Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Een onderhoudsarme tuin die elk seizoen verrast

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, donderdag 9 februari 2023
54 sec


Heldere lijnen uit ontwerp geven structuur aan geheel

Tuinstudio Tom heeft een groene voortuin gerealiseerd die volgens ontwerper Tom Poppelaars elk seizoen garant staat voor verrassingen. De beplanting, geleverd door Kwekerij & Plantencentrum Schonenberg, bestaat voor de helft uit inheemse soorten. De zinken randen zijn geleverd door Adezz, de grondverbetering is uitgevoerd door Den Ouden Groep.


Tuinstudio Tom heeft een gesloten geheel ontworpen, waardoor het onderhoud in deze tuin volgens Tom Poppelaars minimaal is. De ontwerper stelt dat er in de tuin elk seizoen iets interessants te zien is. 'De heldere lijnen uit het ontwerp komen terug in de wandjes en hagen. Gecombineerd met het verschil in bestratingsmateriaal geven deze lijnen structuur aan het geheel', aldus Poppelaars.

De beplanting bestaat voor de helft uit inheemse soorten.

Materialen

De materialen bestaan uit hergebruikte balken uit de bruinkoolmijnen van Limburg, koperslakkeien en gebakken stenen. Ook is er olivijn split toegepast, dat CO² bindt en daarom het overschot aan broeikasgassen vermindert. De keuze wat betreft de beplanting is onder meer gevallen op Aesculus mutabilis 'Penduliflora'. Deze dwergkastanje heeft een bijzondere bloemkleur en zorgt ervoor dat de zuidgevel minder heet wordt in de zomer. Verder nemen nog de Artemisia, Sporobolus, Salvia, Malva, Pulsatilla en Galanthus een prominente plek in.


Tuinstudio Tom heeft een gesloten geheel ontworpen.
Aannemer: Tuinstudio Tom
Website: www.tuinstudiotom.nl
Contactpersoon: Tom Poppelaars
Telefoonnummer: 0646583771
E-mailadres: info@studiotom.nl
Leveranciers: Adezz: zinken randen, TuinStudio Tom (bestratingsmateriaal en houten balken), Grindsplit-discounter.nl (olivijn split en grindplaten), Boombv (kastanjebomen), Kwekerij & Plantencentrum Schonenberg (beplanting) en Den Ouden Groep (grondverbetering).
Fotograaf: Paulien Varkevisser

Heeft u ook een project dat een plekje in de schijnwerpers verdient? Dat kan! Klik op de link en vul het formulier zo compleet mogelijk in.

U kunt hier ook de mooiste foto's van uw project in kwijt.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Tinka Chabot
Thursday 9 February 2023
Ik weet niet of zinkgebruik in d etuin nu wel zo’n aanrader is. Lees dit: https://www.hdsr.nl/publish/library/37/hdsr_metalen_bouw_basisdocument_particulieren-definitief.pdf
Daarnaast vind ik de rand eng en zie ik de onthoofding voor me als je struikelt. Verder zijn hagen nooit onderhoudsarm. Gelukkig zijn veel gebruikte planten inheems, al kunnen die eigenlijk niet tegen een overvloed van zink in de bodem. Wellicht groeit het zinkviooltje daar welig.
Ik vraag me af wanneer je in aanmerking komt voor een jubel-en juichverhaal in deze publicatie. Wordt echt onderzocht wat onderhoudsarm is of duurzaam, of gaan jullie uit van het verhaal van de indiener?
Vergo Verberne
Friday 10 February 2023
Tom, inspirerende voortuin. Goede aanvulling in het huidige straatbeeld. Ben benieuwd naar je volgende plannen. Succes ermee!

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER