Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Winst onder druk?

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Jelle Westra, TuinKeur, dinsdag 1 augustus 2023
86 sec


Diverse artikelen in verschillende media binnen onze branche maakten er melding van: de rentabiliteit staat onder druk. En ja, in grote lijnen is dat zeker het geval. De enorme omzetstijging die we in coronatijd te verwerken kregen, heeft lang niet altijd tot een stijging van de netto winst geleid. Stijgende materiaal- en overige kosten konden lang niet altijd doorberekend worden.

Jelle Westra van Tuinkeur
Jelle Westra van Tuinkeur

TuinKeur heeft altijd gefocust op voldoende winst en aandacht gehad voor een goede rentabiliteit. Uit overtuiging. Een financieel gezond bedrijf is immers de basis voor een gezonde bedrijfsvoering en een middel om de consument optimaal van dienst te zijn. Onlangs lazen wij via LinkedIn dat men meende dat TuinKeur een keurmerk was en geen adviesbureau. Die opmerking kon gemakkelijk weerlegd worden.
Met het keurmerk TuinKeur overtuig je de consument onder andere van je vakmanschap en betrouwbaarheid en biedt je een garantie van twee jaar. Dat is de boodschap voor de klant.


Dat we vanuit onze organisatie veel aandacht geven aan en vragen voor een gezonde winst van je bedrijf, is een logisch gevolg van het streven naar kwaliteit. Dat is de boodschap voor de interne gang van zaken: de ondernemer optimaal van dienst zijn en ondersteunen, zodat deze op zijn beurt de consument optimaal van dienst kan zijn.
Als je genoeg verdient, is er voldoende geld (en dus tijd) om aandacht te besteden aan kwaliteit en service. Dan hoef je niet te beknibbelen op materiaal en planten en is er voldoende ruimte om de beloning van je personeel en de secundaire arbeidsvoorwaarden te waarborgen. Dan kun je dus ook kwaliteit in de breedste zin van het woord leveren aan de consument. En daarnaast heb je een gezond inkomen en kun je sparen voor je pensioen et cetera.


LEES OOK

Daarom zijn we blij en ook trots op het feit dat dit seizoen weer 29 bedrijven lid zijn geworden van TuinKeur

Daarom zijn we blij en ook trots op het feit dat dit seizoen weer 29 bedrijven lid zijn geworden van TuinKeur. En dat vieren we. Ook dit jaar zien we alle leden graag op de ledendag van TuinKeur, op 22 september aanstaande in Ruinen. Jos Burgers zal ons, ondernemers, een spiegel voorhouden; daarnaast is er tijd en gelegenheid om met elkaar kennis te maken en te praten. Dit jaar is er een extraatje: een camping! Je kunt dus je eigen bus (of tent of caravan) meenemen; materiaal eruit, matras erin.
Wil je dit niet missen? Wil je als ondernemer ook aan de slag met een gezond bedrijf en een gezond inkomen? Durf je de stap te zetten? Bel of mail ons gerust; dan komen we langs.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER