Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Waarom loopt bladkleur terug na aanplant?
Dit heeft vaak te maken met een gebrek aan sporenelementen. We onderscheiden in de bemesting hoofdelementen (stikstof, fosfaat en kalium) en sporenelementen (ijzer, zink, molybdeen, koper, mangaan en koper).
30-06-2023 150 sec
Grin: brandschoon maairesultaat zonder omkijken naar grasafval
Maaierproducent Grin zet in op maaien zonder opvang. Waar bij 'traditioneel' mulchen het maaisel versnipperd op het gazon achterblijft, vermaalt Grin het maaisel dusdanig dat het door het gazon heen valt.
29-06-2023 60 sec
Training tuinontwerp tekenen bij SketchExpert
Het bedrijf SketchExpert van Maarten Pontier leert hoveniers om tuinontwerpen uit te werken in het programma SketchUp. Juist in de startfase van het werken met de software blijkt hulp van de experts van belang.
27-06-2023 161 sec
'Door te investeren in het containerveld, rekken we het seizoen'
Klanten van Smits Boomkwekerij - tuinontwerpers, hoveniers en groenaannemers in heel Europa - hebben de keuze uit een breed scala van bomen en planten van allerlei soorten, vormen en maten. Feitelijk levert het bedrijf alles, maar de focus ligt niet op laanbomen.
26-06-2023 403 sec
Cramer zet in op 82V-accuplatform voor alle professionele toepassingen
Cramer brengt twee nieuwe, compacte tuin- en parkmaaiers op de markt. Het betreft de modellen 82ZT107 en 82LT107. Deze cirkelmaaiers worden aangedreven door energie uit de meegeleverde verwisselbare 5Ah-accu's van het 82V-platform.
22-06-2023 238 sec
Geen ##, maar hekken
Eshuis Hoveniers en hoveniersbedrijf Juul van de Winkel zijn enthousiast over hekkenleverancier Fenceweb. 'Het komt in ons werk best weleens voor dat er op locatie iets toch net even anders moet, dat een product iets aangepast moet worden. Daar gaan zij heel flexibel mee om.'
21-06-2023 180 sec
Verduurzaam uw onderneming zonder concessies met de Nissan TOWNSTAR Electric Van (EV)
Klimaatverandering door uitstoot, stijgende brandstofprijzen, steeds strengere regelgeving en milieuzones dwingen ondernemers tot het verduurzamen van hun bedrijf.
21-06-2023 91 sec
'Elektrisch werken wordt standaard in stedelijk gebied'
Verplicht volledig emissievrij werken komt ras naderbij. Werktuigimporteur Van Dyck Nederland voorziet mede hierdoor een flinke groei in de vraag naar compacte elektrische voertuigen, zoals die van Alkè.
19-06-2023 194 sec
Aspiratie en inspiratie voor de hovenier
In april startte het tweede seizoen van het tv-programma Het Goede Buitenleven. In het programma worden grote en luxueuze tuinen ingericht met producten van diverse partners. Adezz en zustermerk Forno zijn twee van deze partners.
16-06-2023 151 sec
'Van Dorp Hout denkt in oplossingen'
Of het nu gaat om buitenverblijven, veranda's, terrassen of schuttingen, Van Dorp Hout kan de hovenier altijd voorzien van het juiste houten materiaal. Zo ook hoveniersbedrijf Antwan Tuin Totaal, dat bijzondere, oogstrelende projecten realiseert met de producten van de houtspecialist uit Zoetermeer.
15-06-2023 139 sec
Crocosmia: vuur en vlam in de nazomerborder
Het woord Crocosmia bestaat uit twee Griekse woorden: krokos, wat 'saffraan' betekent, en osme, 'geur'. Want Crocosmia wordt gebruikt als alternatief voor het kostbare saffraan uit de safraankrokus.
13-06-2023 296 sec
Buiter Beton, de leverancier om de hoek
Buiter Beton bestaat volgend jaar 45 jaar. Het familiebedrijf is onverminderd ambitieus, maar behoudt wel de waarden die voor hen belangrijk zijn, zoals persoonlijk contact, je verdiepen in de klant, goed advies geven en langdurige samenwerkingen.
13-06-2023 182 sec
Bredase groothandel Rubi Benelux: zagen en bewerken van volkeramische tegels
Sierbestrating die bestaat uit volkeramische tegels wint steeds meer terrein. Dit gaat ten koste van natuursteen en de zó 20e-eeuwse betontegels van 30 x 30 cm en gewassen grindtegels. Het keramische alternatief is mooi en keihard.
12-06-2023 304 sec
In een paar jaar tijd bijna helemaal van benzine naar elektrisch
Wij interviewen de groenvoorzieners in Harderwijk van het gemeentelijk Stadsbedrijf over hun omschakeling naar accu aangedreven handgereedschap.
12-06-2023 174 sec
XL is hip
Groot, groter grootst. Tot wel 200 x 200 centimeter groot levert betonspecialist Ebema_Stone&Style tegels en andere producten voor de tuin. In verschillende kleuren, stijlen en uitstralingen. Het gamma Smooth is net zo zacht als het klinkt.
09-06-2023 141 sec
'Kunstgras verovert een duurzame plek in de tuin'
Hoveniers maken dag in, dag uit de mooiste tuinen, speelplekken en schoolpleinen. Naast esthetiek wordt functionaliteit actueler, zoals klimaatbestendigheid, maar ook duurzaamheid.
07-06-2023 195 sec
Brandnetels, Boterbloemen en herbruikt Beton
Net terug van de mooiste en waarschijnlijk ook meest beroemde tuinshow ter wereld: de Chelsea Flower Show.
05-06-2023 98 sec
Green Mobility: alle hoveniers aan de paal
Het leek een huwelijk dat niet kapot kon: de hovenier en zijn dieselbus.
05-06-2023 395 sec
Natuursteenrevival
Het gebruik en de verwerking van natuursteen in de leefomgeving is een oeroude traditie. Kijkend naar de architectuur door de eeuwen heen is het gebruik van natuursteen overal terug te vinden.
04-06-2023 167 sec
De énige echte BOB-CAT van Dane Scag weer te koop in België en Nederland!
Zeroturn- of ZT-maaiers: de keuze is reuze in dit soort handige maaiers. Met de introductie van de ZT's van het Amerikaanse merk Scag wordt de keuze uitgebreid met liefst zeven nieuwe types. Importeur R-Kempen gaat de uitdaging aan en wil van dit merk een succes maken in ons land.
02-06-2023 247 sec
De stoer en stevig gebouwde Leffert 50 van Frisian Motors is licht en sterk
Aschwin Schutrups werkt meestal met een lach op zijn gezicht. Eerder had hij een kantoorbaan, maar hij heeft zich laten omscholen tot hovenier. 'Noem me maar de voorman van het team dat het terrein onderhoudt op de campus van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG)'
01-06-2023 231 sec
Betere opvang van water, inzet voor infiltratie of hergebruik
Water houdt onze gemoederen flink bezig, vooral tijdens extreme omstandigheden, zoals de hoosbuien die steeds vaker voorkomen of langere droge periodes. Het ideaal is om het overschot op te vangen en te gebruiken gedurende periodes met een tekort.
31-05-2023 273 sec
Keramiektegels van slechts één centimeter dik
De markt ontwikkelt zich de laatste jaren enorm snel dankzij kennis van materialen en technieken; en hoveniers moeten daarin meegaan. Een jaar of tien geleden zagen we nog geen keramiek in de tuin, nu steeds meer. Trivium levert keramiek en gaat in tegen de trend van steeds dikkere tegels.
31-05-2023 151 sec
Nieuwe trilplaat op accu vult gamma lichte verdichters van Husqvarna aan
Husqvarna presenteert de LFe 60 LAT: een nieuwe trilplaat op accu, die het gamma lichte verdichters aanvult. Deze voorwaartse trilplaat is ontworpen voor een efficiënte verdichting van grond, asfalt en straatwerk en werkt op het nieuwe Honda- accuplatform eGX.
29-05-2023 28 sec
Arie Arts Boomverzorging en O.B.T.A. de Linde gaan verder als Vita Boomverzorging en Vita Onderzoek
Toen Jeroen van der Ven in 1996 als 16-jarig zaterdaghulpje bij Arie Arts Boomverzorging in het Brabantse St. Agatha aan de slag ging, had hij waarschijnlijk niet gedacht dat hij 25 jaar later eigenaar van dit bedrijf zou zijn.
26-05-2023 173 sec
De oplossing om zonder geluidsoverlast met krachtige machines te werken
Crematorium Hart van Berkelland ligt op een parkachtig landgoed van 20 hectare. Bezoekers komen hier om te herdenken, des te belangrijker om met accugereedschap te werken.
26-05-2023 156 sec
Weer een nieuwe webshop voor de hovenier: GroeiGoed
De afgelopen tijd zijn diverse nieuwe webshops speciaal voor hoveniers gelanceerd. De redactie sprak met zo'n nieuwkomer: GroeiGoed, een webshop die nu een klein jaar draait met een focus op particulieren en kleinere hoveniersbedrijven.
26-05-2023 156 sec
'Vroeger was niet alles beter, maar het was wel altijd het mooiste vak ter wereld'
Piet van der Eijk (76) is gepensioneerd hovenier, maar nog altijd heel actief in de sector. Het is bijzonder hoe hij de hovenierssector door de jaren heen heeft zien veranderen. Op de historiewebsite van de VHG roemt hij de geschiedenis van het vak.
25-05-2023 347 sec
Voertuigen rijden efficiënter, zuiniger en veiliger dankzij vlootmanagement
Groenvoorzieners hebben een vrij beroep. Ze krijgen veel vertrouwen van de werkgever en staan niet te springen om controle. Medewerkers ervaren bij Vebego Groen ook de voordelen van een vlootmanagementsysteem.
23-05-2023 173 sec
'De samenwerking tussen ketenpartners op het gebied van lokale inzameling, recycling en productie is een innovatieve stap'
ONE DNA-kunstgrasleverancier LimeGreen lanceert een take-back-programma voor hoogwaardige recycling. Voor de recycling van snijafval en end-of-life kunstgras vormt LimeGreen een samenwerkingsverband.
22-05-2023 188 sec
'Resilient Blue zet net die stap extra'
Resilient Blue vertaalt zich letterlijk als 'veerkrachtig veldbeemd'. Het mengsel van Barenbrug vormt een sterk, duurzaam gazon dat extreme weersomstandigheden doorstaat. 'Resilient Blue blijft lang groen en veert makkelijk terug na lange periodes van warmte en droogte, ijskoude periodes of intensieve betreding. Gazons met dit mengsel vormen een klimaatadaptieve, duurzame oplossing voor de openbare ruimte en tuinen en zijn een genot voor het oog van de eindgebruiker', aldus groenaannemer Wilfried Kleissen van Overes Natuurbeheer.
22-05-2023 223 sec
Water-filled Eco Garden en bioafbreekbare baggertubes winnen Gouden Gieter 2023
Half april reikte hoofdredacteur Hein van Iersel tijdens de Nationale Klimaat Expo weer twee Gouden Gieters uit voor de beste klimaatadaptieve ideeën of producten. Dit jaar was de prijs voor het eerst een publiekprijs in plaats van een juryprijs.
05-05-2023 105 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER