Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Renoveren van gazon is meer dan alleen nieuw graszaad zaaien

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
zondag 22 september 2019
100 sec


Binnen twee weken weer een gezonde grasmat met Eliet-doorzaaicombi's

De jaarlijkse praktijkdag voor hoveniers is bij uitstek de gelegenheid om direct in contact te komen met professionele eindgebruikers, vindt ook Stierman De Leeuw. Deze importeur van tuin- en parkmachines doet voor de zevende keer mee aan de Nationale Demodag Hoveniers . 'Wij hebben unieke machines in ons assortiment en de beste manier om gebruikers hiervan te overtuigen, is door het ze zelf te laten ervaren.'

Eliet C550-verticuteermachine
Eliet C550-verticuteermachine

Stierman De Leeuw staat deze editie op het demoterrein met Ego Power+-accutuingereedschap en Eliet-tuinmachines. Ego-accutuingereedschap wint de laatste jaren steeds meer terrein. Niet zo vreemd, want de accu's van dit merk leveren een zeer hoge energiecapaciteit en laden sneller op dan dat ze leeg raken. Met de nieuwe lijn accutuingereedschappen voor de professionele gebruiker biedt Ego een set krachtige machines voor hoveniers om een hele dag comfortabel te werken op elk terrein.

Gemak dient de hovenier

Tijdens de nationale Demodag zal de Ego Powerload niet ontbreken. Deze prijswinnende innovatie is voorzien van een slimme maaikop die in combinatie met de Powerload-trimmer met slechts één druk op de knop de maaidraad in de kop laadt. De Powerload is sinds begin dit jaar op de markt en de gebruikers van het eerste uur zijn zeer lovend.


Ontwikkelingen in gras

Het belangrijkste merk dat Stierman De Leeuw voert op het gebied van grasverzorging is Eliet. Door beperkt en eenzijdig onderhoud heeft gras, voornamelijk van particulieren, het zwaar te verduren. Het resultaat: dorre, bruine grasvelden. Als specialist in gazonverzorging biedt Eliet doorzaaicombi's waarmee je binnen twee weken weer een gezonde, groene grasmat hebt. In combinatie met de nieuwe C550-verticuteermachine is ook de voorbereiding op dit doorzaaien een fluitje van een cent. Want zoals elke professional weet, is het renoveren van het gazon meer dan alleen nieuw graszaad tussen het bestaande gras zaaien. Ook het verticuteren is een belangrijk onderdeel van het gazonrenovatietraject en hierbij biedt de nieuwe verticuteermachine van Eliet, de C550, uitkomst.


Ego Powerload draait met één druk op de knop de maaidraad in de kop.
Ego Powerload draait met één druk op de knop de maaidraad in de kop.
De C550 is sinds dit voorjaar nieuw in het assortiment en is de meest grondige verticuteermachine van dit moment. Mede door de ultradunne messen die overtop draaien, zelfslijpend zijn en nooit aan grijpkracht verliezen, kan meer mos uit het gazon worden verwijderd en wordt slechts minimale schade aan het gazon toegebracht. Daarbij is deze zelfrijdende machine zo ontworpen dat hij het uitgeharkte mos aan de zijkant van de machine uitwerpt op een nette berm. Bij het aanhouden van de juiste rijroute creëer je op elke meter breedte een makkelijk op te ruimen berm, waarmee de helft van de tijd kan worden bespaard bij het opruimen van het uitgeharkte verticuteerafval.

Tip voor hoveniers

Met de toenemende slechte staat van particuliere gazons ontstaat een nieuwe kans voor hoveniers. De kennis van de hovenier in combinatie met het juiste machinepark biedt een mogelijkheid om abonnementsvormen met klanten aan te gaan voor een Groen Gazon Garantie. Stierman De Leeuw laat tijdens de Nationale Demodag Hoveniers graag zien wat zij voor u in huis heeft om het hovenierswerk nog makkelijker te maken en nieuwe verdienmodellen aan te boren.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER