Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Bijzondere tuinprojecten

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 20 juli 2021
138 sec


De projectenparade is een overzicht van de mooiste en meest innovatieve tuinprojecten van de afgelopen tijd. Geheel in stijl van de vijverspecial is het overgrote deel van de projecten uitgevoerd met een vijver of zwembad.


Aanleg tuin bij villa aan het water
Aanleg tuin bij villa aan het water
In de Reeshof in Tilburg is mede dankzij Knops Tuindesign een echte design tuinkamer gerealiseerd. De aanleg gebeurde door Hoveniersbedrijf van Spelde. In de tuin is veel gewerkt met de witte aluminiumbakken van Adezz.

Aanleg tuin bij villa aan het water

Een combinatie van organische vormen en strakke lijnen is in deze moderne eigentijdse tuin toegepast. De aangrenzende waterplas is onderdeel geworden van de tuin. Voor de verharding is gekozen voor een combinatie van gebakken Waalformaat klinkers met keramische tegels 80x40x3 cm en een halfverharding met Morainesplit. Ook bij de verdere aanleg is uitsluitend gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen, zoals voor de beschoeiing en vlonder en voor de trappartij van keramische tegels met hoekverlijming. De verhoogde borders worden omrand door cortenstaal, waarvan ook de watertafels zijn gemaakt. De cortenstalen watertafels zijn van Adezz. De siergrassen, bamboes en snoeivormen vormen fraaie accenten in de toegepaste weelderige beplanting. Op meerdere plaatsen in de tuin zijn zitjes gecreƫerd, waar het op de verschillende momenten van de dag heerlijk genieten is in deze sfeervolle tuin aan het water.


Ontwerp en uitvoering: Dutch Quality Gardens Van Ooijen's Hoveniers
Contactpersoon: Rik de Jong, info@voh.nl


Er is een vijver voor Koikarpers en een spiegelvijver zonder vis waarbij Schellevis vijverranden zijn verwerkt

Moderne strakke tuin met vijvers te Bruinisse
Moderne strakke tuin met vijvers te Bruinisse

Moderne strakke tuin met vijvers te Bruinisse

De achtertuin is een uitbreiding van een reeds bestaand gedeelte. De opdrachtgever kon een stuk grond toevoegen aan zijn perceel zodat de tuin een stuk groter is geworden. Er is voortgeborduurd op de bestaande strakke lijnen die deze tuin kenmerken. Vooral de zichtlijnen zijn versterkt en uitgebreid. De beplanting is strak en rustig met beperkte kleuren. Zoals Lavandula, Cortaderia, Hydrangea paniculata en strakke Taxusvormen. Twee blokbomen op stam zijn Fagus sylvatica "Atropunicea". Bestrating van de achtertuin bestaat hoofdzakelijk uit Schellevis tegels, de houten vlonders uit Padouk met vlak profiel. Er is een vijver voor Koikarpers en een spiegelvijver zonder vis waarbij Schellevis vijverranden zijn verwerkt. De gevlochten tuinschermen zijn van Panel+.
Ontwerp en uitvoering zijn van Dutch Quality Gardens Hovenier Jan Bosman Tuinadvies te Koudekerke.


Ecozwembad uitgerust met hardsteen

In een zwemvijver special kunnen uiteraard geen projecten ontbreken waarbij zwembaden zijn gerealiseerd. In het zuiden van Limburg heeft Seegers Gardens & Pools een strak ecozwembad gerealiseeerd. Een ecozwembad is de combinatie van chloorbad en zwemvijver. Bij een ecozwembad wordt het filtratiesysteem van de klassieke zwemvijver sterk verfijnd. De lavafilter maakt plaats voor een mineraalfilter. Dit kan ook met planten, dan aangevuld met kiezel in verschillende fracties. Maar het kan nog een stapje verder, door toevoeging van een verfijnde compactfilter is het zelfs mogelijk zonder de planten mineraalfilter. De traptreden zijn van hardsteen gemaakt, voor een luxueuze uitstraling. Hier zijn Vietnamese hardsteen bloktreden van Michel Oprey & Beisterveld voor gebruikt. In het zwembad zijn de Vietnamese hardsteen tegels toegepast. Oerdegelijk met een exclusieve uitstraling.


De lavafilter maakt plaats voor een mineraalfilter. Dit kan ook met planten, dan aangevuld met kiezel in verschillende fracties

Natuurbad

Seegers Gardens & Pools heeft niet stil gezeten. Zo heeft het elders een mooi natuurbad gerealiseerd. Binnen de tuin is verder gebruik gemaakt van witte kwartskiezel van Michel Oprey & Beisterveld samen met de graniet terrastegels 'Tibet Dark Grey Gevlamd'.


Korstplaten van Belgisch hardsteen
Korstplaten van Belgisch hardsteen

Korstplaten van Belgisch hardsteen

De trend binnen stapstenen lijkt te zijn strak, strakker strakst. Maar deze robuuste korstplaten als stapstenen zijn ook zeker de moeite waard. Deze korstplaten zijn afkomstig van de buitenste laag van Belgisch hardsteen. Deze korstplaten zijn in eigen zagerij van Stone Base gezaagd uit een groot stuk Belgisch hardsteen. Nu dienen ze in een vijverpartij als natuurlijke stapstenen met de natuurlijke look en het grillige van natuursteen om de overkant te bereiken.


Ecotegel Schellevis

Schellevis heeft nieuwe tegels uitgebracht oudhollandse 'Eco-tegels'. Het ontwerp van de zeskantige open ECO-tegel zorgt ervoor dat het hemelwater soepel in de bodem infiltreert. Bovendien wordt de tegel duurzaam gemaakt van gerecycled grind uit het sloopproces (betongranulaat). De gevoelstemperatuur boven een openbestrating kan ook nog eens flink schelen op een hete zomerdag.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER