Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Primeur: eerste elektrische Weedmasters verkocht

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 23 september 2020
117 sec


Elektrisch en milieuvriendelijk onkruid bestrijden

De verduurzaming binnen de onkruidbestrijding zet door. Waar je eerst uit de voeten kon met een emmertje Round-up, verwacht en vraagt de klant nu een duurzamere aanpak. Dan kun je kiezen voor onkruidbestrijding door middel van heet water, óf je gaat een stap verder en kiest voor elektrische onkruidbestrijding met heet water. Dat is extra duurzaam, vond ook het Friese bedrijf Weed Free Service.


Harry Kloosterman, eigenaar van Weed Free Service, heeft jaren geleden gekozen voor de heetwatermethode. De effectiviteit van deze manier van onkruid bestrijden, in combinatie met de veelzijdigheid van de methode, was voor hem doorslaggevend. 'Je kunt het hete water bijna overal toepassen', aldus Kloosterman. 'Zowel bij onkruidbestrijding als bij reiniging met lage druk geeft het de minste kans op beschadigingen.'

Door onkruid met kokend water te behandelen, wordt zonder chemische bestrijdingsmiddelen de celstructuur van de plant vernietigd, waardoor het onkruid afsterft. Deze methode is ontwikkeld voor de bestrijding van onkruid, algen en mos op allerlei locaties: van stedelijke tot plattelandsomgevingen, van industrieterreinen en boerenerven tot scholen en dorpshuizen en uiteraard in de tuin. Weed Free Service maakt niet alleen gebruik van grote, maar ook van kleinere heetwatersystemen. Zo kunnen ze ook op plaatsen komen waar grotere apparaten niet handig zijn, zoals nauwe doorgangen, brandgangen, binnenhofjes en smalle fietspaden. De methode is dus ook ideaal voor privétuinen.

Verduurzaming

De Waterkracht Weedmaster eM is een elektrische twee-in-eenmachine die bedoeld is voor onkruidbestrijding en reiniging, bijvoorbeeld van straatmeubilair. Hij heeft een werkdruk tot 50 bar en een wateropbrengst van 8 liter per minuut bij een constante temperatuur van 99°C. Verder is de eM voorzien van Li-ionaccupakketten, elektrische aandrijving en een nauwkeurige en constante temperatuurregeling en is de onkruidbestrijder-reinigingsmachine eenvoudig te verplaatsen. Dankzij het elektrische karakter is de machine daarbij emissievrij en mooi stil.
Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid speelden bij de aanschaf van de machine een belangrijke rol. Een bijkomend voordeel is de geruisloze werking van de machine, waardoor er op vrijwel elk moment van de dag bijna overal gewerkt kan worden. 'En dat een werkdag lang', aldus Jan van der Zanden van Waterkracht. 'De keuze voor de Weedmaster eM is in lijn met de verduurzaming van het wagenpark en het materieel', vertelt Joël de Haan, co-owner van Weed Free Service. Over de voordelen van de machine zijn hij en Kloosterman het eens: 'De eM is effectief en CO₂-neutraal en dus extra milieuvriendelijk, duurzaam én lekker stil', stellen beiden. 'Wat die duurzaamheid betreft, willen we voorop blijven lopen', aldus De Haan. 'Daarin maken we met de eM een mooie slag.'


'Dubbel elektrisch'

Bij de Friese onkruidbestrijder, die zich de afgelopen jaren gespecialiseerd heeft in het milieuvriendelijk bestrijden van invasieve exoten zoals Japanse duizendknoop en reuzenberenklauw, is de gloednieuwe Weedmaster eM gemonteerd op een eveneens elektrische Goupil G4, geïmporteerd uit Frankrijk door Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit. 'Dubbel elektrisch, dus', duidt Van der Zanden. De machine zal onder meer in de gemeentes Waadhoeke, Leeuwarden en Achtkarspelen ingezet worden.


DEM BV leverde de elektrische Weedmaster halverwege juni bij Weed Free Service af. 'De eerste ervaringen zijn goed', aldus De Haan. 'Er waren een paar kinderziektes, maar deze zijn inmiddels opgelost. De machine doet het super en hij is ook mooi stil.' Concrete afspraken tussen Waterkracht en Weed Free Service over de aanschaf van extra exemplaren zijn nog niet gemaakt, als we De Haan spreken. Maar hij is positief: 'Die intentie is er zeker wel', besluit hij.

Weedmaster Waterkracht eM achterkant

Specificaties Weedmaster eM

Capaciteit: 1750 - 2500 m²/dag
Werkdruk: 0,5 - 50 bar
Wateropbrengst: 8 l/m
Afmetingen: 1050 x 800 x 1320 mm
Gewicht: 275 kg
Werkslang: 15 m/rvs veerhaspel

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER