Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Engelsman Hoveniers viert 85-jarig bestaan

INGEZONDEN MEDEDELING
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 24 november 2020
112 sec


Engelsman 85 jaar Haagse kwaliteit

Engelsman Hoveniers bestaat 85 jaar. De overgrootvader van de huidige eigenaar André Engelsman besluit in de woelige crisisjaren voor zichzelf te gaan beginnen met een bloemen- en plantenhandel. Inmiddels zo'n 85 jaar later is het bedrijf meerdere malen verhuisd, maar blijven ze trots op hun Haagse roots. Directeur Dick Oosthoek van Stichting Groenkeur bezoekt het bedrijf om hen te feliciteren met dit mooie jubileum.

Dick Oosthoek, André, Priscilla en Alex Engelsman. (vlnr)
Dick Oosthoek, André, Priscilla en Alex Engelsman. (vlnr)

André Engelsman viel het op jonge leeftijd al op dat er steeds vaker vragen kwamen of ook het gras aangelegd kon worden, de plantjes geplant of een schutting geplaatst. Hij startte dan ook met deze werkzaamheden en bouwde dit snel uit. In 1999 verhuisde het bedrijf vanuit het Haagse naar Wateringen, in het Westland. Dit leidde tot, naast een nieuwe telefoonnummer, ook tot de opening van de poorten richting een nieuw marktgebied. Eind 2018 nam André Engelsman Van Ree over in Pijnacker. Waarna het gehele bedrijf overging naar de huidige locatie in Pijnacker.

Nieuwe locatie

Alle reden om een kijkje te gaan nemen aan de Nieuwkoopseweg in Pijnacker. Daar werd onze directeur ontvangen door André Engelsman in gezelschap van dochter Priscilla en neef Alex. Een jong enthousiast team staat klaar om de vervolgstappen te gaan maken. Het buitenterrein is al onderhanden genomen en de nieuwbouwplannen voor de loods en het kantoor zijn al ver gevorderd. De strakke organisatie en coördinatie zie je af aan het vernieuwde buitenterrein en de tijdelijk ingebouwde kantoorruimtes. Er is goed over nagedacht en strak geregeld. Hun 65 medewerkers zijn belangrijk. Daarom zijn ze zelf ook altijd aanwezig bij vertrek en terugkomst van de mannen. Ze steken ook veel tijd en energie in veilig en goed werken. Zo voeren zij een interne campagne O, O, Den. Met deze campagne brengen ze de belangrijkste processen op een leuke manier onder de aandacht. Ze vinden kwaliteit ook zeer belangrijk en beschikken over vakbekwame medewerkers, waardoor het bedrijf zowel het certificaat Boomverzorging als Groenvoorziening heeft.


Met een interne campagne O, O, Den brengen ze de belangrijkste processen op een leuke manier onder de aandacht

Eigen medewerkers

Fuseren van twee bedrijven is geen eenvoudige opgave. Twee culturen breng je niet zomaar samen. Toch is het gelukt. De medewerkers van Van Ree zijn gelijk in combi's gaan werken met de Engelsman collega's. Auto's en gereedschap was aan vervanging toe. Dit maakte dat de medewerkers erop vooruit gingen met de komst van Engelsman. Dan is er ook al veel gewonnen. Engelsman werkt ook graag samen met partners, maar doet het liefst alles binnen de eigen muren. Ze halen expertise binnen, om zichzelf de kunst eigen te maken en integreren de ervaring snel binnen het bedrijf. Dit is ook de reden dat ze de meeste werkzaamheden met eigen personeel uitvoeren en zo min mogelijk inhuren.


Duurzaam

Werken aan duurzaamheid betekent goed omgaan met personeel, maar ook met de uitvoering van het werk. Er staan meerdere elektrische auto's klaar zodat het woon werk verkeer of de auto die in verband met Corona achter de bus aanrijdt ook goed ingezet wordt. Onkruid bestrijden gebeurt met mobiele units en er is een heuse imker actief. Maar ook het nieuw te bouwen pand is op duurzaam en groen werken ingericht. Er komt veel glas in omring met hout en groen. Ondanks dat Engelsman 85 jaar Haagse Kwaliteit in huis heeft, is het bedrijf nog aan het begin van haar toekomst met al deze plannen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER