Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Medite Smartply doneert Chelsea Flower Show-tuin aan lokale milieuorganisatie

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 13 oktober 2022
84 sec


Ook op de RHS Chelsea Flower Show in London is in toenemende mate aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Zo wordt steeds beter nagedacht over wat er met de indrukwekkende bouwwerken en het bijbehorende groen van de showtuinen gebeurd nĂ¡ het evenement.

Medita Tricoya Extreme (MTX), de mdf-plaat die geschikt is voor buitengebruik. Het materiaal kan bovengronds wel 50 jaar mee en ondergronds 25 jaar.
Medita Tricoya Extreme (MTX), de mdf-plaat die geschikt is voor buitengebruik. Het materiaal kan bovengronds wel 50 jaar mee en ondergronds 25 jaar.

Bij Medite Smartply geven ze hierin het goede voorbeeld. De award-winnende tuin 'Building the Future' wordt compleet hergebruikt en een groot deel wordt gedoneerd aan Andover Trees United.

Harmony Woods

Andover Trees United is een door vrijwilligers geleide, milieugerichte liefdadigheidsinstelling die nauw samenwerkt met scholen en lokale overheden.
'Harmony Woods', dat op dit moment door Andover Trees United wordt ontwikkeld, is een tienjarig beplantingsproject. Kinderen en jongeren uit de lokale gemeenschap krijgen hiermee de kans om bijna vijf hectare landbouwgrond ten noorden van Andover te veranderen in een natuurlijk stadsbos. Hierdoor neemt de biodiversiteit toe en ontstaan er meer mogelijkheden om te leren over de (lokale) natuur. De helft van de gebruikte bomen in de tuin wordt gedoneerd aan Andover Trees United om herplant te worden in Harmony Woods, als onderdeel van het tienjarige beplantingsproject. De overige bomen zullen door de gevierde tuinontwerpster Sarah Eberle worden hergebruikt in haar andere tuinontwerpprojecten.


'We zijn zeer verheugd dat we deze fantastische tuin mogen schenken aan lokale schoolkinderen en studenten'

Buurtschool

De indrukwekkende bouwwerken uit de tuin, gemaakt van Medita Tricoya Extreme (MTX), inclusief Smartply Strongdeck gebruikt voor de dakbedekking, wordt verplaatst naar een lokale school in Andover, die nauw samenwerkt met Andover Trees United. De steunpilaren en grasmatten zullen ook overgeplaatst worden naar de buurtschool, net als het grind uit de tuin. 'We zijn zeer verheugd dat we deze fantastische tuin mogen schenken aan lokale schoolkinderen en studenten,' aldus Chris King, managing director - commercial bij Medite Smartply.


Het bouwwerk lijkt bijna van staal te zijn gemaakt, maar bestaat bijna  uit duurzaam mdf-plaat Medita Tricoya Extreme (MTX).
Het bouwwerk lijkt bijna van staal te zijn gemaakt, maar bestaat bijna uit duurzaam mdf-plaat Medita Tricoya Extreme (MTX).

Duurzaamheidscampagne

De herbestemming van de tuin maakt deel uit van de duurzaamheidscampagne van Medite Smartply. Elk onderdeel van de tuin wordt hergebruikt in nieuwe projecten, waardoor afval wordt verminderd en de CO2 in de houten platen blijft opgeslagen. 'We moeten het concept van een circulaire economie omarmen: bestaande materialen hergebruiken, recyclen en opknappen om afval te verminderen en duurzamer te zijn. Onze samengestelde houten platen zijn een voorbeeld van wat bereikt kan worden,' zegt King. Hij vervolgt: 'We zijn erg enthousiast om te zien hoe dit project een tweede leven krijgt. De RHS Chelsea Flower Show is nog maar het begin!'


Om de vele mogelijkheden van mdf te laten zien, heeft Medite Smartply een online mdf-community opgezet die enthousiastelingen uitnodigt om werk te delen, inspiratie op te doen en zelfs prijzen te winnen: www.meditemakesitreal.com

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER