Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Stihl presenteert nieuwste generatie accu machines op Meesters in de Tuin

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 7 oktober 2021
185 sec


Stihl presenteert nieuwste generatie accu machines op Meesters in de Tuin.
Na een jaar zonder, ontmoeten we elkaar live weer op 14 oktober aanstaande tijdens het eerste en enige evenement van 2021 in de tuinbranche: Meesters in de Tuin. Stihl pakt uit, met een nieuwe accutechnologie en een nieuwe serie accumachines.



Revolutionaire, nieuwe accutechnologie - accu AP 500 S

Met de AP 500 S accu brengt STIHL een nieuwe, exclusieve power laminate cell technology waarbij de levensduur van de accu is verdubbeld t.o.v. bestaande AP accu´s. Het aantal laadcycli is verdubbeld van 1250 naar 2500, wat neerkomt op een levensduur van 10 jaar. De AP 500 S accu is in alle AP accumachines te gebruiken en genereert een maximaal outputvermogen van 3,0 kW in combinatie met de nieuwe professionele accukettingzaag MSA 300. In vergelijking met de bestaande AP 300 S accu, weegt de AP 500 S slechts 100 gram meer en heeft de accu 20% meer energie-inhoud. De accu is voorzien van een geïntegreerde STIHL Smart Connector en bluetoothfunctie. Hiermee kan de laadstatus, dagelijkse gebruiksduur en locatie van de machine worden weergegeven in de app of in het pro-portaal van STIHL connected.


Krachtigste professionele accukettingzaag - MSA 300

Met de nieuwe professionele accukettingzaag MSA 300 presenteert STIHL de krachtigste accukettingzaag op de markt en geeft het een volledig nieuwe dimensie aan zaagwerk. Met 3 verschillend instelbare werkstanden kan de machine aangepast worden voor alle zaagwerkzaamheden en een maximale kettingsnelheid van 30 m/s halen. De MSA 300 is standaard uitgerust met hetzelfde zaaggarnituur als de MS 261, bestaande uit het STIHL zaagblad Light 04 en de STIHL .325" RS PRO zaagketting. De machine voldoet aan de hoge eisen van professionals op het gebied van ergonomie, robuustheid en duurzaamheid, en kan in regenweer en natte omstandigheden gebruikt worden. Een hoogtepunt is de elektronische bedienings- en meldingscockpit met LED-display. Deze biedt de gebruiker drie selecteerbare bedieningsmodi en maakt een eenvoudige en veilige bediening van de machine mogelijk. Bovendien heeft de gebruiker dankzij de grote LED-display steeds alle belangrijke informatie over de status van de kettingzaag in één oogopslag.


Krachtige en stille ruggedragen bladblazer - BGA 300

Met een blaaskracht van 25 newton is de nieuwe BGA 300 zowel het topmodel als de eerste ruggedragen blazer van het STIHL accu-assortiment. De professionele machine onderscheidt zich in het bijzonder door zijn zeer hoge luchtsnelheid van 87 m/s, waardoor zelfs natte, zware herfstbladeren doeltreffend en snel verwijderd kunnen worden. Bovendien is de BGA 300 de machine met het laagste geluidsniveau in zijn vermogensklasse. Dat is te danken aan het STIHL Silencer System, waarvoor een patent werd aangevraagd. Deze innovatieve techniek reduceert het geluidsniveau tot maximaal 93 decibel en zorgt ook voor een aangenamer geluid voor omwonenden en voorbijgangers, omdat storende frequenties en geluidspieken gericht worden geëlimineerd. De gebruiker regelt het benodigde blaasvermogen via drie standen met behulp van een tuimelschakelaar. Een extra boost-modus geeft het apparaat maximale kracht zonder tijdslimiet en de snelle verstelling van de blaaspijp maakt het mogelijk om de lengte ervan in een handomdraai aan te passen aan verschillende vereisten. De BGA 300 haalt zijn energie uit één van de robuuste, AR L accu´s. De bijzonder krachtige accu AR 3000 L garandeert een werktijd tot 2,5 uur.


Krachtige kettingzaag voor boomverzorging - MSA 220 T

De nieuwe MSA 220 T overtuigt door zijn vermogen en innovatieve bedieningscockpit. De MSA 220 T is de krachtigste accu-tophandle uit het STIHL assortiment en is daardoor perfect geschikt voor professioneel boomonderhoud. Een van zijn hoogtepunten is de elektronische bedieningscockpit met 180° LED-display: die maakt niet alleen een eenvoudige bediening van de machine in elke positie mogelijk, maar zorgt er tegelijk voor dat de gebruiker altijd een overzicht heeft van alle belangrijke informatie, zoals de werkingsstatus van de zaag of de kettingrem. De MSA 220 TC-O versie heeft ook een oliesensor die de gebruiker informeert wanneer het kettingoliepeil laag is. Met hetzelfde zaaggarnituur als de MS 201 T kunnen stammen en takken met middelgrote diameters snel verwijderd worden. De compacte MSA 220 T met zijn hoog motorvermogen is ook de ideale machine voor het onderhoud van boomtoppen en het verwijderen van dood hout. De energie die nodig is om deze compacte accuzaag te laten werken, wordt geleverd door een 36 V lithium-ionaccu AP 300 S accu. Deze accu is ontworpen om te voldoen aan de eisen van professionele gebruikers en kan ook in regenachtige en natte omstandigheden worden gebruikt.


De nieuwe STIHL 135-serie: robuust, krachtig en flexibel

Ook nieuw is de Stihl 135-serie voor professioneel gebruik, dat een groot aantal machines omvat voor bos, tuin- en landschapsonderhoud. Van de snoerloze bosmaaier FSA 135 tot de snoerloze stokheggenschaar HLA 135, de snoerloze combimachine KMA 135 en de snoerloze hoogsnoeier HTA 135. Alle machines uit deze reeks zijn krachtig, robuust, ergonomisch en zijn bestand tegen regen en vocht. Gebruikers kunnen het maximum toerental van de motor op drie niveaus instellen, aangepast aan de werksituatie. Verder zijn ook de luchtfilters van de machines gemakkelijk te reinigen, wat ook bijdraagt aan een lange levensduur en een optimale motorkoeling.


Kortom, er is veel te beleven bij Stihl, tijdens Meesters in de Tuin. Welkom bij de Stihl stand.

Op 14 oktober 2021 komen zo'n duizend professionals samen tijdens het jaarlijkse Meesters in de Tuin-evenement in het Ebben Inspyrium te Cuijk. Het is het eerste en enige evenement van 2021 in de tuinbranche en de eerste keer in twee jaar dat de meesters weer bij elkaar komen. Ook Trivium is van de partij.

Klik hier voor toegangskaarten voor Meesters in de Tuin 2021.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER