Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
'Kennis van materialen en hun toepassing versterkt je positie als hovenier'
'Je hoeft een hovenier niet uit te leggen hoe hij een tuin moet inrichten en welke bomen, struiken en vaste planten daarin het beste passen. Hoveniers zijn vakmensen met een brede kennis van groen en een bak aan ervaring met het inrichten van tuinen.'
27-10-2023 196 sec
Top 10 eetbare houtige gewassen
Eetbare vaste planten zijn de afgelopen jaren veelvuldig beschreven. Daarom beschrijft vasteplantenexpert Marlien van der Linden in deze top 10 onverwachte combinaties van eetbaar en sierwaarde.
26-10-2023 313 sec
Maatje meer voor hetzelfde geld
Planta Groencentrum is sinds vijftien jaar in handen van de broers Joris en Dirk Warmerdam. Ze beloven hoveniers één maatje meer boom voor hetzelfde geld.
25-10-2023 364 sec
'Elektrische kruiwagen maakt zwaar werk lichter'
Hoveniersbedrijf Van Duren Groenservice heeft begin dit jaar een elektrische kruiwagen van Matador aangeschaft. Een half jaar later heeft eigenaar Robin van Duren de kruiwagen tijdens zo'n tien projecten ingezet. 'Met name bij projecten waarbij we veel moeten lopen.'
24-10-2023 120 sec
'Elektrische bosmaaiers zijn beter voor lichaam'
Hoewel hij er afgelopen herfst nog sceptisch over was, is Tom Bolhuis van Waterschap Hunze en Aa's inmiddels enorm enthousiast over de accu-aangedreven bosmaaiers en bladblazers van EGO. 'Ik ben 's avonds minder moe en heb geen last meer van mijn rug.'
22-10-2023 126 sec
Groene pracht, rode cijfers
Wat gebeurt er als loonkosten op deze manier doorstijgen? Dit dilemma raakt de kern van wat we als hoveniers proberen te bereiken: het creëren van groene paradijsjes die toegankelijk zijn voor iedereen
21-10-2023 122 sec
Braber Groenvoorziening werkt graag met voegen van Normeco: 'Betaalbaar, duurzaam en goed te verwerken'
Directeur Kees de Glopper, dit jaar veertig jaar in dienst van Braber Groenvoorziening in Renesse, doet het liefst zaken met één voegenleverancier. De keuze viel op Normeco, nadat De Glopper een rondleiding had gekregen bij het bedrijf van Jack Weijers.
21-10-2023 205 sec
Groene sector snakt naar roadmap duurzame mobiliteit
Het is al eerder gezegd: hoveniers en groenvoorzieners staan voor de uitdaging om hun werk en mobiliteit te verduurzamen. Tijdens een tweede forum werd geconcludeerd dat we snakken naar een roadmap.
20-10-2023 496 sec
Maximale ontwerpvrijheid door open structuur
Hoveniersbedrijf Van den Heuvel Tuinen realiseerde een project waarbij rondom een zwembad een tuin werd aangelegd Vanwege de oud-Hollandse look en het brede aanbod aan complementerende elementen werd er gekozen voor producten van Schellevis.
18-10-2023 110 sec
Regenwater opslaan onder de grond
Bij groothandel Engeldot zien ze dat steeds meer mensen zich oriënteren op het hergebruik van regenwater. Met zijn brede ervaring met onder andere waterinfiltratiesystemen en beregeningsplannen kan het bedrijf ook bij deze ontwikkeling meedenken en adviseren.
16-10-2023 165 sec
Graszodenkopen.nl biedt Hoveniersbedrijf Minderhoud meer kwaliteit
Lokaal ondernemen kent zo zijn voordelen, maar het leveren van graszoden laat Hoveniersbedrijf Minderhoud over aan Graszodenkopen.nl. Mark Rottier, eigenaar van Minderhoud, legt uit waarom.
15-10-2023 97 sec
De Stelling: 'Met een uurtarief van 60 euro gaan er faillissementen vallen bij hoveniersbedrijven'
De horeca draait ontzettend goed, toch laten recente CBS-cijfers zien dat er aanzienlijk meer zaken failliet gaan. Oorzaak: forse prijsstijgingen die niet allemaal kunnen worden doorberekend aan de consument. Hoe zit dat met onze sector?
14-10-2023 195 sec
Waar blijven die wadi's?
Mark Moes juicht het bewustzijn over goede afwatering in de Nederlandse tuin toe. Maar hij hekelt ook dat er veelal wordt gecommuniceerd over grote, vaak dure en ingewikkelde regenwaterconstructies. Want waar blijven die wadi's?
13-10-2023 103 sec
Tuinstudio Tom is creatief met prairieborders in tuin in Boerdonk
'De roep om groene tuinen wordt luider,' stelt ontwerper Tom Poppelaars van Tuinstudio Tom vast, 'en het stenen tijdperk is voorbij.'
12-10-2023 117 sec
Showtuin Buiter Beton helpt hoveniersbedrijf Arjan van der Veen bij klantkeuze
Camping De Koeksebelt in Ommen zocht een oplossing voor de verbetering van diverse terrassen en paden in het hart van de camping. De eigenaar begon het project met een bezoek aan een showtuin van Buiter Beton.
11-10-2023 187 sec
Ceramaxx verovert de tuinbestratingswereld
Binnen het segment van keramische tegels schittert Ceramaxx als onbetwiste koploper. Ongeëvenaarde draagkracht, onverwoestbare kleur- en krasbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid.
09-10-2023 114 sec
Meesters in de Tuin, the brain edition
Meesters in de Tuin heeft weer grote beloftes voor dit jaar: Meer partners, meer beursoppervlakte, meer kennissessies, meer sprekers, meer bezoekers. Donderdag 12 oktober is het al zover.
07-10-2023 129 sec
Lezingenprogramma Meesters in de Tuin bekend
Uitbreiding met kennissessies en verruiming van de beursvloer- Meesters in de Tuin laat ambitie zien tijdens de komende editie in oktober met name op het gebied van Kennis: het lezingenprogramma is bekend.
05-10-2023 74 sec
Sfeermeesters in de tuin
'Maximalism', het credo van SUNS, gaat over veelzijdigheid, persoonlijkheid en plezier. Maximale veelzijdigheid in de tuin, want het Nederlandse bedrijf richt buitenruimtes in met buitenmeubilair. Loungesets, tuinbedden, stoelen en tafels die er niet alleen prachtig uitzien.
05-10-2023 206 sec
VisionMobile, je kantoor in je broekzak
Wil je efficiënter, sneller en digitaal werken? Zoek je een oplossing waarmee alle projectkosten digitaal geregistreerd kunnen worden? Een programma waarmee je medewerker ook online inzicht heeft in het projectdossier?
05-10-2023 86 sec
In 't Veen: 'Trivium, Meesters in Steen, heeft een topassortiment samengesteld'
Trivium, Meesters in steen, het bedrijf van Meesters in de Tuin-initiator Niels in 't Veen, staat op 12 oktober uiteraard ook op het Meesters in de Tuin-event in het Inspyrium. 'Trivium laat graag zijn noviteiten zien aan het publiek.'
02-10-2023 200 sec
Luca Lifestyle breidt collectie uit met unieke producten
Luca Lifestyle gaat de bezoeker van Meesters in de Tuin verrassen met verschillende spraakmakende noviteiten. De leverancier van premium lichtgewicht- en duurzame potten breidt zijn collectie uit met drie bijzondere series.
29-09-2023 299 sec
Grote personeelstekorten in hovenierssector, maar deuren voor zij-instromers blijven dicht?
Dat we een personeelstekort kennen in de hovenierssector is een bekend gegeven. Nieuw zijn de geluiden die ons bereiken over het feit dat zij-instromers moeilijker aan de bak lijken te komen.
28-09-2023 162 sec
Ketenintegratie in software
Dit jaar treft de bezoeker aan Meesters in de Tuin voor de tweede keer Become-IT. Het IT-bedrijf, bekend van het softwareprogramma Suite MKB, is een steeds bekendere naam in de hoveniersbranche.
26-09-2023 251 sec
Bijblijven in een veranderende wereld
Een leven lang leren en ontwikkelen is in steeds meer beroepen noodzaak. Zo ook in de hoveniersbranche.
22-09-2023 132 sec
Citta Klimata voor een klimaatadaptieve oprit
De oprit hoeft niet 'standaard' of 'saai' te zijn. Je kunt esthetiek en functionaliteit makkelijk combineren met de juiste bestrating. De Citta Klimata van MBI De Steenmeesters is een klimaatadaptieve oplossing met het uiterlijk van losse steentjes.
22-09-2023 56 sec
MiDT groeit 25% in partners én krijgt extra hal erbij
Column van organisator Niels in 't Veen over de nieuwe editie van Meesters in de Tuin.
20-09-2023 48 sec
HelixCAD tekent voor creatie, verkoop en uitvoering
Met HelixCAD maak je, naast 2D- en 3D-tuinontwerpen voor de presentatie en verkoop van tuinen en projecten, ook technische tekeningen voor de uitvoering.
19-09-2023 113 sec
'Bomen hoeven niet duur, zeldzaam of uniek te zijn voor luxe uitstraling van de tuin'
Bij Studio Siebers in De Mortel vinden solitaire hagen, meerstammigen en solitairen van Smits Boomkwekerij vaak hun eindbestemming als markante punten in een ontwerp.
06-09-2023 254 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER