Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Elektrische maairobot Ceora maakt grasonderhoud minder arbeidsintensief

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 1 juni 2023
70 sec


Tijdens de komende Gras Innovatie Dag toont Husqvarna de maairobot Ceora. Deze machine is ook kandidaat voor de Gras Innovatie Award die op deze dag wordt uitgereikt.


De Ceora is een professionele oplossing voor gazononderhoud. Het doel van deze innovatie is om professionele groenvoorzieners, sportbeheerders en hoveniers te helpen bij het beheer en onderhoud van grote gazons en openbare groenruimten.

Efficiënt en veilig

De Ceora biedt geautomatiseerde maaioplossingen met behulp van autonome maaimachines, die zijn ontworpen om efficiënt en veilig te werken op uitgestrekte grasvelden. De robot biedt ook tools voor datamanagement en analyse om het beheer en de optimalisatie van grasvelden te verbeteren. Het doel van de Ceora is om de productiviteit en efficiëntie van groenvoorzieners te verbeteren, terwijl de impact op het milieu wordt verminderd door middel van duurzaam gazonbeheer.


Autonomie

De Ceora brengt verschillende innovatieve elementen naar het domein van professioneel gazononderhoud. Eén van de belangrijkste kenmerken is de autonomie, waarmee de maaimachines efficiënt en veilig werken op grote gazons en in openbare groenruimten. Hierdoor is het beheer van grote grasvelden minder arbeidsintensief en tijdrovend. Daarnaast biedt de Ceora geavanceerde tools voor datamanagement en -analyse, zodat groenvoorzieners de prestaties van hun grasvelden nauwkeurig kunnen volgen en bijsturen waar nodig, wat bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van het gazononderhoud.


Milieu

De Ceora heeft ook aandacht voor duurzaamheid, met verschillende functies om de impact van gazononderhoud op het milieu te verminderen. Zo maakt de Ceora gebruik van elektrische aandrijving in plaats van een conventionele brandstofmotor, waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals CO2 en fijnstof, aanzienlijk wordt verminderd. Daarnaast is de Ceora uitgerust met sensoren, die de maaifrequentie automatisch aanpassen aan de groeisnelheid van het gras. Dat draagt bij aan de gezondheid en kwaliteit van het gazon en zorgt voor minder energie- en brandstofverbruik bij het maaien.


Door het gebruik van gps-technologie en kunstmatige intelligentie wordt de maaicapaciteit geoptimaliseerd, waardoor de efficiëntie van het maaien wordt verhoogd en er minder tijd en energie nodig zijn voor het onderhoud van grote gazons en openbare groenruimten.

Evenement: Gras Innovatie Dag
Locatie: Sportpark Zuilen in Utrecht
Datum: donderdag 8 juni 2023
Toegang: GRATIS
Website: www.grasinnovatiedag.nl

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER