Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Van softwareontwikkeling naar een eigen tuinontwerpbureau
Na bijna 25 jaar softwareontwikkeling besluit Yvonne Kramer de VHG-brancheopleiding tot vakbekwaam hovenier te volgen. Drie jaar later start ze, met het diploma op zak, haar eigen bureau in ecologisch tuinontwerp.
22-05-2023 197 sec
Vio Groen kiest na huurervaringen voor een vernieuwde houtversnipperaar in eigendom
Bij Vio Groen groeide door de toename van het aantal 'snipperdagen' de behoefte aan een eigen houtversnipperaar, in Hardenberg spotte hij de Next Generation JB M300 van Jo Beau, hij deelt zijn gebruikerservaring.
18-05-2023 256 sec
Het smeedproces van een schoffel anno 2023
Een schoffel lijkt misschien niet het meest ingewikkelde stuk gereedschap in je hoveniersbus. Wij mochten een kijkje nemen in de Groningse fabriek van DeWit Tuingereedschappen bij het gemoderniseerde smeedproces.
16-05-2023 213 sec
Fons Linders Tuinmeesters zet schijnwerpers ook op potten en bakken
Jan Verhoeven, eigenaar van Fons Linders Tuinmeesters uit Nuenen, hoeft niet lang na te denken over waarom hij viel voor de potten van Luca Lifestyle.
12-05-2023 175 sec
'Een schaduwdoek is een betaalbaar, stijlvol alternatief voor een veranda'
Schaduw creƫren in de tuin is nuttig als bescherming tegen uv-straling en hittestress, maar niet per se goedkoop om te realiseren.
11-05-2023 297 sec
'Voor hoveniers nog veel winst te behalen in klimaatbestendig maken van de bodem'
De toplaag van de bodem in Nederland raakt uitgeput door extremere weersomstandigheden: lange droogteperiodes en fikse stortbuien. Een van de belangrijkste oorzaken van die uitputting is dat de biologie in de toplaag achteruitgaat.
09-05-2023 221 sec
Top 10 bodembedekkers voor het moeilijkste plekje in de tuin: de schaduw
Geen uitgebreide inleiding over deze top 10, iedereen kent het begrip bodembedekkers wel. De keuze in dit soort planten voor in de schaduw is vaak beperkt. Daarom worden hier wat andere soorten genoemd dan de geijkte geslachten zoals Vinca, Pachysandra en Waldsteinia.
08-05-2023 296 sec
Drie keer zo veel rendement met de robotmaaier op grote grasvelden
Yamabiko lanceerde onlangs het nieuwe navigatiesysteem Wisenav. Wisenav is geschikt voor alle gps-rtk-modellen van het merk Echorobotics. We zetten de highlights van Wisenav op een rijtje.
07-05-2023 150 sec
Tuinberegening aangestuurd door weersinformatie
Om te anticiperen op alle mogelijke scenario's, besloot een tuineigenaar over te gaan op de installatie van een geavanceerd beregeningssysteem dat het beregeningsschema aanpast aan de weersinformatie.
05-05-2023 168 sec
Accuplatform buiten de grenzen van eigen mogelijkheden
EGO is als producent van accutuingereedschappen een behoorlijke speler van formaat aan het worden. Elk jaar komen zij met een groot pakket nieuwe machines en patenten op de markt. Daarnaast is EGO sinds vorig jaar ook bezig met 'outside the box'-samenwerkingen.
03-05-2023 170 sec
'Vraag naar terrasreiniging blijft toenemen'
Rus Hartland Tuinen werkt sinds vier jaar met een professionele terrasreiniger van Terrazza MC. 'Die maakt zijn beloften waar: altijd een goed resultaat, ongeacht de ondergrond en zonder chemie of opspattend vuil.'
02-05-2023 174 sec
Normeco: 'Hoveniers besparen kosten met onze nieuwe Easy Fix-steenlijm'
Sinds kort verkoopt Normeco Easy Fix-steenlijm in emmers van 15 kilogram. Door de steenlijm aan te kopen in bigbags en zelf af te vullen in emmers is het veel goedkoper.
01-05-2023 63 sec
Paard van Troje
Ik vond en vind het wel een leuke vergelijking. Fabrikanten van accumachines en accutechnologie gebruiken de accu als een paard van Troje. Vroeger had je een bonte mix van Stihl, Husqvarna en meer in je hoveniersbus. Met de accu is dat wat moeilijker.
21-04-2023 85 sec
Een bank in de voortuin, waarom niet?
Een tuinbank centraal in de voortuin tussen het groen. Waarom niet dacht deze klant? Grappig genoeg was het uitgangspunt geen bank, maar de wens om het Millboard hout wat meer in de kijker te spelen.
20-04-2023 28 sec
Hoe krijgen hoveniers elektrisch rijden op de rit?
Hoveniers denken serieus na over de overstap naar elektrisch rijden. Dit werd duidelijk tijdens de netwerkbijeenkomst over elektrisch rijden van VHG bij Mobilane in Bemmel. Maar hoe pak je het elektrificeren van je wagenpark aan?
31-03-2023 356 sec
Graszaadmengsel is unieke cocktail voor klimaatrobuust gazon
De bodemtemperatuur komt langzaam weer op peil, de zon komt vaker tevoorschijn en het is langer licht: tijd voor een opknapbeurt van het gazon.
30-03-2023 116 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER