Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Een goede hovenier maakt nog geen goede ondernemer

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Charlotte van Iersel, zondag 30 augustus 2020
84 sec


Groenversneller is een groeitraject voor ambitieuze en leergierige hoveniers. Hierin gaan ondernemende hoveniers in zes intensieve bijeenkomsten in een half jaar hard aan de slag met het behalen van hun bedrijfsdoelen. Bedrijfscoach en ondernemersexpert Pieter Peelen geeft tijdens de eerste bijeenkomst inzicht in het thema 'klant'. Want een klant is de groeimotor van elk bedrijf.

Bedrijfscoach en ondernemersexpert Pieter Peelen
Bedrijfscoach en ondernemersexpert Pieter Peelen

Ondernemer worden

Plantenkennis op orde is mooi, maar hoe zorg je er nou voor dat je bij iedere aangelegde tuin terug mag komen voor onderhoud? Hoe breng je dat stukje design en tuinadvies overzichtelijk en kostendekkend in rekening? Én hoe kun je voor nagenoeg dezelfde werkzaamheden 20 euro per uur meer vragen? Kortom hoe wordt je een goede ondernemer en hoe spreek je je klant op de juiste manier aan.


'Ik ben er heel simpel in: als hovenier ben je vakspecialist en ondernemer'

Peelen: 'Veel hoveniers zijn goede vakspecialisten en laten zich voorlichtingen, lezen vakinhoudelijke boeken, gaan naar de teler en de tegelfabriek. Ze kijken naar nieuwe ontwikkelingen en trends. Dit allemaal maakt een goede vakspecialist.'

Peelen ervaart dat juist goede vakspecialisten kansen missen als ondernemer. Zo zijn de faalkosten in een bedrijf vaak hoger dan nodig bij vakspecialisten en qua input stoppen ze er veel tijd in en krijgen ze er te weinig winst voor terug. Bij Groenversneller ga je kijken waar ben jij goed in bent als hovenier en hoe je dit communiceert naar de (potentiële) klant.

Daan Bruin over ambassadeurschap

Van betalende klant naar ambassadeur

Volgens coach Peelen vallen klanten uiteen in drie categorieën: de betalende klant, de klant die een herhaalaankoop doet en de ambassadeur. Elk stadium heeft een eigen aanpak nodig met betrekking tot marketing, sales en accountmanagement. 'Ambassadeurs zijn de beste groeimotoren, omdat ze een goed woordje voor je doen bij hun vrienden. Ambassadeurs maken is niet gemakkelijk, want: en dit is wetenschappelijk onderzocht, mensen praten vijf keer zo graag over een negatieve ervaring als over een positieve. We vinden het veel leuker om te klagen.' Daan Bruin van Bruin Groenvoorziening deelt zijn ervaringen bij het maken van klantambassadeurs. 'Als iemand al eens een goed woordje voor je heeft gedaan, win je de opdracht wellicht alsnog, zelfs als je prijs iets hoger ligt dan bij je concurrent.'


Wil jij ook jezelf ontwikkelen als ondernemer? Wil jij kijken hoe je van je betalende klanten ambassadeurs kan maken? Er zijn nog maar enkele plekken vrij voor gemotiveerde hoveniers. Neem vrijblijvend contact op om te kijken of Groenversneller jouw onderneming kan laten groeien. Via mail of op 024 203 40 92.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER