Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De zekerheden van Graszodenkopen.nl

ARTIKEL
BODEM & BODEMBIOLOGIE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heidi Peters, donderdag 11 april 2024
163 sec


'Gras is een natuurproduct, daar moet je een beetje mee spelen'

Graszodenkopen.nl in het Drentse Gasselte teelt gras. Tientallen hectaren vol. Deze graszoden, in drie verschillende soorten, kunnen worden bezorgd in Nederland en België of opgehaald in Gasselte. 'Wie vandaag voor 13.00 uur bestelt, heeft het morgen in huis', vertelt Marcel Lageman. 'In Nederland of België, op een zakenadres of bij een particulier, dat maakt voor ons niets uit.' Waarom je bij Graszodenkopen graszoden zou kopen? Dat legt Lageman ons haarfijn uit.

Marcel Lageman van Graszodenkopen.nl
Marcel Lageman van Graszodenkopen.nl

Oorspronkelijk handelde Lageman alleen in graszoden, maar na verloop van tijd voelde het beter om de hele keten in eigen beheer te nemen. De grasteelt, de oogst en voor het transport samenwerking met goede partners. Lageman, die al 27 jaren 'in het gras zit', doet dat sinds 2015 onder de naam Graszodenkopen.nl. 'We merken dat alle partijen tevredener zijn', vertelt hij.

Altijd voorraad bij Graszodenkopen.nl

Zolang er geen vorst in de grond zit, kun je graszoden jaarrond oogsten en verwerken. 'Gras is een natuurproduct, waar je wat mee moet spelen. Je bent afhankelijk van het weer, je kunt er ziekte in krijgen, er kan van alles gebeuren. Wij hebben tot dusver altijd kunnen leveren en ik verwacht dat dit zo blijft. Het lukt ons tot nu toe altijd om pieken op te vangen. In de markt speelt er van alles; verscheidene telers die hoog hebben ingezet, bleven de afgelopen jaren met gras zitten en hebben nu minder ingezaaid. Daardoor is het mogelijk dat er dit jaar tekorten ontstaan.' De hectares van Graszodenkopen.nl bevinden zich binnen een straal van pakweg 5 kilometer van de vestiging in Gasselte.


Kwaliteit

De afnemer kan bij Graszodenkopen.nl kiezen uit basic graszoden, geschikt voor een speelgazon, premium speelgazongraszoden en schaduwgraszoden. Lageman: 'Wij streven naar een zo consistent mogelijke kwaliteit van de graszoden, die prima geschikt zijn voor tuinen en andere toepassingen. De bodem houden we vitaal door wisselteelt. Daarnaast komt er na de oogst compost en geïnjecteerde mest in de grond. De grasteelt wordt wel steeds uitdagender; we moeten meer bloemenstroken openlaten en 3 meter van sloten wegblijven. Ook worden de mogelijkheden voor sproeien na verloop van tijd beperkter. Het is een natuurproduct, niet zo maakbaar als mensen soms willen.'


Informatie

Lageman: 'Wij bieden de consument duidelijke informatie over het gras, het leggen ervan en het onderhoud. Dat doen we met filmpjes op de website, door goed bereikbaar te zijn en door de klant mee te nemen in het bestelproces. Hoveniers proberen we het ook zo gemakkelijk mogelijk te maken: ze kunnen online bestellen en ook telefonisch zijn we goed bereikbaar. Verder kunnen hoveniers via ons platform gratis offertes uitbrengen voor het leggen van de zoden. Wij zijn met ons team steeds meer bezig met het optimaliseren van het bestelproces.'


Altijd bestellen

Wie gras wil bestellen, is allang niet meer aan tijd gebonden. Op www.graszodenkopen.nl is een webshop ingericht, zodat er altijd graszoden besteld kunnen worden. Er volgt direct een bevestiging van de bestelling, met de geplande bezorgdag. 'Het maakt voor ons niet uit of de bestelling bezorgd moet worden bij de hovenier of op de werklocatie. Daar berekenen wij geen extra kosten voor. Vaste klanten kunnen op een bepaald moment ook op rekening bestellen en achteraf betalen.' Zakelijke klanten krijgen een inlog voor een eigen portal, waar alle prijzen, facturen en leveringen staan vermeld.


Ruime contactmogelijkheden en goed geprijsd

Voor de overige contactmogelijkheden worden de tijden fors verruimd. Zo kunnen klanten van maandag tot en met vrijdag bellen van 8.30 tot 17.00 uur en via de website chatten van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zondag van 12.00 tot 21.00 uur. 'Of onze producten scherp geprijsd zijn? Als je kijkt naar de kwaliteit van het gras, de service, het hele proces, dan zijn de consument en de hovenier bij ons heel voordelig uit', vindt Lageman.


Kwaliteit in eigen beheer

Gras telen, gras oogsten, de verkoop, het transport goed regelen en organiseren, dit zijn stuk voor stuk belangrijke aspecten van het werk. Tegelijkertijd vergen deze werkzaamheden verschillende typen mensen. Toen Lageman in 2018 besloot om naast de handel in graszoden ook de productie en dus het hele proces in eigen beheer te nemen, betrok hij daar een compagnon bij. 'Ik focus op de verkoop, Robbert Krol houdt zich voornamelijk bezig met de grasteelt. Wij hebben deze stap toen gezet omdat we merkten dat beschikbaarheid, kwaliteit, vervoer, de kwaliteit van de pallets en van de graszoden telkens extra aandacht vroegen, zonder dat wij daar invloed op hadden. Daarom zijn we zelf begonnen met telen en sindsdien krijgen we heel weinig klachten. Onze transporteurs zijn tevredener, er wordt snel geladen, de pallets zijn steviger en vallen niet uit elkaar. Wat betreft kwaliteit hebben we dus een behoorlijke slag kunnen maken. Zoals bij elk bedrijf gaat er ook bij ons weleens iets mis; we hebben immers niet alles in de hand. Maar klachten over de kwaliteit van het product zijn zeldzaam. We doen het goed en het is prettig dat dit door onze afnemers gezien wordt.'


De hectares graszoden liggen in een straal van 5 kilometer rond Gasselte
De hectares graszoden liggen in een straal van 5 kilometer rond Gasselte
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER