Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De OntwerpAcademie start met lessen tuinarchitectuur in Frederiksoord

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 21 maart 2024
65 sec


Tuinhazen binnenkort weer springlevend

Eerder schreven wij al dat er vergaande plannen bestaan om een nieuwe hoveniersopleiding te gaan starten op de plek van de 'tuinhazen' van Frederiksoord. Leuk nieuws is dat vanaf 17 mei dit jaar de OntwerpAcademie start met haar vakopleiding Tuinarchitectuur op Frederiksoord.


Eigenaar Dolf Houtman: 'In het verleden hebben we vooral van hoveniers veel vragen gekregen of de OntwerpAcademie niet in het Noorden van Nederland lessen kan aanbieden? Met de start van de lessenreeks Tuinarchitectuur geven we in ieder geval op die vraag een antwoord. Voorlopig is het nog een proef om te zien hoe het uitpakt. Aan de omgeving, de gebouwen en de tuin zal het niet liggen. Er is voldoende plek, de lokalen zijn opgeknapt en fris en de renovatie van de tuin beloofd veel goeds.' Hiermee is De OntwerpAcademie is vanaf mei actief op 3 leslocaties: Frederiksoord, Houten en Boskoop.

Tuinarchitectuur

De studie Tuinarchitectuur is interessant voor hoveniers die hun kennis en vaardigheden omtrent het ontwerpen willen verdiepen. Het leren conceptualiseren loopt als een rode draad door de opleiding. Houtman: 'Uit ervaring zien we dat er juist op dat vlak voor hoveniers ook een wereld te winnen valt. De planning is dat we in oktober van dit jaar nog gaan starten met de vervolgopleiding op Tuinarchitectuur.'


Ploni Sikkes gaat in Frederiksoord de lessen verzorgen. Sikkes: 'Als oud-tuinhaas met jarenlange ervaring in het vakgebied heb ik veel zin om daar les te mogen geven. Het is een inspirerende, groene en historische plek in ontwikkeling met veel mogelijkheden. Een perfecte plek voor een tuinontwerper in opleiding.'

Informatie en aanmelden

Informatie over lessen, groepsgrootte, startdata en of er nog plek is in de lesgroep krijg je door een mail te sturen naar studentenzaken@ontwerpacademie.nl.


Naast tuinarchitectuur biedt de OntwerpAcademie ook andere cursussen en opleidingen aan, zoals SketchUp en Beplantingsadviseur. Op 27 maart om 19.00 uur organiseren we een webinar met als thema 'Tuinontwerper worden?'. Aanmelden kan via studentenzaken@ontwerpacademie.nl of via LinkedIn.
LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER