Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Fonteinen bij de Pantropica

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Giel de Ligt, donderdag 15 februari 2024
55 sec


Tijdens de decembermaand veranderde de Pantropica met haar tropische tuinen in een winters sprookje. De beroemde 'Winterdroom Kaarsjesavonden', trekken bezoekers vanuit heel Europa. De tuinen en waterpartijen van dit themapark worden sfeervol verlicht.


Timo van Ruiten, hoofd technische dienst: 'Deze showavonden doen we nu al meer dan 35 jaar, het is aan ons de taak dit spektakel elk jaar te overtreffen. We zijn begonnen met de goedkoopste dompelpompjes ingebouwd in een wasmand die als filter fungeerde. Met wat planten, een pompje en een goedkope fonteinsproeier hadden we onze eigen fontein gecreëerd. Maar al snel kwamen we erachter dat dit niet voldoende was', lacht van Ruiten.

Naarmate het evenement groeide, nam ook de complexiteit toe. 'We merkten dat we met de kleine pompen veel werk hadden qua onderhoud. Na één seizoen begaven ze het. Een paar jaar geleden hebben we daarom onze eerste Auga-pomp besteld bij Wildkamp. En ontdekten we de kwaliteit die we zochten.' Gaandeweg waren ook de andere pompen aan vervanging toe en heeft het park besloten om alle pompen te vervangen door Auga pompen en fonteinen. 'Samen met leverancier Auga en Wildkamp Emmeloord zijn we door het park gelopen. We hebben elke fonteinlocatie zorgvuldig gekozen en uitgerust met verlichting die kan worden gesynchroniseerd met onze sfeerverlichting. Het fonteinenplan dat samen met AUGA en Wildkamp opgesteld werd, bestaat uit enkelstraalfonteinen, schuimbronnen en meerstalige fonteinen.'

Deze samenwerking bracht niet alleen betrouwbare pompen, maar ook slimme oplossingen voor het aansturen van de fonteinen en RGBW-DMX aangestuurde led-verlichting. 'We kunnen nu elke fontein individueel bedienen en de sfeer aanpassen per tuin. Het is een mooie toevoeging aan de Winterdroom', zegt van Ruiten.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER