Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Doornvrije winterkleur: de nieuwe Pyracantha Orange-Star

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 30 oktober 2023
86 sec


Hoveniers opgelet! Er is een nieuwe toevoeging aan het assortiment planten die je kunt gebruiken om tuinen en landschappen tijdens de koude maanden tot leven te brengen. Pyracantha coccinea 'Orange Star' is een prachtige doornvrije struik die niet alleen kleurrijk is, maar ook gemakkelijk te onderhouden.


Een kleurrijke toevoeging aan de winterse tuin

De nieuwe Pyracantha Orange-Star is de perfecte keuze voor hoveniers die op zoek zijn naar een doornvrije plant die kleur toevoegt aan de winterse tuin. Met zijn feloranje bessen en groene bladeren brengt deze struik leven in landschappen tijdens de koude maanden. In juli verschijnt een massa aan grote, oranje bessen die lang aan de plant blijven: van de zomer tot in de winter. Het gezonde groene blad blijft het hele jaar door aanwezig, wat betekent dat je het hele jaar kunt genieten van een groene en weelderige tuin. Een waardevolle toevoeging in het winterlandschap, maar ook zeker voor de zomertuin. De bloemen steunen de biodiversiteit in het landschap en trekken bijen van heinde en verre aan.


In juli verschijnt een massa aan grote, oranje bessen die lang aan de plant blijven: van de zomer tot in de winter

Doornvrij en makkelijk te onderhouden

Een van de grootste voordelen van de Pyracantha Orange-Star is dat deze volledig doornloos is. Dit maakt het snoeien en onderhouden van de struik veel gemakkelijker en veiliger. Bovendien kan deze doornvrije struik gebruikt worden om groene schuttingdelen te creëren. Door afwisselend schuttingpanelen en Pyracantha Orange-Star struiken te plaatsen, ontstaat er een interessant patroon van groene vlakken in je tuin. Dit breekt niet alleen de monotone uitstraling van een traditionele schutting, maar zorgt ook voor extra privacy terwijl je toch kunt genieten van een groene omgeving.
Ideaal voor hoveniers


Pyracantha Orange-Star is een waardevolle aanvulling op het assortiment planten. Deze veelzijdige struik kan gebruikt worden in verschillende landschapsontwerpen, of het nu gaat om particuliere tuinen of openbare parken.
Het feit dat deze plant doornloos is, maakt het werken ermee veel gemakkelijker en veiliger. Hoveniers kunnen deze struik met vertrouwen aan hun klanten aanbevelen, wetende dat ze een onderhoudsvriendelijke en kleurrijke toevoeging aan hun tuin zullen krijgen. Daarnaast is de Pyracantha Orange-Star ook nog eens winterhard en kan hij goed tegen verschillende weersomstandigheden. Dit betekent dat hij het hele jaar door kan worden geplant, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vorstschade.


Pyracantha coccinea Orange Star

Orange Star geeft bloem en vrucht op 2 jaar oud hout. Deze Pyracantha wordt ca. 2m hoog en 1m breed. Plant Orange Star in een vruchtbare, goed doorlatende grond. Minder gevoelig voor Phytophtera ramorum en zeer winterhard tot -30 ºC.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER