Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Je hebt versnipperaars en je hebt Först-versnipperaars'
Een mooie klus met een hoogwerker achter een kerkgebouw in Zeist. Dát was de locatie waar boomverzorger Van Vliet uit Maartensdijk zijn zelfrijdende Först-versnipperaar toonde. Maarten Klein was er namens de importeur bij.
25-10-2021 268 sec
Toekomstbestendige droomtuin: comfort, beplanting én klimaatbestendig
Een tuin als verlengstuk van het huis, een tweede woonkamer vol bloemen en planten waar bijen en vlinders hun hart op kunnen halen én genoeg plek om buiten te leven. Dat alles óók nog eens bestand tegen het veranderende klimaat.
19-10-2021 167 sec
De toegangspoort is een verlengstuk van uw woning
Een toegangspoort is het visitekaartje van een woning, vinden ze bij DJS Hekwerken & Toegangstechniek. Daarom ontwerpt, maakt en monteert DJS al 25 jaar poorten op maat. De montage en technische installatie kosten slechts één dag.
13-10-2021 94 sec
Eindeloos zwemmen en loungen in de stadstuin
Compact,functioneel maar vooral revolutionair met deze woorden kun je de Urban Active het beste omschrijven. Het nieuwe zwembad van Starline is dé oplossing om aan het drukke stadsleven te ontsnappen, zelfs in een stadstuin.
11-10-2021 93 sec
Trivium geeft wellnesstuin een facelift met exclusieve keramische terrastegel
Een recent project van Trivium, importeur en leverancier van hoogwaardige harde materialen voor de buitenruimte, is een wellnesstuin in Gelderland. In samenwerking met Studio Kees Marcelis kreeg de tuin een complete make-over.
10-10-2021 223 sec
Volgens hoveniers start het voorjaar in het najaar
We gaan even terug naar de basis: de eerste bemestingsronde. Die wordt toegepast in april. Kiest u voor een organische meststof van DCM, dan wordt deze door het bodemleven omgezet en in de zomer is de eerste bemesting uitgewerkt.
09-10-2021 100 sec
Geef onkruidzaden geen kans om te nestelen
Om tot het best mogelijke resultaat te komen, is het noodzakelijk dat elke onkruidsoort met de geschikte methode wordt aangepakt. King Rootbarrier raadt voor een ecologische, verantwoorde bestrijding de Rootbarrier Biocovers aan.
08-10-2021 83 sec
Explosief
Ik stond vanmiddag in een winkel en het gesprek ging over hoveniers. De dame achter de kassa wist het meteen: 'Dat is goede business.' Er is aan geen hovenier meer te komen, terwijl tegelijkertijd het aantal hoveniers explosief is gestegen.
07-10-2021 93 sec
Stihl presenteert nieuwste generatie accu machines op Meesters in de Tuin
Stihl pakt uit op Meesters in de Tuin, met een nieuwe accutechnologie en een nieuwe serie accumachines.
07-10-2021 185 sec
Better safe than sorry
Er is regelgeving voor de opslag voor lithiumaccu's in de maak, namelijk PGS 37. Die is nodig omdat het opladen van lithiumaccu's niet altijd zonder risico's blijkt te zijn. Het komt weleens voor dat er een lithiumaccu ontbrandt tijdens het oplaadproces.
07-10-2021 254 sec
Esthec en OutdoorNL trots op nieuwe concept Esthec Facade
Esthec en OutdoorNL introduceren hun recente innovatie 'Esthec Facade' met trots. Terrasplanken die krimpvast zijn en kleurvaster dan de houten varianten.
06-10-2021 283 sec
Het gazon: de parel van de tuin
Nu we het najaar ingaan, maken we de balans van een zeer wisselvallig gazonseizoen op. Het seizoen was vooral wisselvallig ten opzichte van de jaren hiervoor, die erg droog en warm waren.
05-10-2021 165 sec
BERA lanceert veilige vloeroplossing van keramische tegels voor verhoogd terras op Meesters in de Tuin.
Het nieuwe terrassysteem Terrace Floor van BERA is bedoeld om 'een verhoogde en volledig barrièrevrije vloer' te kunnen vormen met keramische tegels.
04-10-2021 304 sec
Dit jaar neemt RUBI Benelux voor het eerst deel aan het event Meesters in de Tuin
RUBI is al meer dan 70 jaar dé leverancier van professionele tegelgereedschappen. Maar RUBI is er niet alleen voor de tegelzetter, ook hoveniers verwerken steeds vaker keramische materialen in sierbestrating. Veel hoveniers betegelen geregeld delen van het tuinoppervlak.
02-10-2021 147 sec
Meesters in de Tuin Beursnieuws
Op 14 oktober 2021 komen zo'n duizend professionals uit de tuinbranche samen tijdens het jaarlijkse Meesters in de Tuin-evenement in het Ebben Inspyrium te Cuijk. Wat is er allemaal te zien op Meesters in de Tuin?
01-10-2021 8 sec
Nieuw Experiences-onderdeel maakt het Meesters in de Tuin-evenement nog aantrekkelijker
De Experiences zijn een nieuw onderdeel van het De Meesters in de Tuin-evenement, dat op 14 oktober a.s. plaatsvindt in het Inspyrium te Cuijk. Met deze toevoeging aan het programma wil de organisatie de dag nog waardevoller maken voor de bezoekers en partners.
01-10-2021 151 sec
Hoe leg je kunstgras aan?
Ditmaal gaat het in de How to-rubriek over de aanleg van kunstgrasveldjes. Hoe leg je in tien stappen een strak kunstgrasveld aan? Een grasveldje waar je klant jarenlang plezier van heeft en geen omkijken naar heeft.
01-10-2021 189 sec
'Je kunt nu goed zien of het machinepark efficiënt wordt ingezet'
Stihl heeft weer nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd op het gebied van diens Fleet Management-systeem, zoals de introductie van de Smart Connected Box en de Smart Connector 2A, die momenteel bij Axent Groen als pilot draait.
30-09-2021 220 sec
Maximaal regenwater bufferen
Eerlijk is eerlijk, zelfs met de meest effectieve regenwaterbuffering onder parkeerplaatsen en in tuinen was de wateroverlast van afgelopen juli niet minder geweest.
29-09-2021 304 sec
Meesters in de Tuin kunnen niet wachten
Op 14 oktober 2021 komen zo'n duizend professionals uit de tuinbranche samen tijdens het jaarlijkse Meesters in de Tuin-evenement in het Ebben Inspyrium te Cuijk. Organisator Niels in 't Veen heeft er zin in en deelt het laatste nieuws.
29-09-2021 185 sec
Van ecologische fruitteelt naar ecologisch hovenier
Van Lieshout beschikt niet over een hoveniersdiploma, maar de opleiding biologisch-dynamische landbouw aan Warmonderhof bleek een ideale basis voor het hoveniersbestaan te zijn.
28-09-2021 197 sec
'Aanlegklussen zijn mij de laatste jaren steeds meer tegen gaan staan'
Laniël Beye (53) van Beye Hoveniers is een zelfstandige hovenier met een focus op onderhoud. 'Aanlegklussen zijn me de laatste jaren steeds meer tegen gaan staan.'
27-09-2021 93 sec
Van simpele schets via doordachte tekening tot prefab bouwpakket
Met een geavanceerde zaagmachine kan Van Dorp Hout prefab overkappingen, tuinhuizen en andere houten bouwwerken leveren compleet met bijpassende 3D-tekening en offerte.
27-09-2021 63 sec
Het najaar heeft veel moois in petto
Een van de trends is dat de tuin jaarrond aantrekkelijk moet zijn, met elk seizoen een ander beeld. Het najaar kan heel spectaculair zijn, met mooie bladverkleuringen, prachtige bessen en andere vruchten en mooie najaarsbloeiers.
24-09-2021 466 sec
Graszodenkopen.nl garandeert scherpe prijzen door hoge efficiëntie en hoog rendement
Binnen een jaar na het starten met eigen teelt, telt Graszodenkopen.nl al bijna 60 hectare. 'We willen meedoen aan de top', aldus de ambitieuze eigenaar Marcel Lageman.
23-09-2021 257 sec
Voorkom wateroverlast met de waterpasserende oplossingen van Michel Oprey & Beisterveld
De kans op wateroverlast- en schade neemt toe, omdat de riolering de grote hoeveelheid regenwater niet meer aankan en het water niet op een natuurlijke manier door de bodem opgenomen wordt.
22-09-2021 83 sec
Leverancier watertechniek doet mee in project
Producten voor de aanleg van vijvers of beregeningssystemen zijn te koop. Ontwerp, installatie en nazorg ook. Aquaco en Perrot vormen hiervoor een uitstekend team.
21-09-2021 193 sec
Planten met pot en al in de grond dankzij de Biopot
Een plantsoen aanleggen kan een stuk sneller en milieuvriendelijker, vonden ze bij Millvision, Rodenburg Biopolymers en Bato Plastics. Zij ontwikkelden de 'Biopot', een plantaardige plantenpot die in de koude grond wordt afgebroken.
21-09-2021 266 sec
Engerlingen en emelten, een plaag voor het gazon
De laatste jaren krijgen we regelmatig melding van schade aan het gazon die veroorzaakt is door vraat aan de graswortels en/of aan het gras. De oorzaak? Insecten die hun eieren afzetten op het gazon, waarna de larven zich in de bodem ontwikkelen.
03-09-2021 106 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER