Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Nieuwe functies in ConnectedGreen-app uitgelegd op Groene Sector Vakbeurs

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 2 januari 2020
94 sec


ConnectedGreen is dit jaar alweer voor de vierde keer aanwezig op de beurs in Hardenberg. In 2017 stond het bedrijf er met een prototype en werden de eerste pilotprojecten opgetekend. Het idee is inmiddels uitgegroeid tot een serieus bedrijf, zodat ConnectedGreen nu op een andere manier op de beurs staat. Dit jaar doen ze mee om zowel bestaande als potentiƫle nieuwe klanten te ontmoeten.


Op de Groene Sector Vakbeurs is de hele markt vertegenwoordigd. Het is een belangrijke ontmoetingsplek voor bedrijven uit de groene sector en hun opdrachtgevers. Bezoekers hebben meer tijd om zich te verdiepen in nieuwe ontwikkelingen of om bij te praten, omdat het een relatief rustige periode is. Zaken als de innovatieroute, waar ConnectedGreen vorig jaar aan deelnam, en het inspiratieplein, waar zijn sensoren dit jaar staan, dragen hier zeker aan bij.

Nieuwe functies

Er zijn veel nieuwe functies ontwikkeld in de ConnectedGreen-app; deze zullen live gedemonstreerd worden. Zo is er een aantal veelgebruikte grondsoorten toegevoegd aan de app. Dit is erg belangrijk voor de nauwkeurigheid van de metingen. Ook is er een nieuwe module voor gebruikersbeheer beschikbaar, waarmee klanten zelf kunnen bepalen met wie ze de sensorgegevens delen. Natuurlijk zijn ook de sensoren te bekijken (en aan te raken) en geeft ConnectedGreen graag antwoord op een vraag die vaak gesteld wordt, namelijk hoe de sensoren onzichtbaar zijn weg te werken in de openbare ruimte. Ten slotte wordt in de stand ook een speciaal plekje vrijgemaakt voor de Gouden Gieter die ConnectedGreen op 21 november in ontvangst mocht nemen op de Vakbeurs Klimaat!


Duurzaamheid

De belangrijkste ontwikkeling in de groene sector is duurzaamheid. De groene sector zou op dat gebied een leidende rol moeten spelen, en het is goed om te zien dat dit onderwerp zich in de afgelopen vijf jaar zo ontwikkeld heeft. Gelukkig zien steeds meer groenbedrijven in dat duurzaam niet alleen maar geld kost, maar dat er ook geld mee verdiend kan worden - zonder dat het ten koste van onze planeet gaat. Zo maakt ConnectedGreen het mogelijk om tot betere resultaten te komen met minder water, uitval en CO2-uitstoot. Een tweede ontwikkeling is dat opdrachtgevers de sector steeds vaker uitdagen om transparant te zijn en samen te innoveren. Gelukkig beseffen steeds meer opdrachtgevers dat de goedkoopste oplossingen vaak niet de beste oplossingen zijn, zeker voor de lange termijn. ConnectedGreen speelt hierop in met het platform, dat opdrachtgevers en opdrachtnemers in staat stelt om beter samen te werken.


Ten slotte (hoe kan het ook anders) zal er een grote rol zijn weggelegd voor automatisering. Er is een flink personeelstekort en dat zal niet snel overgaan. Hierdoor zijn bedrijven genoodzaakt om slimmer te werken en strakker te plannen en te sturen. Op die manier kan het beschikbare personeel worden ingezet voor die zaken die er echt toe doen.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER