Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Waarde

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, maandag 5 oktober 2020
89 sec


Wat is een hovenier waard? 'Veel, heel veel' zullen de lezers van dit vakblad waarschijnlijk in koor roepen. Nu is het algemeen bekend dat roepen in een koor in tijden van corona ten strengste verboden is.


Veel hoveniers zijn daarom in hun hart wel overtuigd van hun eigen waarde, maar de dagelijkse praktijk laat anders zien. Als je met ze praat klinkt het vaak heel stoer dat ze giga-uurtarieven hanteren, maar als je wat verder doorvraagt blijkt dat de tarieven misschien vaak wel okay zijn, maar dat er ook veel uren worden weggegeven. Bijvoorbeeld in voorbereidings- en projecturen of - heel bekend - in de avonduren als er een ontwerp voor klanten wordt samengesteld.

In deze sector hebben wij in veel gevallen - en dat is een luxeprobleem - nog steeds meer werk dan medewerkers. Profiteer daarvan door voor de mensen die u in dienst hebt een interessante werkgever te zijn.

Daar ligt vaak een strategisch keuze aan ten grondslag. Investeren in goede klanten levert op korte termijn weliswaar geen geld op, maar op langere termijn wel. Tenminste, dat is de bedoeling en als ondernemer moet u zelf de keuze maken. Gun ik deze klant wat extra voordeel op korte termijn, om daar op langere termijn de vruchten van te plukken? Of heb ik een verkoopcursus nodig om wat steviger voor de dag te komen? Realiseert u zich wel - en dat is een van de zaken die wij als vakblad bij de afgelopen Groenversneller hebben geleerd - dat wat voor ondernemers geldt niet automatisch ook geldt voor het personeel. Als ondernemer is het misschien niet erg om een paar overuren te draaien, maar vindt uw personeel dat ook? Veel ondernemers hebben door die constante hectiek problemen om personeel te behouden en klagen dan dat medewerkers voor een of twee tientjes naar de buurman verhuizen. Ook voor ondernemers is het overigens een keer genoeg. Hoveniers werken vaak zes dagen per week. Dat kunt u als ondernemer heel lang volhouden, maar zelfs de hardstwerkende tuinprofessional heeft een moment nodig om bij te komen. Van veel hoveniers hoor ik overigens dat ze die tijd gebruiken om hun eigen tuin te verfraaien.

Hoveniers werken vaak zes dagen per week, maar zelfs de hardstwerkende tuinprofessional heeft een moment nodig om bij te komen

In deze sector hebben wij in veel gevallen - en dat is een luxeprobleem - nog steeds meer werk dan medewerkers. Profiteer daarvan door voor de mensen die u in dienst hebt een interessante werkgever te zijn. Natuurlijk heeft dat met geld te maken, maar vaak ook met andere zaken. Als het alleen over geld gaat zijn er tal van sectoren waarmee wij als sector nooit mee kunnen concurreren.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER