Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Mevoleen-gazen zijn perfect op maat gemaakte gaasoplossingen

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, vrijdag 4 augustus 2023
174 sec


Ontdek de diverse mogelijkheden van Mevoleen-gazen

Mevoleen-gaas is de perfecte keuze voor hoveniers die op zoek zijn naar op maat gemaakte gaasoplossingen. Het biedt eindeloze mogelijkheden en is verkrijgbaar in verschillende varianten. Het kan worden toegepast als zonnedoek, windbreekgaas, aanhangernet, harmonicadoek en om privacy te creëren. Bovendien zijn Mevoleen-gazen verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en vele kleuren en daarnaast is er de mogelijkheid tot bedrukking.

Mevoleen 103 oranje zonnedoek
Mevoleen 103 oranje zonnedoek

Geheel naar wens

Als je gaas zoekt in een afwijkende vorm, voldoen Mevoleen-gazen aan alle wensen. Arjan Schuurman van Amevo over de verschillende kwaliteiten en mogelijkheden: 'Er zijn vier basiskwaliteiten Mevoleen-gaas: Mevoleen 101, 102, 103 en 104. Mevoleen 101 is de lichtste versie en heeft de meest open kwaliteit. Dit wordt veel gebruikt als oogstnet of als schaduwdoek op plaatsen waar slechts lichte schaduwwerking gewenst is. Mevoleen 102 en 103 wordt vooral gebruikt als schaduwdoek en afscherming. Mevoleen 102 wordt ook toegepast als afdekking voor zandbakken, bijvoorbeeld op schoolpleinen. Dit type gaas kan, net als Mevoleen 103, ook bedrukt worden. Ten slotte is er Mevoleen 104, het dichtste gaas. Dit wordt vooral gebruikt voor afscherming waarbij veel privacy gewenst is en ook voor harmonicagaas.'


'Bedrukking van Mevoleen 102 en Mevoleen 103 gebeurt met digitale druk of sjablonendruk'

Uitgebreide confectiemogelijkheden

Er zijn uitgebreide confectiemogelijkheden, zoals een standaard randversterking waarbij in de omgeslagen rand een PE versterkingsband wordt ingenaaid, of een extreem robuuste en duurzame profi-randversterking waarbij een gordel wordt ingenaaid. Een ronde zoom met loodband, een rits en klittenband behoren eveneens tot de mogelijkheden. Zonnedoeken met alleen ogen op de hoeken worden altijd voorzien van extra sterke D-ringen en geconfectioneerd met concave zijden. Dit voorkomt dat het doek gaat doorhangen. Bedrukking van Mevoleen 102 en Mevoleen 103 gebeurt met digitale druk of sjablonendruk. Hiermee kunnen de gazen worden voorzien van aangepaste ontwerpen, logo's of afbeeldingen. Dit opent de deur naar een breed scala aan creatieve mogelijkheden om een unieke uitstraling te creëren die past bij een persoonlijke smaak of bedrijfsidentiteit. Of je nu op zoek bent naar een opvallend patroon, een bedrijfslogo of specifieke kleuren, Mevoleen-gazen bieden een flexibel palet aan ontwerpmogelijkheden.


Imposant reclamedoek

'Wij hebben Mevoleen-gaas 102 primair aangeschaft als windbreker, om schaduw te creëren en om ervoor te zorgen dat de beplanting niet uitdroogt. Ook is het een opvallende blikvanger', vertelt André Jansen van hoveniersbedrijf Jansen in Markenbinnen. 'Waar vind je zo'n enorm gaas dat qua kleur, bedrukking en zelfs lettertype naar onze wens te leveren is? Amevo is al jaren een betrouwbare partner van ons. Toen zij dit gaas aanboden, waren we direct enthousiast, mede omdat het een product is dat lang meegaat. Het was snel leverbaar, wat voor ons ook prettig was', concludeert Jansen. Met indrukwekkende afmetingen van 39 meter breed en 2 meter hoog dient het gaas tevens als een imposant groen reclamebord, dat naadloos opgaat in de fraaie, natuurrijke Zaanse omgeving.


Mevoleen 104 ivoor als harmonicadoek

Harmonicadoek

De toepassing van Mevoleen 104 als harmonicadoek is een uitstekende keuze voor zonwering, bijvoorbeeld tussen een pergola of onder een glazen afdak. Met een harmonicadoek kun je dus zelf bepalen of je in de zon of in de schaduw wilt zitten. Mevoleen-harmonicadoeken zijn verkrijgbaar tot maximaal 4 meter breed en 10 meter lang. Doordat het doek niet waterdicht is, blijft er bij een plotselinge bui geen water op liggen. Uiteraard worden alle montagebenodigdheden meegeleverd.


'Het is een uitstekende keuze voor zonwering, bijvoorbeeld tussen een pergola of onder een glazen afdak'

Afdeknet

Naast de eerder genoemde Mevoleen-gazen is er ook nog het Mevoleen-afdeknet. Schuurman: 'De naam zegt het al, dit sterke HDPE-gaas is speciaal ontwikkeld als afdeknet voor aanhangers en containers. Deze netten worden standaard geleverd met randversterking en metalen ogen. Wij adviseren altijd een meter extra te nemen, zowel in de lengte als de breedte, zodat het net goed over de randen van de aanhanger kan worden bevestigd.'


Krachtig en duurzaam

Mevoleen-gazen zijn gemaakt van hoogwaardig polyethyleen. Dankzij dit materiaal vertonen de gazen vrijwel geen krimp en hebben ze een uv-garantie van drie tot vier jaar. Met een temperatuurbereik van -30º C tot 80º C zijn ze geschikt voor gebruik onder uiteenlopende weersomstandigheden en volledig recyclebaar. 'Amevo levert natuurlijk ook de benodigde bevestigingsmaterialen, zoals draden, bevestigingselastieken en tiewraps,' aldus Schuurman. Hij legt uit dat het bij bevestiging aan een hekwerk of gaasconstructie van belang is dat die sterk genoeg is. Hoe dichter het gaas, hoe sterker de constructie moet zijn. Bovendien adviseert hij het doek nooit rechtstreeks met tiewraps vast te zetten; je kunt beter eerst een draad door het doek steken en dan het gaas met deze draad vastzetten. Zo verdeel je de kracht die de wind uitoefent op het gaas en voorkom je uitscheuren. Bij bredere doeken is het verstandig om in het midden van het gaas, zowel aan de voor- als achterzijde, een draad te spannen en die met tiewraps aan het hekwerk te bevestigen. Zo voorkom je dat het gaas bol gaat staan als de wind er vol op staat.


Over Amevo

Het in Flevoland gevestigde Amevo is een toonaangevende leverancier van hoogwaardige tuinaanlegmaterialen. Met een uitgebreid assortiment richt het bedrijf zich op de behoeften van veredelaars, kwekerijen, tuincentra, hoveniers, tuinarchitecten en grootgroenvoorzieners. Het assortiment is samengesteld om aan de eisen van deze diverse sectoren te kunnen voldoen, met de nadruk op innovatie, kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit. Meer informatie nodig? Kijk dan op www.amevo.nl.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER