Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
'Goede plant in slechte bodem gaat meestal niet goed, slechte plant in goede bodem wel'
Hovenier Kees Bakker neemt ons mee naar een gazon in Rijssen wat flink onderhanden is genomen. Die ingreep kwam tot stand na een bodemanalyse. 'Met een bodemanalyse kun je je keuzes onderbouwen en je expertise onderstrepen', aldus Bakker.
28-04-2023 266 sec
Webshops
'Wij zijn allemaal geneigd om te overschatten wat in de komende twee jaar gaat veranderen in onze sector, maar tegelijk ook te onderschatten wat de komende tien jaar gaat veranderen.'
27-04-2023 77 sec
Royal Grass verzilvert vooruitziende blik, kunstgras in de tuin blijft groeien
Freek Verhoeven zag, in tegenstelling tot de rest van Nederland, al gauw de potentie van kunstgras in tuinen. Hij kreeg gelijk, kunstgras is de afgelopen jaren de sportsector bovenuit gegroeid.
25-04-2023 313 sec
Nieuw kleine pampasgras trekt aandacht
Voor wie een interessante nieuwkomer zoekt voor in de tuin, heeft Antoon Rijnbeek wel een tip: een nieuw, klein blijvend pampasgras. Het gras trok dit jaar al flink de aandacht als noviteit in Hardenberg.
24-04-2023 114 sec
Veel verwoeste Groningse tuinen hersteld door aanplant graszoden
De aardbeving in Groningen op 8 oktober veroorzaakte honderden schademeldingen. Veel verwoeste tuinen vonden herstel in nieuwe graszoden. Hiervoor hoefden hoveniers niet hulp van ver in te roepen, want in het nabije Siddeburen bevindt zich Woldgras Graszoden, de hofleverancier van het noorden.
19-04-2023 175 sec
'Hoveniers, huisdieren en kinderen worden helemaal niet blij van kunstgras'
Binnen onze aankomende kunstgrasspecial brengt Marcel Lageman als tegengeluid graag een ode aan gras. Want eigenlijk weegt er niets op tegen een groene grasmat en de geur van versgemaaid gras.
17-04-2023 119 sec
Duurzaam zwembad in Haastrecht
Wij schreven al eerder over het buitenzwembad De Loete. Een mooi en uniek project, want het zwambad wordt op natuurlijke wijze gezuiverd. Bij de keus van de verharding werd TEBI Bestratingsmaterialen gevraagd.
15-04-2023 69 sec
Projectenparade: ecologisch stadstuintje, monumentaal boerenerf en lijnenspel in Assen
Wij nodigen hovenierend Nederland regelmatig uit om hun mooiste projecten in te zenden voor onze Projectenparade. Na de klik zie je een greep uit de inzendingen.
14-04-2023 197 sec
Snelle implementatie bij Groenbouw Hoveniers
Na enkele negatieve ervaringen zocht Frits van der Wal van Groenbouw Hoveniers begin dit jaar een goed softwareprogramma, waarin je onder meer snel een calculatie kunt maken voor de aanleg van een tuin.
13-04-2023 205 sec
'Binnen Telermaat kunnen wij Terras-pot.nl op verantwoorde wijze verder uitbouwen'
Terras-pot.nl, een webshop voor sierpotten van voornamelijk Italiaanse makelij, is onlangs overgenomen door Telermaat, een toeleverancier voor de boomkwekerij en aardbeienteelt.
12-04-2023 196 sec
Griffioen Wassenaar levert maatwerk aan hoveniers, bedrijven en gemeentes
'Met GreentoColour-vasteplantenborders valt direct op dat er een levend kleurpalet en veel variatie, van het vroege voorjaar tot laat in het najaar is.' Aldus Koen Hermans projectmanager bij Jonkers hoveniers.
11-04-2023 304 sec
'Wij staan naast de hovenier met onze service'
Met de slimme webshop van Fenceweb worden hoveniers en (groen)aannemers nu op zijn wenken bediend. Zij hoeven zich niet meer het hoofd te breken over benodigdheden en aantallen.
11-04-2023 222 sec
Top 10 wintergroene varens voor een hoog 'jungle'-gevoel
Na een hele rij 'top 10 vaste planten' wordt het tijd om de varens in het zonnetje te zetten. Alhoewel ze, op een uitzondering na, helemaal niet zo van de zon houden...
10-04-2023 304 sec
Aspen 2 en Aspen 4 Renewable beschikbaar vanaf eerste kwartaal 2023
GVG Oliehandel meldt de verkrijgbaarheid van de nieuwe versie Aspen-alkylaatbrandstof met een lagere CO₂-impact. Het nieuwe product is voor 10 procent geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen, die afkomstig zijn uit de bosbouw en de voedingsmiddelenindustrie.
07-04-2023 273 sec
Normeco brengt nieuw voegmiddel op de markt: StoneFlex Finish
Normeco introduceert StoneFlex Finish: een product waarmee hoveniers zeer smalle en gladde voegen dicht kunnen maken. Hiermee kan onkruid worden voorkomen, zelfs rondom betonstenen met voegen van 0,5 mm tot 0,5 cm.
06-04-2023 85 sec
Nieuw Arnhems hofje aangelegd door erfgoedhoveniers
In de nieuwe woonwijk Schuytgraaf is een nieuw wooncomplex gebouwd met een gezamenlijke tuin, een binnenhofje. Het is een locatie met een bijzondere en bijzonder oude geschiedenis, op vette kleigrond.
06-04-2023 163 sec
'Hoveniers voegen de waarde toe binnen de keten; zij verdienen alle support en de meeste marge'
Tuinvisie bestaat al sinds 1999 maar het bedrijf is volop in beweging. Dit jaar slaat Tuinvisie een vernieuwde weg in met de ambitie om dé bestemming te zijn voor zowel hoveniers als consumenten.
05-04-2023 359 sec
'In control zijn op het gebied van uren brengt rust in de tent'
De waan van de dag en het nieuwe werk zijn vaak belangrijker dan terugkijken op projecten, op het begrote aantal uren en de daadwerkelijk gemaakte uren van het project. Hoe meer je weet over de uren, hoe meer je hierop kunt sturen.
04-04-2023 212 sec
Yanmar presenteert nieuwe reeks compacte tractoren
Elke zichzelf respecterende fabrikant brengt tegenwoordig premium tractormodellen op de markt. Voor compacte tractoren lag dat anders: die kenden vrijwel zonder uitzondering weinig opsmuk. Als het aan Yanmar ligt, kan dat anders.
03-04-2023 181 sec
'Het gaat niet alleen om meters, maar vooral om impact'
LimeGreen, dat in 2020 werd opgericht, introduceerde vorig jaar ONE-DNA. Dit kunstgras is bestemd voor hoveniers en kunstgrasverwerkers voor de aanleg van (speel)tuinen en sportveldjes.
31-03-2023 278 sec
Moasure One is een zeer bruikbare digitale rolmaat, maar blinkt niet uit in nauwkeurigheid
Wij kregen een exemplaar van de Moasure One ter beschikking om te laten testen door één van onze lezers. De testende hoveniers zijn op zich heel tevreden, maar zien ook nadelen.
30-03-2023 215 sec
'Schaduw zou een vast onderdeel van een tuin moeten zijn'
ZONZ sunsails uit Amersfoort is maatwerkspecialist op het gebied van schaduwdoeken en wil dat ook uitdragen. Het bedrijf innoveert, ontwikkelt nieuwe producten en focust op duurzaamheid. 'Wij willen vooroplopen en uitgebreide service bieden.'
29-03-2023 411 sec
Nieuwe Strategische Agenda VHG: groen eerder in de keten erbij betrekken
Beleidsplannen, strategische speerpunten, visie, mooie woorden, maar soms ook wát vaag. Recent kwam de Nieuwe Strategische Agenda van VHG bij alle leden in de bus, wat kan een praktische vakman ermee?
28-03-2023 167 sec
Groenexpo Bloem & Tuin trekt duizenden tuinliefhebbers
Gardenista is niet meer, maar tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Groenexpo Bloem & Tuin. Een fantastisch podium voor kwekers, hoveniers en toeleveranciers. En dat poodium is voor hoveniers gratis.
24-03-2023 150 sec
Maatwerk in hout: Van Dorp Hout kan het leveren
Van Dorp Hout heeft recente geinvesteerd in een nieuwe schaafbank, hiermee zijn alle soorten kopmaten snel beschikbaar voor hoveniers.
24-03-2023 129 sec
Goede beregening vraagt om goede materialen
Een webshop gericht op hoveniers, met 1400 professionele producten voor beregeningsinstallaties werd onlangs gelanceerd. 'Wij willen de rechterhand van de hovenier zijn en hem van a tot z ondersteunen bij de aanleg van beregening.'
23-03-2023 163 sec
Een onderhoudsarme tuin die elk seizoen verrast
Tuinstudio Tom heeft een groene voortuin gerealiseerd die volgens ontwerper Tom Poppelaars elk seizoen garant staat voor verrassingen. De beplanting bestaat voor de helft uit inheemse soorten.
09-02-2023 54 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER