Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Organische, speelse mediterrane tuin als antwoord op strak nieuwbouwhuis

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 3 oktober 2022
93 sec


Inspiratie en lesje vakmanschap

Seegers Gardens & Pools realiseerde een organische tuin waarin het vakantiegevoel altijd aanwezig is. Luxe afgewerkt, met hardsteen rondom het zwembad en flagstones voor een mediterraan gevoel. Veel groen, natuurlijke materialen en speelse ronde vormen moeten de strakke nieuwbouwwoning verzachten.

Schaduwdoek met ruw houten robinia palen voor een natuurlijk gevoel
Schaduwdoek met ruw houten robinia palen voor een natuurlijk gevoel

Fotografie: Monique BiermansMichel Oprey & Beisterveld

De tuin is uitgevoerd door Seegers Gardens & Pools uit Stevensweert. Eigenaar Ruben Seegers realiseert regelmatig - zoals de bedrijfsnaam al zegt - ecologische zwembaden en zwemvijvers. Het was een uitdagend project omdat enerzijds de wens van de klant was om het vrij strakke moderne huis te verzachten met de tuin. Er een groot (vierkant) zwembad in moest komen die weer aansloot bij de verder ronde vormen én meewerkend met het glooiende Limburgse landschap. Inspoeling in het zwembad is immers niet wenselijk bij een ecologisch zwembad.

Keramiek en natuursteen

Eerder vertelde Seegers aan vakblad De Hovenier dat hij zwembaden deels met natuursteen afwerkte, maar de laatste jaren worden er in maar liefst 90 procent van de gevallen keramische tegels van MO-B gebruikt. 'Een jaar of tien geleden was dat andersom', vertelt Seegers. 'Toen werd vooral Belgisch en Chinees hardsteen, graniet en basalt gebruikt.'


Flagstones is een aparte kunst binnen straten
Flagstones is een aparte kunst binnen straten

Flagstones

Voor de sierbestrating werkt de Limburgse hovenier veel samen met Michel Oprey & Beisterveld. Ook in deze tuin werden de flagstones van MO-B toegepast. Seegers : 'Flagstones toepassen is puzzelen en echt handwerk. Het is binnen straten een aparte kunst van betegelen, de vormen moeten mooi in elkaar vallen om de voegen zo beperkt mogelijk houdt. Het is altijd een lastig klusje maar het is hier fantastisch gelukt. Wij hebben hiervoor twee verschillende formaten flagstones besteld bij MO-B.' Seegers vervolgd: 'Wij passen flagstones toe in drie stappen. Starten met een droge beton fundering met een vorstrib. Hierna volgt een laag drainagemortel waarna we de flagstones met een speciale lijm verlijmen in de drainagemortel. De hele bestrating meet dan al zo'n 25 centimeter. En aan de randen 60 centimeter omdat je daar de vorstrib hebt. Alle bijbehorende producten halen wij ook bij MO-B.'


Ecologisch zwembad

Hoewel de helderblauwe kleur van het zwembad doet vermoeden dat het gaat om een klassiek zwembad met chloor ligt hier volgens Seegers een biologisch gefilterd zwembad. Seegers : 'Hier worden geen chemicaliën gebruikt. Het water wordt gereinigd door middel van fosfaatfilters.' Verder is het zwembad uitgerust met een warmtepomp voor jaarrond zwemmen en solar lamellen afdekking.


Over Michel Oprey & Beisterveld

Bij Michel Oprey & Beisterveld is de mooiste selectie natuursteen en keramiek te vinden, in alle denkbare verschijningsvormen en voor diverse toepassingen. De collectie wordt uitsluitend via de erkende vakhandel aangeboden. Wel vervult Michel Oprey & Beisterveld in de markt een belangrijke adviesfunctie voor hoveniers, architecten, aannemers en projectontwikkelaars, maar ook voor particulieren. De hele collectie is te ontdekken op www.mo-b.nl.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER