Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

'Kennis van materialen en hun toepassing versterkt je positie als hovenier'

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Marion Lijmbach, vrijdag 27 oktober 2023
196 sec


Tuinvisie Acadamy

'Je hoeft een hovenier niet uit te leggen hoe hij een tuin moet inrichten en welke bomen, struiken en vaste planten daarin het beste passen. Hoveniers zijn vakmensen met een brede kennis van groen en een bak aan ervaring met het inrichten van tuinen.' Aan het woord is Willem Morssinkhof, projectcoördinator marketing bij Tuinvisie. 'Juist voor hen hebben we de Tuinvisie Academy ontwikkeld. We willen onze kennis van materialen en de toepassing delen met hun kennis van tuinen en inrichting.'


Alles, behalve planten

Tuinvisie is producent, importeur en leverancier van een groot assortiment aan tuinmaterialen. Zowel de zakelijke als particuliere klant kan terecht in een van de drie vestigingen in Eindhoven, Utrecht en Enter of kan 24/7 online zijn inkopen doen en inspiratie opdoen. 'Ik zeg altijd: bij Tuinvisie hebben we alles in huis voor de inrichting van een tuin, behalve planten. Ons assortiment loopt uiteen van sierbestrating tot houten overkappingen, van vijvermateriaal tot verlichting,' aldus Morssinkhof. Sinds 2015 maakt Tuinvisie deel uit van Morssinkhof Groep en inmiddels heeft het bedrijfsonderdeel zich ontpopt als een van de marktleiders in tuinland.


De Tuinvisie Academy

In het begin van dit jaar ontstond binnen het bedrijf de wens om de kennis die er binnen Tuinvisie is, naar buiten te brengen en in te zetten voor een belangrijke klantgroep: de hoveniers. Er waren al wel interne cursussen voor hoveniers, maar het bedrijf wil de banden met deze beroepsgroep verder aanhalen. Dit heeft geleid tot de oprichting van de Tuinvisie Academy. Tijdens workshops en webinars krijgen hoveniers informatie over tuinontwikkelingen en tuinmaterialen die voor hun werk van belang zijn. Er is alle ruimte om vragen te stellen en ideeën uit te wisselen.
Minstens zo nuttig is weten hoe je materialen toepast. Tuinvisie heeft ook deze kennis in huis, die ze graag wil delen. Daarom komt tijdens de workshops ook het gebruik van uiteenlopende producten aan bod. Morssinkhof benadrukt graag dat het echte 'work'shops zijn: 'Het is zeker niet alleen maar theorie. We willen juist praktische workshops aanbieden, waarin we laten zien hoe je bijvoorbeeld een schutting zet, tuinverlichting aanlegt of grind verwerkt in een tuin.'
Hij is ervan overtuigd dat hoveniers baat hebben bij het aanbod van workshops en webinars. 'Het versterkt je positie als hovenier, als je voor een klant ook een overkapping kan realiseren of de tuinverlichting kan aanleggen. En advies kunnen geven over de laatste trends op het gebied van bijvoorbeeld verlichting, bestrating of waterbeheer maakt je als hovenier extra aantrekkelijk voor de consument.'
De Tuinvisie Academy is geen eenrichtingsverkeer. 'We zoeken de verbinding met hoveniers omdat zij ons en onze leveranciers versterken met hun verstand van groen en tuininrichting. Wij op onze beurt kunnen die kennis weer gebruiken bij onze productontwikkeling. Zo werkt de Academy twee kanten op.'


Actuele ontwikkelingen laten zien dat in het werk van hoveniers zaken als klimaatverandering en biodiversiteit een steeds grotere rol gaan spelen.

Inspelen op actuele ontwikkelingen in tuinland

Actuele ontwikkelingen laten zien dat in het werk van hoveniers zaken als klimaatverandering en biodiversiteit een steeds grotere rol gaan spelen. Daarnaast willen consumenten meer en meer ook buiten het seizoen van de tuin genieten. Al deze ontwikkelingen hebben invloed op de inrichting van tuinen. De Tuinvisie Academy haakt hierop in met thematische workshops en webinars.
De insteek van de Academy is om per jaar iedere maand (behalve in de maanden januari-maart) een workshop of webinar te organiseren rond een actueel thema. Het webinar kan live in de avonduren worden bijgewoond; de workshops worden gegeven op alle drie de vestigingen, tussen 2 en 5 uur 's middags. Leveranciers zijn daarbij aanwezig om toelichting te geven op de producten en het gebruik ervan. Ook is er, afhankelijk van het thema, een ecologisch ontwerper bij die alles kan vertellen over bijvoorbeeld het vergroten van de biodiversiteit in tuinen.
Morssinkhof voegt toe dat het niet blijft bij workshops en webinars. 'We gaan ook fabrieksbezoeken toevoegen aan de Tuinvisie Academy-kalender. "How it's made" is niet alleen interessant en informatief; zien hoe producten worden gemaakt, zorgt ook voor nog meer binding.'


Thematische aanpak

Dit najaar starten de eerste drie workshops met de thema's waterbeheer, biodiversiteit en wintertuin.
Waterbeheer - oktober. In deze workshop worden innovatieve technieken geïntroduceerd en komen de voordelen van infiltratiemogelijkheden aan de orde. Bij overvloedige regenval zijn deze technieken in staat het overtollige regenwater op te vangen en geleidelijk aan de grond af te geven. Leer hoe je wateroverlast effectief kunt voorkomen en tegelijkertijd de tuin op een milieubewuste manier van water kunt voorzien.
Biodiversiteit (online) - november. In dit webinar neemt een ecologisch tuinontwerper de deelnemers mee in de rijke wereld van biodiversiteit. Zo wordt uitgelegd hoe je een tuin kunt veranderen in een ecosysteem vol leven en kleur. Ook krijgen deelnemers inzicht in het belang van planten en hoe ze bijen, vlinders en vogels naar de tuin lokken. Met inrichtingstips die van de tuin een gastvrije omgeving maken voor flora en fauna.
Wintertuin - december. Ook in de wintermaanden kun je volop genieten van de tuin. De workshop Wintertuin laat zien dat met winterharde en wintergroene planten en uitgekiende tuinontwerpen het tuinseizoen kan worden verlengd tot twaalf maanden per jaar. Creëer bijvoorbeeld gezellige zithoekjes met een overkapping en een buitenhaard, zodat ook op koude dagen buiten kan worden gezeten.


Voor wie

De workshops en webinars van de Tuinvisie Academy zijn bedoeld voor hoveniers. Het maximale aantal deelnemers per workshop is vijftig. De webinars zijn online en kunnen vanuit huis of kantoor worden gevolgd. Na afloop ontvangen alle deelnemers een certificaat van de Tuinvisie Academy. Deelname is gratis.


Data en locaties najaar 2023

Workshop Waterbeheer: 10 oktober - vestiging Enter11 oktober - vestiging Utrecht12 oktober - vestiging Eindhoven.
De data van webinar Biodiversiteit en de workshop Wintertuin zijn bij het drukken van dit blad nog niet bekend. Blijf op de hoogte via de website en meld je aan zodra er meer bekend is. Aanmelden via www.tuinvisie.nl/academy


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER