Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Eenvoudige en betaalbare bodemanalyse speciaal voor de hovenier

ARTIKEL
BODEM & BODEMBIOLOGIE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 29 maart 2024
79 sec


Gazon of border renoveren of aanleggen? Maak een goede start met de VOSCA bodemanalyse van Vos Capelle

Nu de eerste zonnestralen zich dit voorjaar hebben laten zien, stijgt bij Vos Capelle dagelijks de vraag naar adviezen voor tuinaanleg en gazonrenovatie. Sales manager Casper Hoegen adviseert klanten een goede start te maken door een bodemmonster te nemen. Op basis van de uitslag kan een maatwerk advies worden gemaakt.

Sales manager Casper Hoegen
Sales manager Casper Hoegen

Vos Capelle ontwikkelde enkele jaren geleden in samenwerking met Eurofins Agro het bodemanalysepakket: VOSCA bodemanalyse sport & groen. Deze praktische analyse wordt jaarlijks veelvuldig aangevraagd en is voor hoveniers en groenaannemers de ideale leidraad tijdens en na de aanleg of renovatie van gazons en/of borders. Deze analyse bevat alleen die parameters die echt nodig zijn voor het maken van een bemestingsprogramma voor een gazon of border, plantsoen, golfbaan of sportveld. Het geeft een perfect inzicht in alle parameters van de bodem, waaronder het chemische, fysische en het biologische deel. De VOSCA bodemanalyse bestaat uit één pagina en is exclusief via Vos Capelle te bestellen.

Bij de VOSCA bodemanalyse sport & groen worden de volgende elementen geanalyseerd:

CHEMISCH
N-totaal, C/N, NLV, S-plantbeschikbaar, S-totale bodemvoorraad, P-plantbeschikbaar, P-bodemvoorraad, K-plantbeschikbaar, K-bodemvoorraad, Ca-plantbeschikbaar, Ca-bodemvoorraad, Mg-plantbeschikbaar, Mg-bodemvoorraad, Na-bodemvoorraad
FYSISCH
pH, organische stof, %Klei, %Silt, %Zand, CEC, CEC-bezetting, Ca-bezetting, Mg-bezetting, K-bezetting, Na-bezetting, H+-bezetting, Al-bezetting. Geleidingsvermogen mS/cm.

Persoonlijk advies

De adviseurs van Vos Capelle bekijken elke analyse en geven bemestingsadviezen voor meerdere jaren. In hun advies maken zij gebruik van bekende merken, zoals Marathon, ICL Fertilizers, Aqua Aid en eigen merk VOSCA. De laatste jaren zien de adviseurs van Vos Capelle de vraag naar 100% organische meststoffen groeien. Een goede reden voor het Brabantse familiebedrijf om een eigen VOSCA+ 100% organic lijn te ontwikkelen.


Deze meststoffen zijn duurzaam met zonne-energie geproduceerd in Nederland

VOSCA+ Organic 100%

In de VOSCA+ 100% organic lijn zijn een tweetal 100% organische meststoffen opgenomen. Deze meststoffen zijn 100% organisch doordat ze geen toevoeging van minerale grondstoffen bevatten. Deze meststoffen zijn duurzaam met zonne-energie geproduceerd in Nederland. De uitgekiende mix van ingrediënten zorgt voor een langdurige, gezonde en gelijkmatige groei van gazons en planten. Het bevat een unieke combinatie van organische stikstofbronnen zoals beendermeel, haarmeel, vleesmeel en kippenmest en is verkrijgbaar in 2 varianten: VOSCA+ 100% Organic 9-3-3+15%CaO+1S voor toepassing in (vroege) voorjaar en de zomer en de VOSCA+ 100% Organic 6-4-12+15%CaO+4S voor toepassing in het voor- en najaar.


Door het complete pakket, van advies over de basis tot het bieden van bruikbare producten voor de uitvoering, bereikt Vos Capelle een breed publiek.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER