Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

HelixCAD tekent voor creatie, verkoop en uitvoering

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Sandra van Tol, dinsdag 19 september 2023
113 sec


Met HelixCAD maak je, naast 2D- en 3D-tuinontwerpen voor de presentatie en verkoop van tuinen en projecten, ook technische tekeningen voor de uitvoering. Verschillende uitbreidingsmodules maken het werken met HelixCAD in combinatie met GroenVision nog makkelijker. Het programma is compleet, gebruikersvriendelijk en zit boordevol groene kennis en handige groene tools.


HelixCAD is het allround tekenprogramma waarmee je technisch onderbouwde én representatieve tekeningen maakt. HelixCAD is een volwaardig CAD-programma en is specifiek ontwikkeld voor het gebruik in het groen. Het programma laat zich snel en intuïtief aansturen en bezit de tools om ontwerpen op een fraaie manier te presenteren.

Symboolbibliotheek

HelixCAD bevat standaard een uitgebreide symboolbibliotheek met bomen, planten, heggen, bestrating, meubilair en verlichting. Het is ook mogelijk om hier een eigen draai aan te geven door de symbolen zelf van grootte, vorm en kleur aan te passen en in een nieuwe bibliotheek te zetten.


Diverse koppelingen

InfoGroen is ook bekend van GroenVision en Vision-Kenmerken. GroenVision beschikt over een bibliotheek met talloze planten. In deze bibliotheek kan worden gezocht naar de best passende beplanting en kunnen foto's worden ingelezen in het ontwerp. Bovendien kan eenvoudig worden berekend hoeveel planten er nodig zijn voor een bepaald beplantingsvak en wat de kosten hiervan zijn. Ook voor het maken van de offerte kunnen eenvoudig de benodigde hoeveelheden uit te voeren werkzaamheden uit HelixCAD in GroenVision worden berekend.


Kadastermodule

Met de kadastermodule van HelixCAD haalt de gebruiker online kadastrale informatie op schaal binnen waardoor hij direct aan de slag kan met het ontwerp.
Door een koppeling met digitale landmeetapparatuur te maken, worden digitale inmetingen eenvoudig geïmporteerd in HelixCAD. En de in HelixCAD gemaakte maatvoeringen worden probleemloos geëxporteerd naar de digitale apparatuur voor het uitzetten van het project. Dit bespaart zowel bij het ontwerpen als in de uitvoering veel tijd.


Vier voordelen van HelixCAD:

1. Geen dubbel werk: één tekening als basis
De digitale weergave van de ingemeten tuin is de basis voor alle projecttekeningen.


2. Presentaties die indruk maken
Alsof je klant al midden in zijn tuin staat: de presentaties vanuit HelixCAD zijn visueel aantrekkelijk en levensecht.


3. Eenvoudig in gebruik
Helixcad heeft een slimme menustructuur en is speciaal ontwikkeld voor het groen. Training op maat en een uitstekende helpfunctie zorgen ervoor dat je snel aan de slag bent.


4. Koppeling met GroenVision
GroenVision is geïntegreerd in HelixCAD. Bij het maken van beplantingsplannen en uitvoeringstekeningen kun je gebruikmaken van de plantendatabase en calculatieregels uit GroenVision. Het maken van offertes wordt hierdoor nog eenvoudiger.


HelixCAD is verkrijgbaar in twee versies: HelixCAD Basic voor ontwerpen en tekenen in 2D en HelixCAD Full voor ontwerpen en tekenen in 2D- en 3D-visualisatie.

HelixCAD Basic

De basisversie van HelixCAD is een allround tuintekenprogramma waarmee je technisch onderbouwde én representatieve tekeningen maakt. HelixCAD is een volwaardig CAD-programma en is specifiek afgestemd op het gebruik in het groen. Het tuinontwerpprogramma bezit de tools om een 2D-tekening op de fraaiste manier te presenteren.


HelixCAD Full

HelixCAD Full is de volledige versie van het tuinontwerpprogramma, voor het maken van ontwerpen en tekenen in zowel 2D als 3D, inclusief rendermogelijkheden. Hiermee kun je de ontwerpen inkleuren en voorzien van bijvoorbeeld spiegeling en schaduw. Daarnaast is HelixCAD Full compatible met GroenVision. Dit betekent dat je bij het maken van het beplantingsplan en de calcultatietekeningen gebruik kunt maken van de plantendatabase, de prijslijsten en werkzaamheden uit GroenVision.


Groeien je ambities? Ben je geïnteresseerd in 3D, koppelingen met beplanting en/of calculatie? Dan is HelixCAD Basic uit te breiden naar de volledige versie HelixCAD Full.

Meer informatie: www.helixcad.nl

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER