Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

AllTrec 4810T van WeedControl: 100% elektrische werkdrager met flinke capaciteit

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 20 september 2019
107 sec


WeedControl is gevestigd in Waalwijk en heeft twintig medewerkers. Inmiddels is het bedrijf in een groot deel van Europa actief op het gebied van chemievrije onkruidbestrijding. De klantengroep loopt van grote gemeenten en aannemers, van werkvoorzieningen en groenaannemers tot aan de kleinere hoveniers. Met een grote ambitie voor techniek, kennisdeling en service wordt iedere dag hard gewerkt om de klanten te voorzien van de nieuwste producten.


Ook dit jaar nemen wij graag deel aan de Demodag. Met de groenkenners die op deze dag aanwezig zijn, hebben wij logischerwijs veel raakvlakken. Deze dag is uitermate geschikt om elkaar beter te leren kennen. We blijven ontwikkelen en zien de werkvloer van de klant als kweekvijver voor innovatie.

Verleden, heden, toekomst

WeedControl staat, net als iedere zichzelf respecterende hovenier, voor mens en milieu. Onze aarde is klein en zullen we moeten respecteren. Om die reden kijkt WeedControl ook verder dan alleen de alternatieven voor chemie. Zo werken we vanaf het begin met warmte-terugwinsystemen, wat de CO2-productie van de machines halveert. En voertuigen draaien sinds het begin op gas in plaats van diesel. Wij staan niet stil en werken hard aan ontwikkelingen in waterstof, autonome voertuigen en andere vormen van onkruidbestrijding. Met de kennis en kunde uit het verleden en de ambitie van nu zorgen we voor een oplossing in de toekomst.


Appels met appels vergelijken

De hovenier en groenvoorziener is verplicht chemievrij te werken. Simpelweg omdat het gebruik van pesticiden onder andere het grond- en oppervlaktewater verontreinigt en de waterkwaliteit hierdoor direct wordt beïnvloed. Tip: pesticidevrij werken is haalbaar en betaalbaar. Het begint met een slim ontwerp en dito inrichting. Ook in bestaande tuinen valt hier nog winst mee te behalen. Heeft u een project aangenomen? Let dan goed op welke prijzen u met elkaar vergelijkt. Zijn de prijzen van chemisch en chemievrij beheer gebaseerd op bruto- of netto-oppervlak? Vergelijk wel appels met appels.


100% elektrische werktuigdrager

Naast de bestaande energiezuinige, chemievrije bestrijdingstechnieken is de transitie gemaakt naar elektrische voertuigen. Sinds vorig jaar zijn wij een samenwerking aangegaan met Frank van der Staak (FPS-Machines). Door onze kennis te bundelen is de AllTrec 4810T geboren. Deze machine laten wij u dan ook graag zien tijdens de Demodag; een 100% elektrische werktuigdrager met een flinke capaciteit aan boord en een werktijd van acht uur uw ideale partner.
Deze machine is, in tegenstelling tot de andere op de markt, ontworpen om de accu heen. Energie-overbrengingen zijn vermeden en hiermee verbetert niet alleen de efficiëntie van het voertuig, maar is het voertuig ook emissievrij en fluisterstil doordat eveneens de volledige hydrauliek is uitgesloten.


Alleskunner

Of het nu gaat om grasmaaien, onkruid bestrijden of veeg- en reiningswerkzaamheden, deze machine is zo ontworpen dat hij gecombineerd kan worden met verschillende aanbouwdelen. Dankzij deze flexibele inzetbaarheid is de AllTrec 4810T een echte alleskunner. Voor de AllTrec 4810T wordt het werktuigenpakket op korte termijn verder uitgebreid. Naast de bestaande maaidekken van 130 cm en 180 cm en de AIR E-Variator hetelucht-onkruidbestrijdingsunit zijn wij bezig met de ontwikkeling voor een bladblazer, kantensnijder alsook een onkruidborstel. Hebben wij uw interesse gewekt? Kom ons bezoeken tijdens de Nationale Demodag Hoveniers. Wij staan u graag te woord en delen onze kennis en ervaring met u.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER