Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Natuursteenrevival

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Monique Biermans, Michel Oprey & Beisterveld Veel alternatieve producten die in het afgelopen decennium hun opmars maakten, proberen natuursteen te imiteren. Als je dan toch voor de natuursteenlook gaat, waarom niet het echte product gebruiken? Door de jaren heen zijn er veel misvattingen ontstaan omtrent natuursteen, maar we merken dat de vraag weer stijgt. Waarom is het juist nu zo interessant om hiervoor te kiezen in je in- en exterieur?, zondag 4 juni 2023
167 sec


Michel Oprey & Beisterveld vertelt de trends van dit jaar

Het gebruik en de verwerking van natuursteen in de leefomgeving is een oeroude traditie. Kijkend naar de architectuur door de eeuwen heen is het gebruik van natuursteen overal terug te vinden. Dat is niet gek, want natuursteen staat voor luxe en brengt een aantal voordelen met zich mee. Door de veranderende markt, nieuwe trends en innovatieve technieken is de vraag naar dit natuurlijke product de afgelopen jaren onder druk komen te staan. Michel Oprey & Beisterveld heeft altijd natuursteen onder de aandacht gebracht en concludeert nu dat dit mooie product (weer) in opkomst is.

Elk natuursteenproduct is uniek
Elk natuursteenproduct is uniek

Duurzaamheid

Natuursteen is een duurzaam product. Mits goed verwerkt en behandeld, gaat het een leven lang mee. In een tijd waar duurzaamheid hoog op de agenda staat, is dit materiaal op het gebied van duurzaamheid de koploper. Naast de levensduur is er een groot aantal groeves die dicht bij huis liggen, waardoor de carbon footprint klein blijft ten opzichte van de alternatieven; denk bijvoorbeeld aan Belgisch hardsteen. Zo kun je een zeer bewuste keuze maken.


Uniek en natuurlijk

Het is niet voor niks dat veel alternatieven het oerproduct proberen te imiteren. Natuursteen is one-of-a-kind. Elke levering, batch en elk product is een uniek stukje rechtstreeks uit de natuur en brengt een verhaal met zich mee. De imitaties kunnen nog zo mooi zijn, maar het blijft altijd een gefabriceerd product. Enkel natuursteen heeft onovertroffen en natuurlijke eigenschappen.


Onderhoudsvriendelijk

Door de stevige eigenschap is het onderhoudsvriendelijk materiaal. Je kunt dit met de stofzuiger, dweil met warm water en diverse onderhoudsmiddelen (specifiek voor natuursteen) prima onderhouden. Elk soort natuursteen heeft zijn eigen karakteristieken en vergt een andere aanpak op het gebied van onderhoud. Informeer daarom bij aanschaf altijd naar een passend onderhoudsadvies, zodat je de juiste producten kunt inzetten. Volg je dit advies goed op, dan heb je er een leven lang profijt van.


Goede prijs-kwaliteitverhouding

Een natuursteenvloer gaat een leven lang mee, een stuk langer dan menige vloer van een ander materiaal. Daarom heeft een natuursteenvloer een goede prijs-kwaliteitverhouding. Sommige producten zullen per vierkante meter goedkoper zijn, maar op de lange termijn betaalt natuursteen zich dubbel en dwars terug.


Een veelvoorkomende misvatting is dat natuursteen aanzienlijk duurder is dan bijvoorbeeld keramiek. Binnen natuursteen zijn er veel prijsverschillen en zijn er genoeg soorten die kunnen concurreren met de prijzen ten opzichte van keramiek. Vooral de laatste jaren zien we dat door de oplopende productiekosten, mede door de stijging van de gasprijs, veel producten in prijs zijn gestegen. Dit, terwijl natuursteen dit jaar juist in prijs afneemt. Tegenwoordig zijn de prijzen van natuursteen zeer interessant en liggen ze vaak dicht bij het imitatieproduct. Waarom dan niet kiezen voor the real deal?

Perfecte warmtegeleider

Steen is een goede warmtegeleider. Daardoor is natuursteen uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Doordat natuursteen de warmte lang kan vasthouden, gaat deze efficiƫnter om met de opgewekte energie. Dit is ook nog eens goed voor de portemonnee.


Natuursteentrends

Naast de vele voordelen zien we ook binnen de interieurtrends dat natuursteen steeds nadrukkelijker aanwezig is. Welke trends zien wij dit jaar volop in ontwikkeling?


XXL-tegels en slabs

Groot, groter, grootst. De vraag naar grote (natuursteen)tegels wordt steeds groter en we zien dat dit XXL-formaat zowel binnen als buiten steeds vaker wordt toegepast. Het gebruik van slabs als wandbekleding is ook een ware trend en geeft de mooiste resultaten. Gebruik twee opeenvolgende platen uit hetzelfde blok en het resultaat is waanzinnig.


Van binnen naar buiten

De zomers in Nederland worden steeds langer en warmer, met als resultaat dat de tuin een verlengstuk is geworden van onze huiskamer. Daardoor zien we steeds vaker dat een tegel wordt gekozen die zowel binnen als buiten gelegd kan worden. Zo worden de binnen- en buitenomgeving met elkaar verbonden. Door de oersterke eigenschappen van natuursteen kunnen deze in beide situaties toegepast worden.


Uitbundig marmer

Wie denkt aan marmer, denkt vaak aan de hagelwitte natuursteen met de donkere nerf. Laat je niet beperken, want marmer komt in alle soorten kleuren, van roze tot zwart. Wie wil opvallen met een uitgesproken interieur, komt uiteindelijk uit bij marmer. Wil je de meest exotische marmers van dichtbij bewonderen? Onze platenhal in Echt heeft een prachtige marmercollectie in diverse soorten kleuren.


Gepolijste marmerplaten
Gepolijste marmerplaten

Natuurlijk robuust

De traditionele natuurlijke look is dit jaar helemaal in trek. Waar we een paar jaar geleden nog vooral strakke en minimalistische ontwerpen voorbij zagen komen, wordt er op dit moment vooral gewerkt met robuuste materialen en uitstralingen. Zo is bijvoorbeeld graniet weer helemaal in opkomst en ook diverse soorten hardsteen worden steeds meer gebruikt.


Gezaagd Vietnamees hardsteen
Gezaagd Vietnamees hardsteen

Beige

De interieurtrend van 2023 blijkt toch wel de kleur beige in alle soorten en maten. Binnen natuursteen zie je de vraag naar travertin steeds groter worden. Deze zandkleurige steen heeft een zeer natuurlijke, ruwe maar ook zachte uitstraling. Travertin is helemaal hot op dit moment.


Travertin
Travertin
Natuursteen is een uitermate uniek product en kent veel soorten en maten. Op zoek naar de juiste natuursteen? Dan ben je bij Michel Oprey & Beisterveld aan het goede adres. Wij staan al jaren bekend als natuursteenspecialist en zijn blij met de groeiende vraag naar dit mooie product.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op en plan een afspraak met een van onze natuursteenspecialisten.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER