Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
'Betonelementen in de tuin zijn superduurzaam bij effectieve toepassing'
Nu de trend van vergroening volop aan de gang is, zal het materiaal beton in een slecht gesternte terecht komen. Niets is minder waar, vindt Dirk-Jan Hoogenboom van de leverancier Betondingen. Bij een juiste toepassing is beton heel duurzaam.
14-10-2022 234 sec
Explosief
Onze mailbox en servers explodeerden bijna toen wij een paar weken geleden een artikel publiceerden over een hovenier die de tuin van een klant leeghaalde, omdat er na herhaaldelijk aandringen niet werd betaald.
13-10-2022 76 sec
Medite Smartply doneert Chelsea Flower Show-tuin aan lokale milieuorganisatie
Ook op de RHS Chelsea Flower Show in London is in toenemende mate aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Zo wordt steeds beter nagedacht over wat er met de indrukwekkende bouwwerken.
13-10-2022 84 sec
Grote verschillen cijfers en bedrijfsresultaten 2021
In juli bracht Koninklijke VHG al een rapport uit van de cijfers van 2021. Cijfers waaruit al grote verschillen bleken. Recent heeft ook TuinKeur de eerste cijfers bekendgemaakt van 2021. Wat valt op en waar kunnen we als sector onze lessen uit trekken?
12-10-2022 196 sec
Een fraai staaltje tuintechniek met veel bijzondere, specifieke en luxe elementen
In een Meijelse woonwijk prijkt een fraaie, bijzondere tuin, met strakke, speelse lijnen. De tuin telt veel bijzondere elementen die je in een doorsnee particuliere tuin niet snel samen aantreft.
07-10-2022 325 sec
Jandino Asporaat maakt nieuwe hoveniersopleiding Curaçao mogelijk
Begin dit jaar waren we met Hovenier in het Vizier aanwezig op Curaçao. Uit de interviews met de ondernemers bleek dat opgeleid personeel vinden problematisch is. Dat komt doordat er al sinds 1983 geen groene opleiding meer aanwezig is op het eiland.
07-10-2022 177 sec
Open dagen De Schans
De Schans is natuurlijk bekend geworden door de stratenmakershulpmiddelen en de minishovels, waaronder de welbekende Knikmops. Tegenwoordig is het assortiment uitgebreid met een elektrische minishovel.
06-10-2022 79 sec
Een dynamische herfsttuin met kleur en impact
Het valt niet mee om er slechts tien te benoemen, maar op ons verzoek doet Sipke Terpstra, beplantingsspecialist bij Lageschaar Vaste Planten, dat toch. Naast de praktische informatie over hoogte, bloeiperiode en de beste standplaats.
06-10-2022 294 sec
Niels in 't Veen: 'Het Meesters in de Tuin'-event brengt rechtstreeks kennis over vanuit de producent op de professional'
Op 13 oktober zwaaien de deuren van het Inspyrium in Cuijk open voor de zevende editie van Meesters in de Tuin. De ticketverkoop is in volle gang. Wat kunnen de bezoekers verwachten op deze beurs?
06-10-2022 301 sec
'Onze elektrische compacttractoren zijn niet te groot, niet te klein én uitstootvrij'
Knegt, opgericht in 2003, is een Nederlandse producent van compacttractoren. De oorsprong van het bedrijf ligt in de paardensport, maar, mede dankzij de introductie van twee elektrische modellen in 2020 heeft Knegt ook de aandacht van andere sectoren getrokken.
05-10-2022 103 sec
'Meesters in de Tuin duurt één dag, dus iedereen uit het segment is er'
Become-IT, het bedrijf achter het softwareprogramma Suite MKB, staat voor het eerst op het event Meesters in de Tuin, dit jaar op 13 oktober in het Inspyrium te Cuijk. 'Met Suite MKB worden hoveniers niet alleen ontzorgd bij hun administratie.
04-10-2022 145 sec
Organische, speelse mediterrane tuin als antwoord op strak nieuwbouwhuis
Seegers Gardens & Pools realiseerde een organische tuin waarin het vakantiegevoel altijd aanwezig is. Luxe afgewerkt, met hardsteen rondom het zwembad en flagstones voor een mediterraan gevoel.
03-10-2022 93 sec
Willemsen: 'Dit is een van de mooiste beurzen qua inhoud, opbouw en entourage die ik ken'
InfoGroen heeft sinds juli van dit jaar Gijs de Rooij aangesteld als commercieel directeur. Op het Meesters in de Tuin-event zullen de meeste hoveniers uit de doelgroep kennis met hem maken.
03-10-2022 167 sec
in-lite | Maak buiten bijzonder
in-lite ontwerpt al ruim 20 jaar armaturen en het in-lite-systeem in eigen huis. Door aandacht te besteden aan de elementen die in een tuin aanwezig zijn, ontwerpt in-lite de juiste producten voor elke tuin.
30-09-2022 130 sec
'Sportivo fungeert als visitekaartje voor een bedrijf: hoveniers en loonwerkers lopen ermee van de ene naar de andere klant'
De Woudhof is een hoveniersbedrijf met daarnaast een groothandel voor hoveniers en aannemers: Afhaaldepot De Woudhof. Met name de Eurograss-mengsels (DSV Zaden) Sportivo en Bambino gaan als warme broodjes over de toonbank.
28-09-2022 191 sec
Niels in 't Veen: 'Trivium, Meesters in Steen, heeft een topassortiment samengesteld'
Trivium, Meesters in steen, het bedrijf van Meesters in de Tuin-initiator Niels in 't Veen, staat op 13 oktober uiteraard ook op het Meesters in de Tuin-event in het Inspyrium. 'Trivium laat graag zijn noviteiten zien aan het publiek.
28-09-2022 226 sec
Inspyrium: al jaren het ideale decor voor Meesters in de Tuin
Inspyrium is voor de zevende keer het decor voor Meesters in de Tuin, dat 14 oktober 2022 wordt gehouden. Het event is op deze groene, inspirerende locatie in Cuijk uitgegroeid tot een gerenommeerd kennis- en ontmoetingsplatform voor de tuinbranche.
27-09-2022 189 sec
Luca Lifestyle: duurzame lichtgewicht potten met een tijdloze, natuurlijke look
De lichtgewicht potten van Luca Lifestyle vinden hun weg over de hele wereld. Sinds de oprichting zo'n zeven jaar geleden is het hard gegaan. De premium potten voor binnen en buiten slaan aan door hun lichte gewicht en duurzaamheid.
27-09-2022 297 sec
Top tien subtropische must-haves in de tuin volgens Wim Noordhoek
Wim Noordhoek is eigenaar van Vista Verde en stelde voor ons een top tien van subtropische planten samen. Welke planten kunnen we met een gerust hart in de koude Hollandse grond plaatsen?
26-09-2022 121 sec
Razendsnel alle voorkomende tuinafval de baas met de Eliet Maestro Country E-power
De Eliet-versnipperaars van tuinafval kennen we al in benzine-uitvoeringen, op krachtstroom en op het lichtnet. Veeleisende particulieren met een grote siertuin en hoveniers kunnen nu ook beschikken over een accuaangedreven versie van Eliet Country.
23-09-2022 163 sec
Top 10 handgereedschap: klassiekers, maar ook nieuwe varianten
In dit blad staan regelmatig de nieuwste machines die beloven het hovenierswerk lichter, makkelijker en/of sneller te maken. Volgens Sietse de Wit van DeWit tuingereedschap lijkt de sector goed handgereedschap soms te vergeten.
22-09-2022 148 sec
Meesters in de Tuin 2022: Beursnieuws
Op 13 oktober zwaaien de deuren van het Inspyrium in Cuijk open voor de zevende editie van Meesters in de Tuin. De ticketverkoop is in volle gang. Wat kunnen de bezoekers verwachten op deze beurs?
21-09-2022 8 sec
Tuin leeghalen bij wanbetalers; wat is je recht?
Het is denk ik bijna niemand ontgaan: de hovenier die eind augustus het recht in eigen hand nam en de door hem (half) aangelegde tuin weer leeghaalde. Hoe kun je deze actie juridisch bekijken?
15-09-2022 373 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER