Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Circulair is het nieuwe duurzaam
In het nieuws: veel organisaties gebruiken het woord 'circulair' te vaak, te snel en vooral te onoordeelkundig. De oorzaak: consumenten hebben het woord 'duurzaam' al zo vaak gehoord, dat het sleets is geworden.
21-07-2022 53 sec
Ga voor helicopterview bij bedrijfsprocessen
Bedrijfsprocessen - je zit er vaak zo diep in, dat je niet precies helder hebt hoe alles nu eigenlijk verloopt in je bedrijf. Je valt, zoals hoofdredacteur Hein van Iersel in zijn vorige hoofdredactioneel aansneed, in de busy trap.
20-07-2022 89 sec
Luchtenberg Boomverzorging vermijdt risico's en kiest Först-hakselaar met overcapaciteit
Ruben Luchtenberg had reeds op jonge leeftijd de ambitie hovenier of boomverzorger te worden. Eenmaal werkzaam in de hovenierssector ontraadden enkele werkgevers hem zijn nieuwe droom: ETW'er worden.
19-07-2022 364 sec
Sarah Eberle sluit tuincarrière af met spektakelstuk
Sarah Eberle (67) heeft een volle prijzenkast. Als tuinontwerper houdt ze het record van het grootste aantal gewonnen prijzen en gouden medailles op de tuinshows van de Royal Horticultural Society (RHS).
19-07-2022 119 sec
Postpandemische wellnesstuin wint op Chelsea Flower Show
Kate Gould viel met haar tropische postpandemische tuin flink in de prijzen. 'Om te voorkomen dat het geheel donker oogt, heb ik planten gekozen met verschillende structuren en vormen, zodat het geheel toch een luchtige, vrolijke textuur krijgt.'
18-07-2022 230 sec
Recordaantal tuinen tijdens Chelsea Flower Show 2022
Na een tijdje 'coronapauze' was het dit voorjaar weer tijd voor de Chelsea Flower Show. Met de Queen en een verrassende winnaar met A Rewilding Britain Landscape van beste showtuin.
15-07-2022 92 sec
Hoveniers niet bang voor dalend consumentenvertrouwen
Deelnemers Hovenierscafé over economische ontwikkelingen in de sector: 'Een beetje minder drukte is zo gek nog niet' en 'In de praktijk blijkt dat bedrijven vooralsnog nauwelijks effecten ervaren van het dalende consumentenvertrouwen'.
14-07-2022 296 sec
Luxe nieuwbouwboerderij met Adezz-plantenbakken
De Ibiza-achtige sfeer in de tuin is terug te zien in de materialen die onder andere gebruikt zijn voor de buitendouche. De tuin straalt echt een vakantiegevoel uit, wat ook de wens was van de klant.
13-07-2022 68 sec
De tien mooiste inheemse planten om mee te ontwerpen
Beplantingsontwerper Sipke Terpstra verdiept zich al een aantal jaren in inheemse planten. 'Deze planten hebben een sterkere ecologische amplitude en zijn dus specifieker op een bepaalde groeiplaats gericht.'
11-07-2022 373 sec
'Kunstgrasmarkt voor landscape moet hoognodig verduurzamen'
Wie denkt aan kunstgras, denkt vaak als eerste aan kunstgras voor sport. Echter vooral de markt voor landscaping maakt de laatste jaren een sterke groei door. Een bedrijf dat deze opmars als geen ander heeft meegemaakt, is Vario Fields uit Lichtenvoorde.
08-07-2022 192 sec
Resilient Blue biedt jaarrond een sterke, groene grasmat
De weersomstandigheden in Nederland zijn anders dan enkele decennia geleden; dat is duidelijk. Barenbrug heeft met Resilient Blue een grastechnologie ontwikkeld die beter is aangepast aan deze nieuwe weersomstandigheden.
05-07-2022 308 sec
Rufix: aanvulling op bestaande EPR-beheersmethoden en goedkoper dan wegzuigen
Het gebruik van Rufix begint op gang te komen. Ivo de Groot, directeur van Wolterinck, de leverancier, merkt dat aan het stijgende aantal aanvragen van professionals zoals boomverzorgers en plaagdierbeheersers.
04-07-2022 133 sec
Gras en Groen optimaliseert proces van lead tot oplevering
Het Bossche Gras en Groen is een onderneming met verschillende businessunits, die ieder hun eigen huisstijl en uitstraling hebben.
04-07-2022 263 sec
Kast of kluis?
In verband met de energietransitie wordt binnenkort de wettelijke richtlijn PGS 37 van kracht voor de opslag van accu's en accugereedschap. Er is een conceptversie, waarop alle betrokken partijen nog mogen schieten.
01-07-2022 316 sec
Hoveniersbedrijf nodigt regionale dealers van Ego, Husqvarna en Stihl uit voor gebruikerstest
Bij De Groot Hoveniers in Volkel was het tijd voor vervanging van het handgereedschap. Het bedrijf werkte altijd met Stihl, maar besloot niet blind opnieuw voor hetzelfde te kiezen.
01-07-2022 308 sec
Vijfentwintig jaar hovenier in dienst van de nonnen
Vijfentwintig jaar geleden mocht Piet-Hein van de Sande (1967) voor zijn toenmalige baas een klus uitvoeren bij een Tilburgse zusterklooster. Toen hij zag dat de tuinbaas van het klooster op leeftijd was, stuurde hij een open sollicitatie met het idee: hier zou ik wel willen werken.
28-06-2022 265 sec
Geluidloze minicar van Selvo perfect voor Landal Greenparks in Orvelte
Landal Greenparks in Orvelte was één van de eerste klanten in Nederland die het elektrische voertuig van Selvo aanschaften. Vanwege het kleine formaat en het geluidloze gebruik doet de minicar het uitstekend op het vakantiepark.
24-06-2022 147 sec
Nieuwe generatie aan het roer, tijd voor een frisse wind
Familiebedrijven zijn gebruikelijk in de hovenierssector, maar voor Ralph van der Hulst (36) was de overname van het familiebedrijf minder vanzelfsprekend. Nu is het tijd voor een eigen draai aan het bedrijf.
23-06-2022 104 sec
Nieuwe Basisopleiding Zwemvijvers voor hoveniers start in september
De hovenierssector is weer een nieuwe praktische opleiding rijker: 'Basisopleiding Zwemvijvers'. De opleiding duurt 2 tot 3 maanden start in september en gaat 900 euro kosten.
21-06-2022 87 sec
'Levenskracht en dynamiek in een gazon, dat telt voor ons'
In 1986 richtten de ouders van Sander Wentink Hoveniersbedrijf Wentink op. Sinds 2006 werkt ook Sander zelf in het bedrijf. Voor alle gazons die het familiebedrijf legt, wordt het Top Green SV7-mengsel gebruikt.
22-05-2022 200 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER