|
| |||||||||||
'Mensen moeten nog steeds kippenvel krijgen als ze binnenkomen' Bestel hier je toegangsticket. Tien jaar Meesters in de Tuin; dat vraagt om een bijzondere editie. Organisator en bedenker Niels in 't Veen grijpt het jubileum aan om bezoekers letterlijk mee te nemen op een reis door de tijd. 'Vanaf de entree stap je in een soort museum vol beelden en herinneringen aan de afgelopen tien jaar. Van daaruit wandel je door naar de sfeervolle beursvloer.' Dat alles in de sprookjesachtige setting die we inmiddels gewend zijn: 'Mensen moeten nog steeds kippenvel krijgen als ze binnenkomen.'
Die beursvloer kent ook dit jaar zo'n zestig exposanten, waarvan meerdere namen er steeds vaker voor kiezen om hun primeur op Meesters in de Tuin te lanceren. Zo presenteert Luxcom samen met Luca Lifestyle iets nieuws en laat ook Studio Wae een productintroductie zien. 'Oktober is hét moment voor een pitch richting het nieuwe seizoen. Voor hoveniers is dat ideaal om alvast kennis te maken met de innovaties,' aldus In 't Veen.
Twee theaters, twee wereldenKennisoverdracht blijft een van de kernpunten van Meesters in de Tuin. Dit jaar gebeurt dat opnieuw in twee grote theaters. Het ene richt zich op ecologie en duurzaamheid, met actuele thema's als gevelgroen en watermanagement in de tuin. Het andere theater is geheel nieuw van insteek: in samenwerking met The Art of Living worden verbindingen gelegd tussen interieur en exterieur. 'We zien dat interieurprofessionals zich steeds vaker met de buitenruimte bezighouden en nadrukkelijker de connectie met exterieur zoeken. Toch ontbreekt het aan beide kanten vaak nog aan kennis van elkaars vakgebied. Het is hoog tijd om die synergie naar een hoger niveau te tillen,' zegt In 't Veen.
Om die kennisoverdracht te versterken worden experts uitgenodigd voor korte keynotes en presentaties. Zo laten tuinarchitect Linda Collignon en interieurarchitect Saskia van der Velden tijdens het event zien hoe die samenwerking in de praktijk vorm krijgt.
JubileumfeestDe traditionele Grand Opening op donderdagavond krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje. Live cooking, culinaire verrassingen en artiesten, onder wie piano-entertainer Joël Borelli, zorgen voor een bruisend jubileumfeest. 'Donderdagavond draait het om netwerken en het vieren van het vak. Vrijdag is meer gericht op het bezoeken van de exposanten,' legt In 't Veen uit.
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|