Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Snel weer strakke bermen dankzij Vredo Compact en SUPERcompact

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
zaterdag 21 september 2019
56 sec


Te zien op de Nationale Demodag Hoveniers zijn de Vredo Compact- en SUPERcompact-doorzaaimachines. Omdat de grasmatten die de Vredo zaait een hoge betredingsgraad hebben, is het cruciaal dat deze direct weer te betreden zijn. Doordat de Vredo met het dubbeleschijvenprincipe het zaad nauwkeuring in de bodem doseert, kan dit.


Belangrijke factoren, zoals vochtige aarde, warmte, licht en lucht, zorgen voor het hoge ontkiemingspercentage tot 96% van het graszaad en zorgen er bovendien voor dat het niet wordt opgegeten door vogels of dat het jonge grasplantje verdort. Het is doorzaaien waarbij het dure graszaad efficiënt en doelgericht wordt ingezet. Hiermee heeft men weer snel groene trapvelden, strakke bermen en fraaie parken aangelegd. Deze allrounders zorgen in de gewenste werkbreedte voor een optimaal resultaat. Door met de Vredo Compact en SUPERcompact door te zaaien behoudt u de huidige grasmat en worden open en verdroogde plekken in een mum van tijd gerepareerd. De grasmat wordt verjongd en onkruid krijgt nagenoeg geen kans door de snelle dichtgroei van de zode.

Vredo Turf-Fix

Op de Nationale Demodag Hoveniers zal ook de Vredo Turf-Fix te zien zijn, dé doorzaaimachine voor de professionele hovenier. De laatste uitvoering kenmerkt zich met twee gewichtenbakken aan de voorzijde om een extra evenwichtige druk te kunnen uitoefenen op de snijschijven. Daarnaast heb je nu minder handelingen nodig om de Turf-Seed-unit om te bouwen naar de Turf-Air-(beluchten) of Turf-Sand-(bezanden)units. Dit zijn specialistische bewerkingen die op gazons kunnen worden uitgevoerd door één en dezelfde machine. De Turf-Fix bestaat uit een basisunit van 81 cm breed en kan zowel als getrokken (zitmaaier) als driepuntsmachine (trekker) worden geleverd. Ook kan hij worden aangebouwd aan een eenassig voertuig.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER