Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Line-up accukettingzagen van Cramer voor professionele gebruiker
Als het gaat om accukettingzagen met een traditionele achtergreep, staan er van het merk Cramer drie professionele machines in het leveringsassortiment. Daarnaast kan Cramer-importeur EuroGarden boomverzorgers voorzien van een tophendelkettingzaag en twee varianten stokkettingzagen voor het fijnere werk.
22-12-2023 182 sec
Ketenintegratie: wat heb je daar nou aan?
Niet alleen binnen je bedrijf alle processen digitaal op orde hebben, maar ook met ketenpartners in de groene sector - dat is de volgende stap in de optimalisering en versterking van de keten, volgens Become-IT, de ontwikkelaar van Suite MKB.
19-12-2023 209 sec
Daktuin tussen molen en kerk, met aluminium designwanden van Adezz
In het centrum van IJsselstein heeft Groenregie een dakterras ingericht, met uitzicht op de kerk aan de ene kant en de molen aan de andere kant.
18-12-2023 95 sec
Huverba weet ook hoveniers goed te ontzorgen
Als een van de grootste kweekbedrijven bedient Huverba een grote verscheidenheid aan klanten. Je kunt er onestopshoppen voor grootschalige projectbeplanting, maar afnemers van kleinere volumes worden evenzeer op hun wenken bediend.
15-12-2023 220 sec
De Stelling: Is de kennis van de gemiddelde Nederlandse hovenier breed genoeg om klanten optimaal te informeren en inspireren?
Een hovenier is eigenlijk een soort gids, met een routekaart naar een mooie, duurzame, groene tuin. Ze moeten kennis hebben van vaste planten, bomen, vijvers, overkappingen, sierbestrating, water, bodem en meer. Veel meer.
14-12-2023 163 sec
Leven in de bodem brengen met bodemverbeteraars
Bodemverbeteraars zijn er in twee varianten: compost en organische meststoffen. Op de website groeigoed.com kunnen hoveniers en andere professionals daar bodemverbeteraars kopen.
12-12-2023 129 sec
Top 10 karakterbomen: 'bomen met een sterke uitstraling die eisen om aandacht'
Karakterbomen zijn volgens Joris Warmerdam van Planta Groencentrum: bomen die een sterke uitstraling hebben en hierdoor alle aandacht naar zich toe trekken, zoals meerstammige bomen met grillige vormen. Écht eyecatchers in de tuin.
12-12-2023 156 sec
'De Canna's die Juliana zelf uitkoos, worden nog ieder jaar opnieuw geplant'
Jan Bos (45) maakte vorig jaar de overstap van het gemeentelijke groen naar koninklijk groen. Bos is landgoedbeheerder van de koninklijke tuinen en bossen van Paleis Soestdijk in Baarn.
10-12-2023 180 sec
CAO: Consider All Options
De vorige keer ging mijn verhaaltje op de achterkant van dit vakblad over tariefschaamte. Nou, dat heb ik geweten. Door niemand minder dan Jelle Westra werd ik gecanceld én publiekelijk geschoffeerd.
08-12-2023 85 sec
Nieuwe tv-tuinman Niels Treffers: 'Je kunt grond niet veranderen, maar wel verbeteren'
Niels Treffers (26) is een zelfstandig tuinontwerper voor wie het hoveniersvak van jongs af aan een grote rol speelde. Al op jonge leeftijd stond hij in de tuin, waar hij veel te vroeg veel te zware tegels sjouwde.
07-12-2023 214 sec
Visueel aantrekkelijke bomen: van bolcatalpa tot meerstammige Pinus
Visueel aantrekkelijke bomen ... Tsja, wat zijn dat? Iedereen aan wie je die vraag stelt, zal een ander antwoord geven.
06-12-2023 267 sec
Dremar Bestratingen levert boerderijtuin op met StoneFlex: 'De stenen springen eruit!'
Dremar Bestratingen heeft de achtertuin van een boerderij in Dommelen bestraat met oude waaltjes en Portugese kinderkoppen. Voor de voeg werd gekozen voor StoneFlex.
05-12-2023 109 sec
Het vraagt ook echt wat van mijn kennis als hovenier
Christof Theunen begon zijn loopbaan als hovenier in Den Haag, maar vanwege een verhuizing ging hij op zoek naar een nieuwe werkgever, hij eindigde bij Van der Tol, met diverse groene specialisaties.
04-12-2023 152 sec
Column: Eerste hulp voor ondernemers bij winterdepressie
Als de dagen korter worden en het weer wat slechter, ligt een winterdip op de loer. Voor je het weet, nemen negatieve gedachten je denken en doen over.
01-12-2023 115 sec
‘Oude rot in het vak’ Pierre Wezendonk start nieuwe onderneming: Wedox
De markt voor (sier)bestrating kent sinds kort een nieuwe leverancier: Wedox bv. De oprichter is Pierre Wezendonk, geen onbekende in de branche. Hij wil met Wedox net weer iets andere en betere producten leveren dan het gangbare materiaal. Wezendonk ontvouwt zijn plannen met Wedox.
30-11-2023 134 sec
Meerschap maakt meer meters met Major maaiers
Tractoren met cirkelmaaimachines zijn vaak te zien op sportvelden, waar ze een efficiënt alternatief vormen voor de vertrouwde kooimaaiers. Een voetbalveld is er zo mee gemaaid.
29-11-2023 169 sec
Fenceweb levert schuttingen in nieuwe Almelose wijk
Wat eerst begon met het plaatsen van schuttingen bij één woning, is inmiddels uitgemond in een project voor rond de twintig nieuwbouwhuizen in Almelo.
28-11-2023 118 sec
Top 10 Astrantia: een schitterende ster
Astrantia kan je zomaar tegenkomen tijdens een wandeling door de Alpen. Ze zijn polvormend en zaaien zich alleen makkelijk uit op vruchtbare grond; dan moet het de echte Astrantia major zijn en niet een cultivar (alhoewel er ook benaamde zaailingen in omloop zijn).
27-11-2023 317 sec
Hoveniersbedrijf Van Empelen en Van Dijk kiest voor Piaggio Porter NP6: klein formaat, groot volume
In de hovenierswereld wint de Piaggio Porter NP6 snel aan populariteit. Het wagentje is snel, wendbaar en heeft een indrukwekkend laadvermogen. Manoeuvreren door nauwe straatjes en over smalle paadjes gaat moeiteloos dankzij het compacte en ergonomische ontwerp.
26-11-2023 173 sec
Column: Geitenwollen sokken - over klimaat, biodiversiteit en geitenwol
Zodra je vandaag de dag een opmerking maakt over klimaat, ecologie of biodiversiteit, word je al snel beoordeeld als linkse geitenwollensokkendrager.
23-11-2023 95 sec
Er is Stihl-speelgoed te winnen voor de nieuwe generatie hoveniers
Als we de jonge generatie willen enthousiasmeren voor het groene vak, kun je daar niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom geeft Stihl samen met vakblad De Hovenier drie maal het allerleukste Stihl-speelgoed weg.
22-11-2023 53 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER