Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Groenversneller in september van start met negen hoveniers

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Linde Kruese, woensdag 28 augustus 2019
62 sec


Begin dit jaar meldden we dat dit vakblad op zoek ging naar deelnemers voor Groenversneller: een programma waarbij hoveniersbedrijven vol inzetten op groei. Negen ambitieuze, middelgrote hoveniers zijn inmiddels klaar om te starten met Groenversneller. In september zal de kick-off plaatsvinden. Vakblad De Hovenier is er uiteraard bij om alle stappen die de bedrijven zetten te documenteren.


Onder begeleiding van bedrijfsgroei-expert Pieter Peelen van No Nonsancy gaan de bedrijven in zes sessies gezamenlijk werken aan een vijftal thema's: mens, klant, financiën, strategie en proces. No Nonsancy voert vergelijkbare trajecten uit voor de Metaalunie en OOST NL. Iedere masterclass begint met een gastcollege over een bepaald onderwerp. Zo zal Nico Wissing van NL Greenlabel vertellen over duurzaam ondernemen en duurzaam geld verdienen. Iedere sessie eindigt met een diner, waarvoor ook de sponsoren Makita, Infogroen en Barenbrug zijn uitgenodigd. De masterclasses zullen plaatsvinden bij de sponsoren.

Vijf sessies

De thema's die tijdens de vijf sessies worden aangesneden, zijn: mens, klant, financiën, strategie en proces. Tijdens de sessie 'mens' gaan de hoveniers kijken naar zichzelf als ondernemer. Tijdens de sessie 'klant' worden de klanten onder de loep genomen. Welk type klant hebben de bedrijven en past dat eigenlijk wel? Tijdens sessie 'financiën' zal gekeken worden naar het belang van het vastleggen van de geldstromen. De kortste weg naar doelstellingen wordt tijdens de vierde sessie, 'strategie', besproken en tijdens de laatste sessie staat het proces op weg naar een efficiënte bedrijfsvoering centraal.


Reportage in De Hovenier

Gedurende de looptijd van het programma maken alle deelnemende bedrijven gebruik van de kennis van de bedrijfscoach en kunnen ze online vragen stellen over alle onderdelen van de bedrijfsvoering. Vakblad De Hovenier volgt de vorderingen van alle bedrijven. Zij krijgen een reportage in het blad en een korte video voor de website, waarin we ingaan op de ambities.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER