Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Daktuin tussen molen en kerk, met aluminium designwanden van Adezz

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, maandag 18 december 2023
95 sec


In het centrum van IJsselstein heeft Groenregie een dakterras ingericht, met uitzicht op de kerk aan de ene kant en de molen aan de andere kant. Groenregie pakte het project in zijn totaliteit in eigen beheer aan: van vloeren en wanden tot inrichting, verlichting en slimme automatisering. Op het terras gebruikte ontwerper Foske Groenendijk onder meer de aluminium designwanden van Adezz.


Het uitzicht is volgens haar een gigantische troef voor de bewoners, maar het was tegelijk een uitdaging voor Groenregie. Het dak aan de overkant moest aan het zicht worden onttrokken, terwijl de blik moest kunnen rusten op de gebouwen aan weerszijden. Het terras moest voldoende openheid garanderen, mét behoud van een intieme en beschutte sfeer. Zo kunnen de bewoners in alle privacy van de omgeving genieten. Het bestaande hekwerk werd aangevuld met zwarte palenwanden, aluminium designpanelen en stuclook-muren. Die stuclook-muren hebben verticale openingen en zijn bovenaan ingevuld met siergrassen en sfeerverlichting. 'Ook de pergola's met aluminium lamellen dragen bij tot een geborgen gevoel, zonder dat ze overheersen', aldus Groenregie.

De meubels zijn strak, maar uitnodigend en perfect afgestemd op de materialen die in dit project aan bod komen

Ruimte om te onthaasten

De combinatie van warm ogende composietvlonders en koele XL-tegels - waarvan een deel met bloemmotief - zorgt voor optische verruiming en een subtiele overgang tussen de verschillende zones. De bewoners, hun familie en hun vrienden komen hier bijeen om te loungen, luieren en koken. De buitenkeuken met een Big Green Egg moet culinair plezier garanderen. Zitplaatsen zijn er volgens Groenregie volop: aan de grote houten eettafel of in de moderne outdoorsalon rond een vuurtafel. De meubels zijn strak, maar uitnodigend en perfect afgestemd op de materialen die in dit project aan bod komen - het summum van harmonie.


Een vleugje Mediterranée

Ook de lay-out van het ontwerp moet zorgen voor een optimale ruimtebenutting én beleving. Voor de beplanting hadden de opdrachtgevers twee eisen: weinig onderhoud en een zuidelijk tintje. Groenregie koos voor een mengeling van meerstammige boompjes, enkele mediterrane planten, slanke en volumineuze siergrassen en toefjes rood en paars. Het weelderige groen staat in strakke aluminium plantenbakken en potten van Atelier Vierkant. De al aanwezige jacuzzi kreeg een nieuw plekje toegewezen, beschut op een verlaagd niveau.


Empathie en ontwerptalent

Op dit dakterras staat alles in het teken van het luxueuze outdoorleven: maximaal verpozen met zo min mogelijk moeite. Zowel de verlichting als de beregening is volautomatisch. Volgens Groenregie is elke vierkante meter een lust voor het oog. 'Met materialen die klasse uitstralen, een inrichting die even chic als gezellig oogt, en een beplanting die knipoogt naar zuidelijke regionen. Dit is vakantie op hoog niveau, het hele jaar door.'


Leveranciers

Ontwerp: Groenregie, Foske Groenendijk
Realisatie: Groenregie
Fotografie: Hans Gorter
Buitenkeuken: Keuken voor Buiten
Aluminium designwanden: Adezz
Stuclook wanden: Luxcom
Vlonderdelen composiet: Millboard
Tuinverlichting: in-lite
Tuinmeubels: HG tuinmeubelen

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER