Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Top 8 zonaanbiddende planten volgens Greenlink
Hoe kies je een top 8 van zomerbloeiers uit een zo breed assortiment? 'Ja, dat is lastig, er is zoveel moois', lacht Fred de Koning, directeur en hoofd verkoop van Greenlink. 'Ik heb uit allerlei verschillende plantengroepen acht gekozen'
15-05-2024 164 sec
Communiceren moet je leren!
Communicatie met je klant is heel belangrijk, maar het kan ook best lastig zijn. Coöperatie Dutch Quality Gardens ontzorgt zijn leden op het gebied van marketing, de website en social media.
10-05-2024 157 sec
Wildgroei: iedereen hovenier
De hovenierssector in Nederland heeft de afgelopen tien jaar een explosieve groei doorgemaakt. Deze cijfers tonen een sector in bloei - of moet ik zeggen, in wildgroei?
09-05-2024 94 sec
Projectenparade: spelen met hoogte
Het aanlegseizoen is alweer van begonnen en waarschijnlijk zijn er alweer vele mooie projecten van start gegaan. Vakblad De Hovenier kijkt in deze projectenparade nog even terug op wat er gerealiseerd is in de sector. Een gemene deler in de meeste projecten is het spel met hoogte.
08-05-2024 157 sec
EGO voegt nieuwe accu loopmaaier toe aan Pro X Serie
EGO Power Plus breidt haar aanbod uit met een nieuwe accu loopmaaier speciaal ontworpen voor professionele gebruikers: de LMX5300E-SP.
07-05-2024 65 sec
Van struikelblok naar overeenkomst: hoe verliepen de cao-gesprekken afgelopen jaar?
Bijna was het tot acties gekomen bij de afgelopen cao-onderhandelingen voor het hoveniersbedrijf. De eerste tatoeages waarop stond: #ikverdienmeer waren al door de FNV uitgedeeld, en eerder had 100 procent van de leden laten weten actie te willen voeren.
02-05-2024 236 sec
'We nemen de natuur als uitgangspunt voor ons nieuwe mengsel'
De ontwikkeling van het nieuwe schaduwmengsel EUROGRASS Silhouette is het resultaat van een jarenlang internationaal onderzoek en het testen van grassen in de juiste samenstelling, speciaal voor schaduwrijke plekken.
01-05-2024 116 sec
'Tarifering en rentabiliteit in onze sector gewoon té laag'
Welk uurtarief moet je hanteren om een fatsoenlijk bestaan te kunnen opbouwen? Stijgt dat bedrag te veel, dan prijst de hovenier zich uit de markt, is een stelling die je weleens hoort. Maar nu wordt er veelal té weinig gerekend om je boterham te verdienen.
30-04-2024 193 sec
Voorjaartrends plantmateriaal: inheems, biologisch, bloeiend én zonder plastic
Eigenaar Joris Warmerdam van Groothandel en kwekerij Planta Groencentrum deelt de voorjaarstrends met ons: bloeiend, biologisch en het liefst ook nog inheems.
26-04-2024 157 sec
Top 10 siergrassen geschikt voor in de schaduw
Grassen zijn niet alleen geschikt voor open vlakten, maar ook voor schaduwplekken. Er zijn siergrassen die schaduw tolereren, maar toch wel van vochtige of in ieder geval niet te droge voeten houden.
24-04-2024 255 sec
'Goede service levert altijd meer op'
De prijs is lang niet altijd leidend bij het kiezen van een leverancier. Althans, volgens hovenier Martijn de Groot, eigenaar van De Groot Hoveniers uit Volkel.
23-04-2024 179 sec
'Met planten in C2 heb je iets staan met volume en ook nog eens minder uitval'
Met twaalf hectare aan containervelden en twee hectare kassen en tunnels is kwekerij Green-One groot in de wereld van vaste planten. Ook het assortiment is groot met ongeveer achthonderd soorten.
23-04-2024 103 sec
Deco Tuinen maakt organische vormen met cortenstaal
Bij Deco Tuinen houden ze ervan om hun creativiteit te gebruiken bij het ontwerpen van tuinen. Zo kwamen de oprichters en eigenaren Leon van Duijnhoven en Bernie Verheijen op het idee om de cortenstalen platen van Adezz te buigen, zodat er organische vormen ontstaan.
23-04-2024 103 sec
Hovenier van het Jaar 2024 - De Kloostertuin Hoveniers
Een paar weken na het winnen van de titel Hovenier van het Jaar 2024 is Tuinvisie op bezoek bij De Kloostertuin Hoveniers in Stroobos. We worden hartelijk ontvangen door Steven Veenstra en Ivanna Postma.
19-04-2024 187 sec
Skidsteer: de perfecte bondgenoot van boomverzorgers
Voor bedrijven in de boomverzorging is de Skidsteer van TOBROCO-GIANT een belangrijke machine om projecten goed te kunnen uitvoeren. De Skidsteer komt makkelijk op lastige plaatsen en zorgt voor betere werkomstandigheden voor wie er dagelijks mee moet werken.
19-04-2024 35 sec
Compleet pakket voor tuinaanleg door hovenier met containerplanten Boomkwekerij Smits
Boomkwekerij Johan Smits, gevestigd bij Molenschot in de buurt van Breda, heeft een grote diversiteit aan bomen en haagplanten voor hoveniers, met name in het hogere segment.
18-04-2024 120 sec
Waarom kies je voor Olaf Nijenkamp?
Met meer dan 30 jaar planten- en marktkennis weet Olaf Nijenkamp Tuinplanten de juiste kweker te vinden om elk beplantingsplan klaar te maken met de gewenste planten en bomen.
18-04-2024 109 sec
Minder avondwerk en focussen op aanleg, mét behoud van marge
Volledig focussen op de aanleg van een tuin, terwijl het ontwerp, de technische tekeningen en de materialen al voor je klaarstaan. Wie dat aanspreekt wordt wellicht enthousiast over het concept van Gardenz.
17-04-2024 213 sec
Handige tool bij ontwerpen met bloembollen
Bij het presenteren van hun ontwerp staan tuinontwerpers, grootgroenvoorzieners en hoveniers nogal eens voor de uitdaging opdrachtgevers te overtuigen van hun visie. Met een goede toelichting, tekeningen en referentiebeelden kom je een eind, maar dan nog kan het voor de klant lastig zijn het eindresultaat voor zich te zien.
17-04-2024 161 sec
Van Straalen Groenvoorziening en Articated een halfjaar in de weer met de TT 35-40
TwinTech en vakblad De Hovenier deden tijdens de laatste dag van De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg hun bekendmaking. De gelukkige hoveniers die een halfjaar een tweeassige TwinTrailer mogen uitproberen, zijn Rebekka van Straalen en Curtis van Straalen.
12-04-2024 209 sec
Eenvoudige en betaalbare bodemanalyse speciaal voor de hovenier
Nu de eerste zonnestralen zich dit voorjaar hebben laten zien, stijgt bij Vos Capelle dagelijks de vraag naar adviezen voor tuinaanleg en gazonrenovatie.
29-03-2024 79 sec
De OntwerpAcademie start met lessen tuinarchitectuur in Frederiksoord
Vanaf 17 mei dit jaar start de OntwerpAcademie met haar vakopleiding Tuinarchitectuur op leslocatie Frederiksoord. Hiermee worden de tuinhazen binnenkort weer springlevend.
21-03-2024 65 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER