Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Vraag naar gebakken klinkers stimuleert innovatie

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Luuk Jilesen, maandag 31 mei 2021
60 sec


Nederland kent een rijke historie als het gaat om de klassieke gebakken klinker. De solide eenvoud past bij het Hollandse gedachtegoed. Het is een no-nonsense-steen die dankzij zijn veelzijdigheid in tal van toepassingsgebieden en stijlen in te zetten is. Klinkers zijn zelfs in een modern tuinontwerp niet weg te denken en onverminderd populair. Daarom is het goed om te weten dat er naast de gebakken variant nu ook andere opties zijn die hetzelfde sfeerbeeld geven en nog meer voordelen bieden, zoals een snelle levertijd.


Ogenschijnlijk oer-Hollands: GeoCotto

Een dergelijke productinnovatie is onlangs geïntroduceerd door MBI De Steenmeesters: GeoCotto. 'Geo' refereert aan de GeoSteen-collectie. Dat betekent dat de toplaag bestaat uit op natuurlijke kleur geselecteerde granulaten. De inzet van deze techniek en de verfijning van grondstoffen heeft MBI-stenen met een rustieke uitstraling opgeleverd. Het tweede gedeelte van de naam, 'Cotto', verwijst naar de klassieke gebakken variant. De kleurenrange komt perfect tegemoet aan de marktvraag naar ingetogen, nostalgische kleuren. Het is een feit dat de Covid-19-pandemie effect heeft op de verkrijgbaarheid van materialen. Het mooie van deze ontwikkeling is dan ook de ruime verkrijgbaarheid, doordat grondstoffen dicht bij huis gewonnen worden en er snel geproduceerd kan worden.


Uiteraard is de MBI-steen ook gestoeld op een betonnen fundament. Hij is oersterk en maatvast dankzij het geconditioneerde droogproces. De toplaag wordt extra beschermd door de Protection Plus-behandeling.

Naast de gebakken variant zijn er nu ook andere opties die hetzelfde sfeerbeeld geven en nog meer voordelen bieden, zoals een snelle levertijd

Meer nieuws

Nog een bekende innovatie van MBI is GeoCeramica, een hybride product dat de eigenschappen van een betontegel en een keramiektegel combineert. Ook hier gaan de ontwikkelingen wat betreft formaat en design onverminderd door. Wilt u het volledige assortiment van MBI inzien, inclusief GeoCotto en GeoCeramica, vraag dan de brochure aan op www.mbi.nl/tuinbrochure.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER