Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

‘VeluwePlant als eerste aangesloten in plantenbank Suite MKB’

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Fleur Dil, dinsdag 25 oktober 2022
76 sec


Samenwerking tussen Become IT en VeluwePlant

Softwarebedrijf Become IT en groengroothandel VeluwePlant hebben de handen ineen geslagen. In de nieuwe planten module van het softwareprogramma Suite MKB, ontwikkeld door Become-IT, krijgen gebruikers nu ook inzicht in de beschikbaarheid van VeluwePlant.

Bernard van de Weerd VeluwePlant (links), Leo Kodde Become IT (rechts)
Bernard van de Weerd VeluwePlant (links), Leo Kodde Become IT (rechts)

Ketenintegratie

Afgelopen jaar heeft Become-IT een nieuwe plantenbank ontwikkeld. In deze plantenbank staan 9000 plantsoorten met foto’s en kenmerken. Deze plantsoorten kunnen gebruikt worden bij het maken van een plantenlijst bij een offerte. Wat nog ontbrak is de koppeling met plantenleveranciers. De behoefte van de klanten hierin is actuele informatie over de beschikbaarheid en prijzen van planten, ook het bestellen vanuit het systeem is een wens waarmee tijd bespaart kan worden.

Met VeluwePlant is de eerste samenwerking aangegaan om deze beschikbaarheid te integreren. Het mooie van deze samenwerking is dat er ketenintegratie ontstaat doordat systemen gekoppeld worden. Van prijsinformatie bij het maken van offertes door de hovenier tot het versturen van de inkooporder die automatisch bij de plantleverancier verwerkt wordt.


Klanten zijn meteen geholpen. Daar gaat het ons tenslotte om.'

Meesters in de Tuin

‘De planten module is op het evenement Meesters in de Tuin voor het eerst gedemonstreerd,’ vertelt Leo Kodde van Become-IT. ‘Sindsdien is de module voor klanten beschikbaar.’ Klanten van VeluwePlant moeten wel eerst geaccordeerd worden om de uitbreiding met inzicht in de aantallen, prijs en de beschikbare maten te krijgen. Via Suite MKB kunnen klanten dan ook direct hun bestelling doen. ‘Op dit moment worden die bestellingen nog naar ons doorgemaild. Straks is het ook de bedoeling dat klanten rechtstreeks bij ons kunnen bestellen,’ aldus Van de Weerd.


Gebruiksgemak

Om de gegevens in de plantmodule up to date te houden, stuurt VeluwePlant regelmatig de data van de voorraden door. Gebruikers van het softwareprogramma Suite MKB kunnen hun pakket uitbreiden met de module planten. De eerste gezamenlijke klanten maken er inmiddels al gebruik van. Become-IT zal dit nog verder verbeteren en hoopt ook andere leveranciers van planten aan te sluiten. ‘De module Planten met beschikbaarheid zal ook op de Groene Sector Vakbeurs in januari gepresenteerd worden.’


Uiteindelijk draaien dit soort vernieuwingen om gebruikersgemak en efficiëntie, vindt Kodde. Het is een integratie die iedereen een hoop gedoe bespaart. ‘Geen belletjes en heen en weer ge-mail meer,’ zegt Bernard van de Weerd van VeluwePlant. ‘En klanten zijn meteen geholpen. Daar gaat het ons tenslotte om.’

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER