Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Voorkom wateroverlast met de waterpasserende oplossingen van Michel Oprey & Beisterveld

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 22 september 2021
83 sec


Het waterbeheer wordt een steeds groter probleem. Het weer wordt extremer en er zijn meer dagen met langdurige regenval. De kans op wateroverlast- en schade neemt toe, omdat de riolering de grote hoeveelheid regenwater niet meer aankan en het water niet op een natuurlijke manier door de bodem opgenomen wordt. Voorkom wateroverlast met de waterpassende oplossingen van Michel Oprey & Beisterveld.


Bij een volledig verharde oprit of tuin kan een hevige regenbui niet in de grond infiltreren, waardoor er wateroverlast ontstaat. Gemeenten en waterschappen krijgen steeds meer zicht op de huidige en toekomstige problemen en ontwikkelen campagnes voortuinbezitters. Ze geven subsidies en advies. Soms zijn er tuincoaches. Deze acties zijn erop gericht om de tuinen te vergroenen en de regenwaterafvoer op het riool te verminderen. Sommige gemeenten willen zelfs de regenwaterafvoer via het riool gaan verbieden.

Aquadrain

Aquadrain van Michel Oprey & Beisterveld zorgt voor het afvoeren en transporteren van oppervlaktewater. Dit product bestaat uit kunststof materiaal met een laag gewicht maar met een lange levensduur. Aquadrain heeft het vermogen om zware belasting te weerstaan, evenals lage temperaturen, chemicaliën, zouten en zuren.


Grind en split: goed voor Moeder Natuur

Grind en split bestaan uit kleine korrels en brokjes natuursteen. Omdat er sprake is van losse korrels wordt er 100% waterdoorlatendheid gegarandeerd. Zo heeft u nooit last van plassen water en stroomt het regenwater op een natuurlijke en snelle wijze door naar de ondergrond. De ondergrondse waterbuffer ondersteunt de groei en bloei in uw tuin. Daarnaast draagt u sterk bij aan een betere milieubalans en de ontlasting van het rioolnetwerk.


'100% waterdoorlatend'

Split of grind is dé oplossing om 100% waterdoorlatende semiverharde oppervlakken te creëren. Deze leveren qua kleur, vorm en stabiliteit prachtige resultaten op. Grind en split bestaan uit losse, niet gebonden korrels. Daardoor vindt water snel zijn weg naar de ondergrond. Door split en grind in uw oprit of tuin te verwerken, draagt u bij aan een beter milieu en helpt u Moeder Natuur met het aanvullen van haar grondwaterreserves.

Nidagravel

Naast structurele stabiliteit (zoals bij klassieke bestrating) moet de onderfundering van het waterpasserend systeem voldoende water kunnen bufferen. Hiervoor adviseren Michel Oprey & Beisterveld bij de aanleg van tuinpaden, opritten en decoratieve vlakken met grind en split het gebruik van Nidagravel-stabilisatiematten. Deze honinggraatstructuurplaten zorgen ervoor dat split of grind stevig op zijn plaats wordt gehouden, waardoor bewegen tot een absoluut minimum wordt beperkt. Het resultaat is een zeer homogene en stevige laag natuursteensplit of-grind, die er bijzonder strak en fraai zal uitzien.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Mark Thur
Wednesday 22 September 2021
Of je gooit niet heel je tuin vol met tegels en introduceert 20 gram wormen per vierkante meter om de bodem waterpasserend te maken. Dan bouw je ook aan humus in de bodem die het water dan weer vast kan houden voor periode van droogte. #soilwormsfixthis

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER