Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Nationale Demodag Hoveniers pakt op 25 september groots uit in Eemnes

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Linde Kruese, vrijdag 6 september 2019
84 sec


Tweede editie in nieuwe opzet

Met live demonstraties van de nieuwste onderhoudsmachines en het tonen van de laatste trends wil de Nationale Demodag Hoveniers op 25 september massaal hoveniers en groenbeheerders naar het Utrechtse Eemnes trekken. Bezoekers krijgen op het 1 hectare grote demonstratieterrein en op de onderwerpenbeurs tal van oplossingen aangedragen voor effectief en duurzaam beheer.


Dat de sterk verbrede opzet, met een groot aanbod aan machines, gereedschappen, bomen, plantgoed en tuinbenodigdheden, de bezoekers aanspreekt, bleek vorig jaar al in het Brabantse Biezenmortel. Daar mochten de initiatiefnemers van de Nationale Demodag Hoveniers, Advanta Zaden en DCM meststoffen, meer dan duizend bezoekers verwelkomen. 'Door deze dag nu in het centraal gelegen Eemnes te houden, komen we ook hoveniers en openbaargroenbeheerders uit het midden en noorden van het land tegemoet. Voor hen is deze locatie net even wat beter te bereiken', vertelt coördinator René de Munnik van Advanta.

'Op het buitenterrein zijn hier straks tal van demovakken met bodemverbeteraars en meststoffen'

Tal van demovakken

Marc Fokker van faciliterend bedrijf Gramefo Graszoden is blij met de komst van de Nationale Demodag Hoveniers naar Eemnes. 'Op het buitenterrein zijn hier straks tal van demovakken met bodemverbeteraars en meststoffen te bekijken, voorbeeldgazons met veel toegepaste grassoorten en mengsels, doorzaaiproeven en een biodiversiteitsetalage. Voeg daarbij de indoor-onderwerpenmarkt met zeker twintig exposanten, en je hebt als hovenier een prachtgelegenheid om je vakbekwaamheid te verrijken en de laatste innovaties tot je te nemen.'


Praktijk leidend

Gevraagd naar de onderscheidende factor van de demodag verwijst Peter Laan van DCM naar de praktijkgerichte insteek. 'Machines moeten hier draaien en hun kunnen laten zien. We willen pertinent geen statische opstellingen, zoals je op andere events vaak ziet. Meer dan vijftien aanbieders van tuin- en parkmachines, gereedschappen, watertechniek en alternatieve onkruidbestrijding tonen op deze wijze hun noviteiten en primeurs. Verder overwegen we praktische workshops aan te bieden rondom ziekte- en plaagbeheersing. Bezoekers zijn toch vooral op zoek naar efficiënte en effectieve oplossingen voor alledaagse werksituaties. Ze willen sneller betere resultaten boeken tegen lagere kosten, zijn op zoek naar minerale meststoffen en alternatieven voor chemische gewasbescherming, willen kunnen anticiperen op weersextremen en streven naar herstel van natuur en biodiversiteit. Allemaal zaken waarop we breed inzetten. Komen dus, die vierde woensdag in september!'


'We willen pertinent geen statische opstellingen, zoals je op andere events vaak ziet'

De Nationale Demodag Hoveniers wordt op woensdag 25 september a.s. gehouden in Eemnes (Utrecht). De toegang is gratis na voorinschrijving op www.demodaghoveniers.nl. Er is een doorlopend programma van 09.00 tot 17.00 uur.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER