Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
De arbeidsmarkt is krap. Des te belangrijk dat je blijft investeren in mensen
De letters LLO in Yuverta LLO staan voor Leven Lang Ontwikkelen. En dat is precies waar deze tak van Yuverta zich mee bezighoudt. Want de ontwikkelingen in het vak staan niet stil en het aanbod op de arbeidsmarkt is beperkt.
01-12-2023 176 sec
Basisregels voor het bestraten: keramisch, natuursteen of gebakken
Het maakt niet zoveel uit of je met keramische tegels, natuurstenen of gebakken stenen moet werken; er is voor elke tegel een regel. In dit artikel komen de basisregels voor het bestraten aan bod.
01-12-2023 203 sec
Gaan we voor de inhoud of voor de leden?
VHG heeft een roerige tijd achter de rug, maar klaarblijkelijk ook de veerkracht om de koers te verleggen en het schip weer op koers te krijgen. Een van de nieuwe stuurlui is Marc van Rosmalen (45). Tijd voor een kennismaking.
25-11-2022 170 sec
'Steen speelt nog te vaak een te grote rol in de tuin'
Donderdag 24 november organiseert de Regio Oost van VHG het Groencafé: 'Samen voor een klimaatbewuste en groene toekomst'. Er staan interessante sprekers op het programma en er is een infomarkt.
14-11-2022 208 sec
Sterke en langbloeiende Geum op zijn plek in GreentoColour
Niet alleen Marlien van der Linden weet Geum te waarderen, ook bij Griffioen Wassenaar in Boskoop is waardering voor deze langbloeier als onderdeel van GreentoColour.
11-11-2022 52 sec
Dieselpiet
'Wat doe je nu, Hein? Het is pas oktober en je bent al aan het zeuren over Sinterklaas.' Wees niet bang, lieve lezer. Dit stukje gaat niet over Sint of Piet, maar over de dieselpiet in blauwe envelop die hoveniers krijgen bij aankoop van een nieuwe hoveniersbus.
10-11-2022 79 sec
Nationale Bomenbank Noord-Holland gaat mee in golf van energietransitie
Nationale Bomenbank viert dit jaar haar 50-jarig bestaan: In die vijftig jaar heeft Nationale Bomenbank nog steeds dezelfde missie: wij laten bomen leven! Wel ligt er tegenwoordig louter accuhandgereedschap in de werkbussen.
09-11-2022 138 sec
Antoon Rijnbeek opent de ogen voor de variatie in winterbloeiers
De winter associëren tuinliefhebbers over het algemeen niet met bloei. Maar Antoon Rijnbeek van de gelijknamige handelskwekerij uit Boskoop hoeft niet lang na te denken over de vraag welke winterbloeiers tuinen kunnen sieren.
08-11-2022 94 sec
Voorman Van Duin: 'Op het werk ben ik de spin in het web'
In oktober realiseert groenaannemer Van der Tol de daktuin op het in het oog springende Pillows Hotel in Amsterdam. Voorman Patrick van Duin (54) vertelt hoezeer project Pillows een voorbeeld is van de veelzijdigheid van het werken bij Van der Tol.
07-11-2022 293 sec
Moderne villa nabij Hasselt met landelijke touch
Bij dit fraaie optrekje nabij de drukke stad Hasselt in België realiseerde hovenier Beelen & Geboers in samenwerking met architect Caro Droogmans een prachtige landelijke tuin, waarin rust en het vakantiegevoel helemaal tot hun recht komen.
07-11-2022 133 sec
Voornamelijk EGO-accuhandgereedschap in werkbussen Luijendijk Hoveniers
Bij Luijendijk Hoveniers, een gerenommeerde onderneming in de Gelderse Achterhoek, zag men al spoedig de meerwaarde van accuhandgereedschap in. De merken Pellenc en Stihl passeerden de revue, maar de keuze viel op EGO.
07-11-2022 226 sec
Infiltratie van hemelwater stijgt in populariteit
Van oorsprong een groothandel voor de agrarische sector heeft Engeldot zich ook ontwikkeld tot een brede leverancier voor de hoveniersbranche. Het assortiment is de laatste jaren verdiept, waarbij watermanagement een belangrijke tak is.
04-11-2022 310 sec
Geweldige Geums: Top 10 knikkend nagelkruid
Knikkend nagelkruid wint aan populariteit in Nederland. De naam suggereert dat het een los, natuurlijk ogend plantje is en dat is het ook. Het blad blijft als een wintergroen rozet bij de grond en de bloeistengels wiebelen.
02-11-2022 347 sec
Graszaad op rol: hoe start-up Sjakie en de bonenstaak de groene wereld gaat veroveren
Het bedrijf 'Sjakie en de bonenstaak' (S+dB) introduceert een nieuwe manier om gras in tuinen toe te passen. Je rolt voortaan simpelweg een strook speciaal ontwikkeld en geprepareerd dragermateriaal uit in een tuin.
02-11-2022 296 sec
EasyVision-webinars: 'Leuke en laagdrempelige oriëntatie op groene software, speciaal voor fijnhoveniers'
Softwareaanbieder InfoGroen was de afgelopen tijd druk bezig met het ontwikkelen van webinars over de EasyVision-softwarepakketten. Oriëntatie op groene software kan namelijk zoveel leuker, sneller en makkelijker.
01-11-2022 109 sec
De Toro-cirkelmaaier met veel zuigkracht om particuliere mega-gazons te maaien
Specialist in gazons. Dat mag Peter Schut zich gerust noemen. In twaalf jaar graszodenkweken verzamelde hij veel kennis op het gebied van bemesting op basis van bemonstering en de complete grasmatverzorging.
01-11-2022 341 sec
'Het allermoeilijkste van het ondernemer-zijn is tijdig sturen en bijsturen'
TuinKeur staat aan de vooravond van zijn grote najaars- en wintertour door het land. Vanaf medio november staat de traditionele reeks van workshops en regiobijeenkomsten weer op stapel, die tijdens de coronajaren node gemist werden.
28-10-2022 389 sec
Rosies: 'Veel bedrijven beschouwen onze onderdelenvoorziening als een essentieel onderdeel van hun service'
Technische groothandel Kramp in Varsseveld is contentpartner van NWST geworden. Productspecialist Bert Rosies verklaart: 'Kramp wil meer focus leggen op de tuin- en parksector.'
28-10-2022 149 sec
GardenGrass neemt duurzaam LimeGreen kunstgras op in het productaanbod
Veel changemakers hebben inmiddels het ONE-DNA-circulaire kunstgras van LimeGreen omarmd. De Lichtenvoordse onderneming, opgericht in 2020, benoemt zo de bedrijven die op het gebied van duurzaam kunstgras het verschil willen maken.
28-10-2022 222 sec
Beunen voor hoveniers niet langer te verbieden?
Per 1 augustus 2022 is de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking getreden. Met deze wet is een in 2019 aangenomen Europese richtlijn in de Nederlandse wetgeving geïmplementeerd.
27-10-2022 297 sec
Slim verzonnen: laadpaal voor fietsen
Veel (horeca-)ondernemers stellen als een vorm van gastvrijheid gratis elektriciteit ter beschikking aan hun gasten of medewerkers. De kosten daarvan kunnen volgens Ton Willems, directeur van Glampère, aardig in de papieren lopen.
26-10-2022 48 sec
JvEsch vindt de drie rijversnellingsstanden van de elektrische GIANT G2200E X-TRA zeer waardevol
Ton van Esch leidt als operationeel directeur een middengroot bedrijf in de groenvoorziening en buitenruime dat onlangs zijn zestigjarig jubileum vierde. Begin 2022 werd hier de elektrische wiellader afgeleverd die ze bij Van der Sanden uit Drunen besteld hadden.
25-10-2022 285 sec
Hijswerk voor een kant-en-klaar afgeleverd bad in de tuin
Verkopers van zwembaden voor de tuin doen goede zaken. Ook na de verkooprecords in coronatijd is er weinig te klagen, zegt Peter Heuvelman van Wellness Tuinier.
24-10-2022 116 sec
Etesia M2E: de eerste oerdegelijke, volledig elektrische zitmaaier met grasopvang
Met de Etesia Bahia M2E krijgen hoveniers een zitmaaier in huis met accu-aandrijving. De circa 330 kilo wegende machine heeft een opvangcapaciteit voor gras van 240 liter. Etesia SAS, de fabrikant, noemt deze maaier de eerste volledig elektrische zitmaaier met grasopvang.
21-10-2022 247 sec
In samenwerking met Adezz gezocht welke materialen het beste passen in romantische tuin
In het Brabantse Oud Gastel is vorig jaar een romantische en knusse tuin opgeleverd. Niet alleen weet de zon op ieder moment van de dag wel een plekje te vinden, door de vele knusse hoekjes kan er jaarrond volop worden genoten van het groen.
21-10-2022 112 sec
Voor goed kastanjehout moet je bij Willem en Annemarie in Harderwijk zijn
WTC Kastanjehout uit Harderwijk produceert Engelse en Franse schapenhekken van duurzaam kastanjehout uit Italië. De stammen worden per spoor aangevoerd, op locatie gekloofd en verder verwerkt.
20-10-2022 221 sec
Een veelzijdig hoveniersbedrijf uit Roermond
Hoveniersbedrijf Boesheide is een bekende in de omgeving van Roermond. De herkenbare bussen van het bedrijf zijn overal rondom de Limburgse stad te vinden. Niet verwonderlijk, want in de loop der jaren heeft het bedrijf zijn werkzaamheden flink uitgebreid.
20-10-2022 250 sec
Ralf Smits trekt stekker uit hoveniersbedrijf om als eenmanszaak verder te gaan
Het is alweer 25 jaar geleden dat Ralf Smits uit het Limburgse Arcen zijn eigen hoveniersbedrijf startte. Gaandeweg zag hij zijn bedrijf groeien, maar hij was niet tevreden over de weg die het had ingeslagen.
19-10-2022 277 sec
Ecologisch terrassen reinigen met de Belgische Terrazza TMC-borstelmachine
Vooral in het voor- en najaar slagen mossen en algen er goed in om vlonders en bestratingen een groene glans te geven. Hoe kan je die efficiënt reinigen en schoon houden?
18-10-2022 267 sec
Hoveniersbedrijf met visie op de sector
Twee oude schoolvrienden werkten al jaren beiden als eenmanszaak in de hoveniersbranche, toen ze besloten om samen verder te gaan. Sinds 1 oktober 2015 zijn Marco Kortenray en Maurice Smeets eigenaar van Vier Seizoenen Buiten in het Limburgse Echt.
17-10-2022 275 sec
Inspirerende TuinKeur-klantendag geeft hoveniers genoeg stof tot nadenken
Zo'n 120 leden van TuinKeur verzamelden zich eind september voor de jaarlijkse klantendag in Buitencentrum De Poort in Ruinen. De hoveniers lieten zich bijpraten over de laatste ontwikkelingen binnen en buiten de branche.
17-10-2022 403 sec
Meester in de Tuin weer succesvol
Dat Meesters in de Tuin het enige tuinevenement in zijn soort is, was te merken. Het was druk in het Inspyrium van Boomkwekerij Ebben. Het was een ouderwets gezellige beurs, met inspiratie, ontmoetingen en netwerken.
15-10-2022 25 sec
'Bij genoeg vraag kun je een pool van gespecialiseerde abseilers samenstellen'
De Trudo Toren in Eindhoven is het allereerste verticale bos van Nederland, met bomen en struikvormers op de balkons van sociale huurappartementen. Gespecialiseerde hoveniers voeren het onderhoud abseilend uit.
13-10-2022 211 sec
Floraplan neemt hoveniers werk uit handen
Groen-ingenieur Eddy Rasing die bij hoveniersbedrijf Uw Tuin in Malden werkt, heeft in de afgelopen jaren Floraplan ontwikkeld. Dit computerprogramma helpt hoveniers een beplantingsplan te maken. 'Het is tijdbesparend. Met Floraplan maak je in 10 à 15 minuten een plan waar je anders een paar uur mee bezig bent. Het is ook laagdrempelige software die veel voor je uitzoekt en berekent.
12-10-2022 166 sec
Groene aanslagreiniger met een natuurlijke oorsprong
Na een droge zomer breekt een donkerder en vochtiger najaar aan. Dit geeft aanleiding tot groene aanslag op verschillende materialen en constructies. Met reinigingsproduct Enclean wordt deze groene aanslag snel en effectief bestreden.
01-10-2022 62 sec
Aqua Aid Europe en Vos Capelle introduceren Garden Pro Line
Casper Hoegen, adviseur voor hoveniers en tuincentra bij Vos Capelle, adviseert regelmatig producten van Aqua Aid aan zijn klanten. Positieve reacties van hoveniers en gazonbezitters over de behaalde resultaten.
30-09-2022 134 sec
Wat kiest u: Een kudde schapen of een kudde iMOW robots?
Stihl presenteerde op 20 september de nieuwe generatie iMOW robotmaaiers. De twee varianten iMOW standaard en iMOW EVO zijn ieder in drie modellen verkrijgbaar. Vanaf januari 2023 liggen de zes machines bij de lokale STIHL dealers.
24-09-2022 133 sec
'We begeleiden hoveniers op locatie en geven advies over onze voegmiddelen'
'Jack Weijers van het Brabantse bedrijf Normeco kwam ter plaatse helpen toen ik vroeg om begeleiding voor het bestraten van een grote tuin in Landgraaf,' zegt Jeroen Dijkstra van Tuin A-Part uit Hoensbroek (Limburg), die als zelfstandige tuinen aanlegt.
24-09-2022 232 sec
Het barst van de innovaties op de GroenTechniek Holland 2022
Vast onderdeel van de GroenTechniek Holland is de uitreiking van het Gouden Klavertje Vier, de prijs voor de beste innovatie in de groene sector die op de eerste dag van de beurs is uitgereikt door een vakkundige jury. Dat betekent echter niet dat er niks vernieuwends meer te ontdekken valt op deze bomvolle beurs.
20-09-2022 407 sec
EasyVision Webinars: 'leuke en laagdrempelige manier van oriëntatie voor groene software, speciaal voor de hovenier'
Softwareaanbieder InfoGroen is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het ontwikkelingen van webinars over de sofwarepakketten EasyVision en VisionMobile.
02-09-2022 120 sec
Dé groene aanslagreiniger met een natuurlijke oorsprong
Na een donkere, vochtige winterperiode is er veel groene aanslag te vinden op bestrating, muren, vlonders en allerlei andere materialen. Met Enclean wordt deze groene aanslag snel en effectief bestreden. Binnen enkele uren al resultaat.
25-03-2022 63 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER