Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Grin: brandschoon maairesultaat zonder omkijken naar grasafval

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, donderdag 29 juni 2023
60 sec


Maaierproducent Grin zet in op maaien zonder opvang, waarbij het gras tijdens het maaien wordt verpulverd. Waar bij 'traditioneel' mulchen het maaisel versnipperd op het gazon achterblijft, vermaalt Grin het maaisel dusdanig dat het door het gazon heen valt. Daarmee dient het maaisel als voeding voor het gras en vormt het geen viltlaag.


Met het geoctrooieerde Grin-maaisysteem wordt het gras niet verzameld en hoeft het dus ook niet als afval weggebracht te worden. Het gras zweeft een fractie van een seconde in het Grin-maaidek. Dankzij de luchtwerveling die door het maaimes en het schroefblad in beweging wordt gebracht, wordt het gras gecentrifugeerd en vermalen. Op deze manier verminder je het volume van het gras. De minuscule deeltjes vallen direct naar de grond - zonder het oppervlak van het gazon te bedekken - en worden in korte tijd door het terrein verteerd. Er is geen sprake van ophoping en verstopping tijdens het maaien.

Verschillende maaiomstandigheden

Alle Grin-grasmaaiers zijn gebouwd op een speciaal frame en zijn te gebruiken op hoog gras, nat gras, oneffen terrein enzovoort. De best verkopende professionele maaiers zijn de PM53A, de PM53A KW met oliepomp voor maaien op steile hellingen, de BM46A-82V-accumaaier en de SPM53A KW-ruwterreinmaaier. De maaiers zijn voorzien van professionele Briggs & Stratton- en Kawasaki-benzinemotoren, evenals professionele 82V-accumotoren. Door de professionele aandrijving kan er 1.000 à 2.000 vierkante meter per uur gemaaid worden, afhankelijk van de maaiomstandigheden. De constructie van deze grasmaaier is robuust. De professionele maaiers zijn standaard voorzien van een Grin-motorbeschermingskegel, waarmee de maaier op steenachtig of oneffen terrein maximaal beschermd is tegen schade.


Italiaanse producent

Grin heeft zijn oorsprong in Italië. Het bedrijf is in 2005 opgericht en zette vier jaar geleden voet op Nederlandse bodem. In Sirtori in de provincie Lecco maakt Grin 95 procent van de onderdelen in eigen beheer.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER