Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Honderden soorten coniferen in heel veel maten

ARTIKEL
SORTIMENT
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heidi Peters, vrijdag 11 oktober 2024
126 sec


Kwekerij De Bloemenkampen is specialist in coniferen

Arnold en Herco van den Berg van Kwekerij De Bloemenkampen willen de beste zijn in het kweken van coniferen in grote potten. Dat varieert van P23-containers tot bakken van 1.000 liter. De coniferen gaan heel Europa door; vooral de Scandinavische landen zijn ervan gecharmeerd. 'Wij onderscheiden ons door heel veel soorten in heel veel potmaten.'

Arnold (l.) en Herco van den Berg
Arnold (l.) en Herco van den Berg

Honderden soorten coniferen in heel veel maatvoeringen vind je bij Kwekerij De Bloemenkampen in Nunspeet. Het bedrijf staat internationaal bekend vanwege het grote assortiment coniferen in grote formaten. De planten van De Bloemenkampen gaan veelal naar Scandinavische landen, maar ook naar andere landen in en buiten Europa. 'Er zijn niet veel kwekerijen in Nederland die doen wat wij doen', vertelt Herco van den Berg.

Van P23 tot 1000 liter

Het assortiment van De Bloemenkampen is niet alleen breed, maar ook groot. De planten zijn leverbaar vanaf P23/C5; sommige bomen worden geleverd in bakken van wel 1.000 liter of in grote cortenstalen bakken. 'Wat de klant vraagt, proberen wij te realiseren', vertelt Van den Berg. 'En dat lukt eigenlijk altijd wel. Wij onderscheiden ons doordat we naast heel veel soorten ook heel veel potmaten hebben. Ook bonsaivormbomen van 5 tot 40 jaar oud leveren we in allerlei soorten en maten.'


Coniferen zo ver het oog reikt
'Wat wij doen, doen niet veel kwekerijen in Nederland'

De Bloemenkampen focust zich voornamelijk op de retail en op landscaping. De kwekerij is 12 hectare groot, waarvan 1 hectare nog niet gebruikt wordt. Ruim 6 hectare is ingericht als containerveld. Inclusief de terreinen die vol staan met grote potten, staat er zo'n 8 hectare aan voorraad. Kwekerij De Bloemenkampen streeft naar een goede, zware kwaliteit, goede service en snelle levering. Op de website staat dat het bedrijf niet de grootste wil zijn, wel de beste. In ieder geval draagt het brede assortiment, met daarin opgenomen bijzondere soorten en exclusieve maten, bij aan de naamsbekendheid. 'Een klant die een conifeer zoekt, kan voor alles bij ons terecht. Dat werkt', legt Herco van den Berg uit.

Obsessief netjes

De voorraad coniferen en heesters staat op het platform Floriday; via de website van De Bloemenkampen kunnen afnemers daar bestellen. Er is ook een aparte webshop ingericht. Van den Berg: 'Hoveniers kunnen een account aanmaken voor de webshop. Na het inloggen zien ze de prijzen en de actuele voorraden. Wij sturen op verzoek ook voorraadlijsten toe, maar op de site is toch het actueelst. In Nederland kunnen we overal leveren. Wat op de veiling voor 08.30 uur wordt besteld, staat om 15.00 uur in Aalsmeer of Naaldwijk. En wat voor 16.30 uur wordt besteld, wordt dezelfde nacht nog bezorgd. Ook wordt er zowel voor de binnenlandse als de buitenlandse handel veel af tuin geleverd. Bestellingen via telefoon en e-mail worden eveneens geaccepteerd. Wij vinden het ook prettig als klanten zo nu en dan langskomen; dan zien ze het product en waar het vandaan komt. Vaak horen we dan dat het er zo netjes uitziet en dat is fijn. Dat is wel een beetje een obsessie', lacht Van den Berg.


Inclusief de pleinen omvat de kwekerij zo'n 8 hectare aan voorraad.

Volgende generatie staat klaar

Stap voor stap neemt Van den Berg het bedrijf over van zijn vader, Arnold van den Berg. Hij liep al van kinds af aan op de kwekerij rond. Na zijn studie deed hij in de boomkwekerijsector ervaring op bij een ander bedrijf, en sinds een jaar of acht is hij weer in het familiebedrijf actief. Het is de bedoeling dat hij vanaf dit jaar steeds meer in het bedrijf groet en het in de toekomst overneemt. Van den Berg senior is pas 54 jaar en blijft de komende jaren nog actief op de kwekerij. Allebei zijn ze het liefst buiten aan het werk. Kwekerij De Bloemenkampen staat van 2 tot en met 4 oktober op GrootGroenPlus, de vakbeurs voor de boomkwekerijsector. Daar is een deel van het uitgebreide assortiment te bekijken.


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Tuinmachineshow Dagen bij Lozeman Tuinmachines
donderdag 24 oktober 2024
t/m zondag 8 december 2024
Hovenierscafé over bedrijfsovernames
woensdag 30 oktober 2024
Recreatie Vakbeurs: 12 - 14 november in Evenementenhal Hardenberg
dinsdag 12 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Redsun Relatiedagen: registratie is nu geopend
donderdag 14 november 2024
t/m vrijdag 15 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER