Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Terugblik: de best gelezen artikelen van 2022

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 22 december 2022
140 sec


Het einde van 2022 nadert en zoals vanouds blikt Vakblad De Hovenier terug aan de hand van de tien best gelezen nieuwsberichten en artikelen.

De actie van Kevin Scholten staat met stipt op 1 bij de best gelezen artikelen van 2022. Een actie die ook nog terugkomt in nummer 7.
De actie van Kevin Scholten staat met stipt op 1 bij de best gelezen artikelen van 2022. Een actie die ook nog terugkomt in nummer 7.

1. Hoveniersbedrijf haalt tuin leeg nadat particulier weigert te betalen

Met stipt op één staat de actie van hovenier Kevin Scholten bij de best gelezen artikelen. Scholten kreeg nationale media aandacht doordat hij een door hem aangelegde tuin in Apeldoorn weer leeg haalde. De particulier weigerde al een aantal maanden te betalen en ook herhaaldelijke bezoeken van een deurwaarder haalden niets uit. Het artikel werd bijna 30.000 keer gelezen.


LEES OOK

2. De tien mooiste inheemse planten om mee te ontwerpen

Op de tweede plek staat het artikel van Lageschaar over hun keus voor de mooiste tien inheemse vaste planten. De vraag naar inheemse planten groeit, maar er is nog niet zo veel kennis over deze beplanting. Beplantingsontwerper Sipke Terpstra verdiept zich al een aantal jaren in inheemse planten en deelt zijn kennis in dit top 10 artikel. Terpstra haalde in 2021 ook al een tweede plek in het bestgelezen-lijstje met een artikel over structuurplanten.


LEES OOK

3. 'Allergisch voor vierkante tuinen: 'We moeten zoeken naar een stukje oergevoel'

Op de derde plek staat een interview met hovenier Mark Moes van Mark Moes Tuinen. Waar vele ondernemers in de rubriek Hovenier in Vizier hun beste beentje voortzetten is Moes kritisch, eerlijk en open over de sector én zijn eigen onderneming.


LEES OOK

4. Roundup spuiten in particuliere tuin voor professional niet meer toegestaan

Op de vierde plek een inmiddels achterhaald nieuwsbericht over een toepassingswijziging van het Ctgb voor Roundup. Wij schrijven achterhaald omdat het gebruiksverbod van gewasbeschermingsmiddelen voor professionals vanaf 8 juli 2022 weer van kracht is. Hiermee zijn toepassingen van het Ctgb niet meer van belang want er geldt een gebruiksverbod voor professionals buiten de landbouw.


LEES OOK

5. Verkeerd omgekapte boom zorgt voor anderhalf ton schade voor hovenier

Het nieuwsbericht over een slepende verzekeringszaak bij een Friese hovenier vond ook gretig aftrek onder onze lezers. Een klus van 600 euro voor het neerhalen van een boom eindigde vervelend toen de gevelde boom op de schuur en aangrezende kennel neerkwam. Die schadepost wilde verzekeraar Achema graag verhalen op de hovenier die volgens hen een vergroot risico had genomen in deze klus. Hoe het is afgelopen met deze rechtszaak is de redactie onbekend.


LEES OOK

6. Top 10 onderhoudsvriendelijke vaste planten...

Weer een top 10 lijstje in dit top 10 lijstje. Ditmaal van Handelskwekerij Antoon Rijnbeek over zijn keus voor tien onderhoudsarme vaste planten. Volgens Rijnbeek is een plant onderhoudsarm als die maar één keer per jaar gesnoeid hoeft te worden, niet woekert of omvalt en tegen droogte kan. In dit artikel komen onder andere Amsonia 'Ernst Pagels', Miscanthus sinensis 'Yakushima Dwarf', Echinops bannaticus 'Blue Globe' en Helenium 'Rubinzwerg' aan bod.


LEES OOK
Top 10 onderhoudsvriendelijke vaste planten...
04-05-2022 | ARTIKEL
205 sec

7. Tuin leeghalen bij wanbetalers; wat is je recht?

Op de zevende plek komt hovenier Kevin Scholten eigenlijk weer terug. Het artikel waarin we juridische duiding geven rondom het leeghalen van tuinen bij wanbetalers vond ook gretig aftrek bij jullie. We spraken hier met een jurist en deurwaarder over deze zaak. Want was is als hovenier nu eigenlijk je recht? Is een eigendomsvoorbehoud voldoende of moet je meer regelen?


LEES OOK

8. Wim van Strien 'douwt lekker door'

'Doordouwer' Wim van Strien verdient ook een plekje in de top 10 best gelezen artikelen van afgelopen jaar. Met Hovenier in Vizier interviewden we Van Strien over zijn "overnamedrift".


LEES OOK
Wim van Strien 'douwt lekker door'
11-01-2022 | ARTIKEL
173 sec

9. Op Curaçao is je plantenkennis algauw op orde

Weer een Hovenier in het Vizier interview, dit maal met Remco Hoekstra. Hoekstra woont en werkt nu zo'n 15 jaar op Curaçao met zijn hoveniersbedrijf Hoekstra Landscapers met kwekerij. Werken op een tropisch eiland klinkt idyllisch, maar het is hard werken aldus Hoekstra toch wil hij niet anders, want het leven op Curaçao voelt vrij.


LEES OOK
Op Curaçao is je plantenkennis algauw op orde
02-05-2022 | ARTIKEL
340 sec

10. De Toro-cirkelmaaier met veel zuigkracht om particuliere mega-gazons te maaien

Last but not least een machine-artikel wat vrij kort geleden is gepubliceerd. Hierin interviewen we Peter Schut die met zijn Schut Graszoden en Schut Groenvoorziening actief is in de groene sector. Insteek van het artikel is Schuts nieuwste aanwinst: een ProLine H800 van het merk Toro.


LEES OOK

Voorgaande jaren

Nog meer zin in top 10 lijstjes? Hieronder kun je best gelezen artikelen en nieuwsberichten vinden van 2021 en 2020.


LEES OOK
Terugblik: de best gelezen artikelen van 2021
20-12-2021 | NIEUWS
127 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER