Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

"Tiktok-tuinmannen" van Tuinmaterialen.nl failliet: laten 8,5 ton schuld achter

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 15 augustus 2024
67 sec


Duizenden volgers wisten de twee jonge ondernemers Engel Muntz en Lars de Wit te vergaren met hun korte en snelle filmpjes over hovenierswerk en de bijbehorende prijzen. Helaas viel het doek vorige week voor hun bedrijf Tuinmaterialen.nl toen de rechtbank het faillissement uitsprak. Lokale krant 'De Orkaan' berichtte twee weken geleden al over problemen binnen het uitgesproken hoveniersbedrijf.

Screendump van de website van Tuinmaterialen.nl, hieruit blijkt dat bestellen op dit moment niet mogelijk is bij het bedrijf.
Screendump van de website van Tuinmaterialen.nl, hieruit blijkt dat bestellen op dit moment niet mogelijk is bij het bedrijf.

Tuinmaterialen.nl was online erg populair met 126.000 volgers op Instagram en bijna 50.000 op TikTok. De video's, waarin vooral De Wit vaak te zien was en waarin prijzen voor tuinaanleg werden gedeeld, werden regelmatig door miljoenen mensen bekeken.

Schuld

Door de bekendheid van het bedrijf besteden ook de landelijke media aandacht aan het faillissement. Zo hebben De Telegraaf en Hart van Nederland al bericht over de vele gedupeerden die de "TikTok-tuinmannen" achterlaten. De schuld die het bedrijf achterlaat, wordt geschat op zo'n 850.000 euro. In de media worden nu volop verhalen van gedupeerden gedeeld: particulieren die tevergeefs wachten op een nieuwe tuin of terras, maar ook onderaannemers zoals hoveniers en stratenmakers die niet zijn betaald voor het werk dat zij voor het bedrijf hebben verricht.


Crowdfunding

Opvallend genoeg startte het bedrijf vorige maand nog een crowdfunding actie. Deze zou bedoeld zijn voor de realisatie van een tweede vestiging in Zuid-Holland. Na een kritische publicatie van 'De Orkaan' over de problemen binnen het bedrijf werd de crowdfunding afgebroken, de teller stond toen op € 8.450.


De snelle groei en het afhaken van een investeerder op het laatste moment zouden de oorzaak zijn van de problemen

Doorstart

Tegenover NH Nieuws willen de eigenaren geen inhoudelijk commentaar geven op het faillissement, maar ze benadrukken dat er hard wordt gewerkt aan een doorstart met meerdere gegadigden. Tuinmaterialen.nl betreurt de situatie, en De Wit en Muntz geven aan dat het nooit de bedoeling was om mensen op deze manier achter te laten. De Wit verklaart dat de snelle groei en het afhaken van een investeerder op het laatste moment de oorzaak zijn van de problemen.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Dahlia- en Doorbloeidagen in Bloemenpark Appeltern
zaterdag 7 september 2024
t/m zondag 8 september 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER