Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Mobiele grondzever voor hoveniers

ARTIKEL
TUIN- EN PARKTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, woensdag 3 juli 2024
137 sec


FleXiever speciaal voor de aanhanger

Het afvoeren van vervuilde grond vormt vaak een behoorlijke kostenpost. Grond zeven op de locatie van je opdrachtgever kan je daarom flinke besparingen op transport- en afvalverwerkingskosten opleveren. Het probleem is dat een traditionele zeefmachine al snel zo'n 2000 kilo weegt. Welke zeefmachine is geschikt voor jouw aanhanger?


De FleXiever MS Trailer, ook bekend als de Mini Screener, is gemonteerd op het chassis van een aanhangwagen. Deze machine kan eenvoudig worden ingezet bij het zeven van relatief kleine volumes, voor bodemanalyse of andere toepassingen. De voeding komt van een aggregaat, maar het is ook mogelijk om de machine met een verlengsnoer op het netwerk aan te sluiten.

Zeven in compacte ruimtes

De Mini Screener is vanwege zijn mobiliteit vooral handig voor het zeven in compacte ruimtes. Op je aanhanger staat de machine in de lengteas. Tijdens het zeven draait de Mini Screener negentig graden, waardoor het gezeefde materiaal aan beide zijden van de aanhangwagen valt en er een vrije doorgang ontstaat. Hierdoor kunnen grove en fijne fracties gemakkelijk gescheiden worden.


Eenvoudig (de)monteren

Vervoersgemak staat centraal bij deze machine. De zeefmachine kan eenvoudig worden verwijderd van het chassis, samen met de transportband van 2 meter. Voor degenen die het aanhangeronderstel niet nodig hebben, is er een versie beschikbaar met een onderstel van vier poten met wielen. Deze hoeft dus niet gedemonteerd te worden van de aanhanger. Dit zorgt voor extra flexibiliteit en gebruiksgemak, vooral op locaties waar manoeuvreren met een aanhanger lastig kan zijn.


'De zeefmachine kan eenvoudig worden verwijderd van het chassis, samen met de transportband van 2 meter'

Verschillende samenstellingen

Je hebt de optie om de machine te voorzien van een sproeisysteem met een waterpomp van 50 liter en een reservoir. Bovendien kun je de machine integreren in verschillende apparatuur, zoals een minigraafmachine, Bobcat, schop en transportband. Op locatie kun je nu een breed scala aan materialen zeven, waaronder compost, zwarte grond, zand, houtsnippers, aggregaten, biomassa, insecten, steenkool, aardappelen en zaden.


Overcapaciteit

De traditionele grondzeefmachine wordt voornamelijk gebruikt in de wegenbouw. Vaak gaat het hierbij om machines die te log en te zwaar zijn voor hoveniersklussen. Naast het gewicht vormt ook de omvang vaak een probleem bij veilig transport. Een grondzeefmachine voor de infrastructuursector biedt kortom aanzienlijke overcapaciteit en mobiliteitsproblemen voor het reinigen van tuinen of vergelijkbare werkzaamheden. De importeur en dealer van FleXiever-zeefmachines is Brand Equipment. Salesmanager Michel van Kleef legt uit wat zijn bedrijf voor hoveniers kan betekenen: 'Wij bieden hoveniers met de FleXiever Mini Screener (MS) Trailer een compacte, makkelijk vervoerbare grondzeefmachine die niet te prijzig is, omdat je niet betaalt voor functies en onderdelen die je toch niet gaat gebruiken.'


Michel van Kleef
Michel van Kleef
'Grondzevers worden ook regelmatig ingezet op begraafplaatsen voor het uitzeven van menselijke resten'

Investering betaalt zich terug

Hoveniers gebruiken zeefmachines voor diverse toepassingen, zoals het afgraven van tuinen, het aanleggen van bestrating of het vernieuwen van gazons. Grondzevers worden ook regelmatig ingezet op begraafplaatsen voor het uitzeven van menselijke resten. Met een grondzeefmachine kan de hovenier ter plaatse de grond zuiveren en hergebruiken. In het verleden was het afvoeren van vervuilde grond kostbaar, met zowel kosten voor afvoer als voor aanvoer van schone grond. Met zeefinstallaties kunnen hoveniers efficiënt grote hoeveelheden grond verwerken en zo hun kosten drastisch verlagen. Bovendien kunnen ze grond die vrij is van verontreiniging, zoals pfas, hergebruiken of verkopen, wat een extra inkomstenbron oplevert. Door te investeren in zeefmachines besparen hoveniers niet alleen op transportkosten, maar maximaliseren ze ook de return on investment (ROI) doordat ze de grond efficiënter kunnen hergebruiken en winstgevend kunnen exploiteren.


Flexibel ontwerp ideaal voor hoveniers

De FleXiever-zeefmachines worden geproduceerd in België door machinebouwer SMO in Eeklo. Wat begon met één model (de FleXiever Mobile), groeide uit tot een heuse lijn zeefmachines, die gebruikt worden door grondverwerkers, tuinaannemers, verhuurbedrijven, bodemonderzoekers, scholen, groendiensten, particulieren en veel andere sectoren. SMO is verantwoordelijk voor alle aspecten van het productieproces: engineering, productie en montage. Ook het hydraulische en het elektrische gedeelte worden volledig inhouse geproduceerd. De FleXiever MS Trailer is speciaal ontworpen door de Belgische fabrikant om flexibel te worden ingezet. Dankzij de robuuste constructie is de zeef uitermate geschikt voor het zeven van grond en steenpuin en de mobiele eigenschappen maken hem ideaal inzetbaar in de hovenierswereld.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER