Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Graszodenkopen.nl viert vijf jaar succesvolle zelfteelt

ARTIKEL
ONDERNEMEN
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 16 juli 2024
91 sec


Marcel Lageman, al bijna drie decennia actief in de graszodensector, heeft met zijn onderneming Graszodenkopen.nl een belangrijke mijlpaal bereikt: vijf jaar succesvolle zelfteelt van graszoden. Samen met compagnon Robbert Krol heeft Lageman in Gasselte een onderneming opgezet die vandaag de dag floreert dankzij hun gecombineerde expertise en frisse benadering van graszodenteelt.

Samen met compagnon Robbert Krol (r) heeft Marcel Lageman (l) in Gasselte een onderneming opgezet die vandaag de dag floreert dankzij hun gecombineerde expertise en frisse benadering van graszodenteelt.
Samen met compagnon Robbert Krol (r) heeft Marcel Lageman (l) in Gasselte een onderneming opgezet die vandaag de dag floreert dankzij hun gecombineerde expertise en frisse benadering van graszodenteelt.

De stap naar zelfteelt werd genomen nadat Lageman herhaaldelijk geconfronteerd werd met beperkingen en kwaliteitsproblemen bij externe leveranciers. Door deze zaken in eigen hand te nemen, heeft Graszodenkopen.nl de controle over de kwaliteit aanzienlijk verbeterd. 'Sinds we zelf telen, komen klachten over de kwaliteit van ons gras bijna niet meer voor', vertelt Lageman. Deze verbetering heeft ook de efficiëntie van het transportproces verhoogd, wat een win-winsituatie oplevert voor zowel het bedrijf als de transporteurs. Dit is ook deels de verklaring van de groeispurt van Graszodenkopen.nl. Lageman: 'We konden in een sneltreinvaart doorgroeien omdat we de afzetmarkt al hadden.'

Innovatie in teelt en bedrijfsvoering

Graszodenkopen.nl, gevestigd in de grensstreek tussen Groningen en Drenthe, beheert ongeveer 60 hectare graszoden. De samenwerking tussen Lageman, Krol en de medewerkers maakt innovatieve praktijken zoals wisselteelt mogelijk. Dat komt niet alleen de kwaliteit van het gras ten goede; ook de vruchtbaarheid van de bodem blijft behouden. Deze aanpak helpt om de grond te revitaliseren en vermindert problemen met ongewenste grasvarianten.


Tevreden klanten

De vraag naar het product van Graszodenkopen.nl varieert jaarlijks. En hoewel er na de pandemie een tijdelijke dip was, is de vraag in 2023 sterk toegenomen. 'We moesten dat jaar zelfs extra gras inzaaien vanwege de gestegen vraag', onthult Lageman. Waarbij de ondernemer vooral wil benadrukken dat het succes te danken was aan zijn hele team. 'Ik bemoei me zelf eigenlijk vrij weinig met de teeltkant. Die eer is echt aan Robbert en onze medewerkers. Zij werken dag en nacht met veel passie en liefde voor gezond gras, waarbij ze altijd superkritisch blijven op het product. Mede daardoor hebben we zulke tevreden klanten!'


Focus op kwaliteit en klantrelaties

Wat Graszodenkopen.nl verder onderscheidt, is de nadruk op marketing en klantvoorlichting. Lageman gelooft sterk in het bieden van een uitstekende klantervaring. 'We leveren niet alleen producten, maar een complete ervaring. We verstrekken gedetailleerde informatie en zijn gemakkelijk vindbaar, zowel voor particulieren als professionals', zegt hij. Dit heeft geholpen om een sterke band met klanten op te bouwen en biedt hoveniers waardevolle ondersteuning.


Toekomstvisie

Kan Lageman, nu hij vijf jaar op deze manier werkt, ook vijf jaar vooruitkijken? 'Ik hoop dat we dan zijn doorgegroeid, maar wel naar een afzet die we goed aankunnen met ons personeel. Ik vind het vooral belangrijk dat we goede kwaliteit blijven leveren. Volgend jaar word ik 40; ik moet dus nog wel even. Daarom hoop ik dat ikzelf, mijn compagnon en medewerkers én ons bedrijf gezond blijven.'


LEES OOK
De zekerheden van Graszodenkopen.nl
11-04-2024 | ARTIKEL
163 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER