Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Moderne villa nabij Hasselt met landelijke touch

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Tekst en fotografie: Monique Biermans | Michel Oprey & Beisterveld, maandag 7 november 2022
133 sec


Bij dit fraaie optrekje nabij de drukke stad Hasselt in België realiseerde hovenier Beelen & Geboers in samenwerking met architect Caro Droogmans een prachtige landelijke tuin, waarin rust en het vakantiegevoel helemaal tot hun recht komen.


Waar het begon

De eigenaren van de woning hebben een druk leven, dus 'thuis' moest voor hen echt een vakantiegevoel oproepen. De tuin naast het woonhuis beschikte al over een zwembad met rondom een grote houten vlonder, die 's winters en als het flink regende erg glad werd. Het was de start van een nieuw project; het gezin was klaar voor iets nieuws, iets verfrissends.


Nadat er contact was gelegd met Patrik Beelen van hoveniersbedrijf Beelen & Geboers, werd er in samenwerking met architect Caro Droogmans een ontwerp gecreëerd. In samenwerking met Beelen maakte Droogmans de ideeën voor de tuin visueel. Belangrijk was hierbij dat de woonruimte doorgetrokken werd naar de tuin. 'We hebben rekening gehouden met de leefruimtes in het huis. Daarom trokken we de plek waar de keuken is door naar de plaats waar nu de grote loungeset staat en maakten we aan de kant van de woonkamer ruimte voor de ligbedden. De zichtlijnen hielden we vrij, zodat je vanuit de woning direct de hele tuin in kunt kijken en een open uitzicht hebt. Door het gebruik van bloembakken en lineaire elementen wisten we het toch knus en afgebakend te houden', vertelt Beelen.


Keramische tegels

Beelen: 'Al snel werd duidelijk dat de houten vlonder verleden tijd zou zijn in het nieuwe ontwerp en plaats moest maken voor mooie keramische tegels. De klant vertelde dat hij vroeger landelijk gewoond had en dit terug wilde zien in het ontwerp. Een leuk fun fact: vroeger waren er op de plaats van de keuken paardenstallen. De woning is dus van origine een stal die helemaal verbouwd is tot woonvilla. Vandaar ook de keuze voor kasseien in combinatie met mooie grote keramische tegels van 100 bij 100 cm van Michel Oprey & Beisterveld. Dankzij deze combinatie is de tuin modern, maar oogt hij toch landelijk.'


De geplaatste grootformaat tegels van keramiek van MO-B lijken veel op natuursteen en zijn een mooie imitatie hiervan. Ze hebben een licht gestructureerd oppervlak en een uitzonderlijk formaat, waardoor de moderne uitstraling tot zijn recht komt. Met deze tegels wordt een exclusieve tuin gecreëerd, met een prachtige natuursteen-look rondom het bestaande zwembad. De hoogwaardige Europese kwaliteit staat garant voor jarenlang plezier en de tegels zijn weersbestendig en gemakkelijk in het onderhoud.

Beplanting met cortenstalen bloembakken

De aankleding van de tuin moest overeenkomen met de stijl. 'In overeenstemming met de klant is er gekozen voor beplanting in cortenstalen bloembakken. Daar was wel enige overtuigingskracht voor nodig. Ik vind het belangrijk om de klant mee te nemen in het proces en een goed beeld te vormen van de mogelijkheden. Om de keuze definitief te maken, heb ik samen met de klant andere projecten bezocht waarin cortenstaal was toegepast', vertelt Beelen. 'Zo kreeg de klant een beter beeld van hoe het er daadwerkelijk zou uitzien. Uiteindelijk past dit prima bij het totaalplaatje en zorgt het voor een stoere touch.'



De cortenstalen bloembakken zijn gevuld met diverse planten. Beelen: 'Een van de wensen van de klant was om het hele jaar door bloei en groen in de tuin te hebben. Vanuit dat uitgangspunt hebben wij beplanting gekozen met een overlappende bloeiwijze. Zo heb je altijd een tuin die straalt, op elk moment in het jaar.'

Ook 's avonds is de tuin een plaatje. Beelen en Geboers denken breder dan alleen het tuinplan en verzorgen eveneens het lichtplan. Ook in de avonduren moet de mooie tuin tot zijn recht komen.

Over Michel Oprey & Beisterveld

Bij Michel Oprey & Beisterveld is de mooiste selectie natuursteen en keramiek te vinden, in alle denkbare verschijningsvormen en voor diverse toepassingen. De collectie wordt uitsluitend via de erkende vakhandel aangeboden. Wel vervult Michel Oprey & Beisterveld in de markt een belangrijke adviesfunctie voor hoveniers, architecten, aannemers en projectontwikkelaars, én voor particulieren. De hele collectie is te ontdekken op de website: www.mo-b.nl.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Roos Stessens
Thursday 17 November 2022
Een juweeltje ! Mooi gedaan ! Opzet geslaagd!

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER