Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Prairie Garden: een goed antwoord op hittestress en wateroverlast

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
zondag 22 september 2019
92 sec


Hoe kun je met beplanting in de tuin inspelen op het veranderende klimaat? Een goede bodemvoorbereiding is essentieel en de beplanting moet aan bepaalde vereisten voldoen.


Prairie Garden van Lageschaar is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en geschikt voor gebruik in een klimaatbestendige tuin. De prairiebeplanting laat weinig tot geen onkruid toe omdat de planten diep wortelend zijn. De aanleg vereist dan ook een speciale procedure: na een goede bodembewerking wordt de bovenste acht centimeter afgedekt met een mengsel van lavagesteente. Het lavamengsel houdt kiemend onkruid grotendeels tegen en zorgt voor een goede waterhuishouding. Omdat de lava een groot waterbergend vermogen heeft, is de beplanting goed bestand tegen extreme hoosbuien en voorkomt deze in droge periodes juist uitdroging van de grond.

Kleurrijk en onderhoudsarm

De natuurlijke schoonheid en de afwisseling in kleur en structuur blijven door de jaargetijden heen mooi om naar te kijken. De bloemrijke planten komen in een wisselende samenstelling over het gehele plantvak terug. De combinatie van langbloeiende vaste planten en siergrassen zorgt voor een kleurrijke tuin die weinig onderhoud nodig heeft. Alleen in het vroege voorjaar, wanneer alles is afgemaaid, is het even wat rustiger in de border.


Kant-en-klare plantcombinaties

Een prairietuin kan op maat worden gemaakt, maar om de hovenier werk uit handen te nemen kan worden gekozen voor kant-en-klare vasteplantencombinaties waarbij eigenlijk het beplantingsplan dus al gemaakt is. Aan de hand van enkele selectiecriteria, zoals grondsoort, standplaats, omgeving, gewenste kleur en hoogte, kan worden gekozen uit ruim dertig unieke Prairie Garden-plantcombinaties (dus geen zaadmengsels).


Deze beplantingen kunnen in principe in elke buitenruimte worden toegepast en zijn daarmee ook geschikt voor de diverse doelgroepen die de hovenier bedient: van zowel particuliere tuinen tot en met zakelijk groen en openbare ruimtes. Prairie Garden is zeer geschikt voor gebruik in een klimaatadaptieve tuin, is duurzaam, heeft een natuurlijke uitstraling en een positief effect op de flora en fauna. Mooi voor mens en dier.

Over Lageschaar

Respect voor de natuur, ruim veertig jaar gedegen vakkennis en passie voor planten. Dat is Lageschaar. Bij ons vindt u uitsluitend degelijke, soortechte kwaliteitsplanten voorzien van PlanetProof, Groenkeur en het NL Greenlabel-duurzaamheidsrapport. Als nuchter Achterhoeks familiebedrijf zorgen we voor beplantingsadvies op maat, met volop ruimte voor eigen creativiteit. Dit doen we voor onze klanten in zowel binnen- als buitenland.


Soortecht, leverbetrouwbaar en duurzaam geteeld

Lageschaar Vaste Planten kweekt al ruim veertig jaar op een duurzame teeltwijze een groot sortiment vaste planten in P9 op eigen kwekerij. Soortechtheid, leverbetrouwbaarheid en duurzaam geteelde producten kenmerken ons bedrijf. Naast onze duurzame planten van goede kwaliteit, leveren wij ook de fleurige en onderhoudsarme beplantingssystemen Prairie Garden, Fleur Robuste en Fleur Dansante. Deze uitgebalanceerde concepten zijn flexibel in te zetten en hierdoor toe te passen in elk groendesign. Lageschaar streeft altijd naar een natuurlijke en kleurrijke buitenruimte voor een optimale beleving.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER