in, hoe werkt dat dan?
02-04-2024 167 sec
Gevoel is goed, data is beter
Hoveniers die op de particuliere markt actief zijn, kunnen veel voordeel halen uit meer datagedreven werken. Dat is althans de mening van Hans Schaap, oprichter van onder meer ConnectedGreen.
01-04-2024 206 sec
De grond blijft los en houdt goed vocht vast met Vivimus
Aanplanten in vruchtbare, gezonde groeiplaatsen en zo nieuwe bomen en struiken een kansrijke start meegeven. Dat is waar elke hovenier naar streeft. Mooie, gezonde planten en weinig uitval, daar wordt de klant blij van.
28-03-2024 132 sec
Dubbele spade om dikke palen in alle grondsoorten te zetten
De werking lijkt wel wat op die van de rvs-eendenbek die gynaecologen bij inwendig onderzoek gebruiken. Hier gaat het om een stuk hoveniersgereedschap dat uit twee gesmede en scharnierende delen bestaat.
27-03-2024 236 sec
Helthuis krijgt complete lijn machines van AS erbij
Gevestigde merknamen als Ariens (VS) en AS-Motor (Duitsland) veronderstellen we als redactie bekend bij onze aandachtige lezers. Sinds 2024 is Helthuis Tuin- en Parkmachines in Herveld ook importeur van dat laatste merk.
26-03-2024 238 sec
Radstake Handelsonderneming mengt eindproducten voor tuinaanleg zelf
In het buitengebied van het Gelderse Zelhem stuitte de redactie op een groothandel die gespecialiseerd is in grondstoffen voor tuinaanleg. Hoveniers, maar ook particulieren kunnen hier producten als gft-compost, champost en potgrond bestellen.
25-03-2024 297 sec
Houtversnipperaar op rupsen: een Timberwolf in schaapskleren
Steffan Weltens startte zijn eigen onderneming in 2015. In het najaar van 2023 schafte hij een Timberwolf TW 230VTR-houtversnipperaar op rupsen aan. En passant werd de Limburgse onderneming ook dealer van dit Britse merk.
22-03-2024 267 sec
Top 10 van droogte- en zonminnaars, maar geen rotsplanten
Dit keer gaat het over vaste planten die ook tegen droogte kunnen, maar niet grijsbladig zijn. Deze toppers durven zelfs hun 'nek' uit te steken waardoor ze, ondanks de beperkende factor water en volop zon, toch een aardige lengte krijgen.
21-03-2024 313 sec
Snel en accuraat meerwerk registreren én factureren met nieuwe module
Hoe vaak komt het niet voor dat gevraagd wordt om, naast het onderhoud, ook even de een of andere klus te klaren? Met prijsopgaaf, natuurlijk. Om deze vraag snel, efficiënt en kloppend te kunnen beantwoorden, ontwikkelde InfoGroen een nieuwe module: Projectopname.
20-03-2024 196 sec
Pot met zware beplanting blijft overeind in weer en wind
Zoals bekend onderscheiden de plantenbakken van Luca Lifestyle zich door het sterke lichtgewicht materiaal. Om de producten voor buiten in de tuin of op het balkon nog duurzamer te maken, werd bij een deel van de collectie stabiliteit als eigenschap toegevoegd.
19-03-2024 182 sec
Een kwart eeuw onder de motorkap: VA-keur viert zilveren jubileum
VA-keur, het keurmerk dat garant staat voor machineveiligheid, vierde in november zijn 25-jarig jubileum.
18-03-2024 149 sec
Hoe Opleidingscentrum Groene Veluwe vele zij-instromers het groen intrekt
Sinds drie jaar worden door opleidingscentrum Groene Veluwe in Epe jaarlijks veel (voornamelijk) zijinstromers opgeleid tot aankomend hovenier, hovenier en boomverzorger (ETW'er).
15-03-2024 192 sec
Steengoed! hoveniers legt robuuste tuin met uitstraling aan
'Mijn tuin mag robuust zijn en moet tegen spelende kinderen kunnen', liet Arjan van de Pol aan Steengoed! hoveniers weten bij de eerste werkbespreking. Hij vroeg het Harderwijkse hoveniersbedrijf om ook zijn eigen tuin in Barneveld te ontwerpen en aan te leggen.
10-03-2024 164 sec
Beleid en uitvoering kunnen elkaar versterken door topopleiding Urban Green Development
Met niet al te veel kennis van klimaatadaptatie, maar wel met liefde voor een groene samenleving startte Martine Niks-Cuijten in het voorjaar van 2021 als beleidsadviseur klimaatadaptatie en biodiversiteit bij de gemeente Laarbeek.
09-03-2024 158 sec
Column: Niet luisteren is zorgelijk
Tijdens het eerste gesprek voor het laten maken van een tuinontwerp praten we vaak niet alleen over de tuin. Heel interessant.
28-02-2024 55 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER